Nie musisz po każdym posiłku pić oliwy. Wszystko zależy od Twojego bilansu kcal oraz makroskładników. Nie ograniczaj się do wybranego produktu, masz wiele innych źródeł zdrowych tłuszczy ( awokado, tłuste ryby, pestki, nasiona, orzechy ( migdały, nerkowca, włoskie, laskowe ) olej lniany, kokosowy )
Trochę słabe urozmaicenie. W zasadzie tylko kurczak i jaja. Dlaczego nie jadasz innych mięs i ryb? Źródła tłuszczów również warto urozmaicić dając olej kokosowy, wieprzowinę, oliwę.
Zamiast indyka czasem wolowina leci lub jaja, od czasu do czasu tunczyk/makrela aczkolwiek nie przepadam. Wszystko smażę na oleju ryżowym, czasami na oleju z pestek winogron. Zrezygnuj z tych olei, a dodatkowo po obróbce termicznej bardziej szkodą niż może się wydawać. i tak jak wyżej do smażenia masło klarowane, olej kokosowy czy nawet smalec.
[...] czy mogę drugi posiłek zastąpić jakimś koktajlem domowej roboty o podobnej kaloryczności? Co ewentualnie najlepiej miksować w takim koktajlu? jak najbardziej, tutaj masz dowolność, ale najlepiej sprawdzi się jak będziewsz korzystał z płatków np. owsiane, jaglane, ryżowe, białka/twarogu/serka wiejkiego, olej kokosowy/masło orzechowe, owoce
J/W Nie jedz orzechów ziemnych, to syf. Źródła tłuszczy ( tłuste ryby, awokado, orzechy ( migdały, nerkowca, archaidowe, włoskie ) pestki, nasiona, olej lniany, kokosowy, oliwa z oliwek, masło orzechowe ( własnej roboty np ) Co do twarogu na noc, to zasada jedzenia go w ostatnim posiłku to mit zakorzeniony w głowach amatorów siłowni, popierając [...]
1.Olej z pestek wymień na oliwę,olej lniany, masło klarowane itp. 2.OK 3.OK 4.OK 5.OK 6.OK 7.OK Dużo masz orzechów w jadłospisie, dorzuć czasem olej kokosowy,masło klarowane, tłuste mięso, tłuste ryby: makrelę,łososia,śledzia itp. Pozdrawiam
[...] ale nie bazować tylko na niej. Jako węglowodany - wszelkiego rodzaju ryże/kasze/makarony, płatki owsiane/jaglane/żytnie, ziemniaki, 1-2 porcje owoców. Tłuszcze to oleje tłoczone na zimno, całe jaja, orzechy, ale także masło klarowane, smalec, olej kokosowy. Pamiętaj o przynajmniej 2-4porcjach warzyw dziennie i pij dużo płynów. Powodzenia
Nie zastąpisz olejem kokosowym oliwy i na odwrót. Miejsce w menu powinny znaleźć oba produkty (urozmaicanie). Olej kokosowy zawiera w głównej mierze tłuszcze nasycone natomiast oliwa z oliwek składa się głównie z jednonienasyconego kwasu oleinowego, także to nie są alternatywy dla siebie.
[...] makreli wędzonej? Rybę wstawię najwyżej w jakieś dni na obiad z ziemniakami np. 2. czy białka faktycznie jest za dużo? Wiem że liczą się wszystkie białka no ale najważniejsze są te pełnowartościowe więc mam przycinać czy zostawić jak jest? 3. Wspominaliscie też żeby przyciąć trochę tłuszczy i dodać np olej kokosowy, to z czego zrezygnować?
[...] na potreningowy ale tak w ciągu dnia jako przekąska nie pełni żadnej roli. Tylko podbija inse. 4.Okej, możesz oliwę zamienic na tłuszcze nasycone: masło klarowane,olej kokosowy,olej mct itp. 5.ok 6.Okł 7.Okej dałbym więcej białka. Pamiętaj o urozmaicaniu diety i włączeniu źródeł omega3 do diety: olej lniany,orzechy włoskie ale przede [...]
Bo szynki sklepowe w składzie nic dobrego nie mają, zamiast szynki ładujesz mięso / rybę, jeśli mówa o tłuszczach podbijasz tłustym mięsem. rybą/ awokado/ olejami kokosowy / lniany/ z pestek winogron. masło klarowane, orzechy...podroby, jaja. Także od wyboru do kolory, bułki wywal. Zamiat tego kasze / ryże ew. chleb razowy żytni. Zero normalnego [...]
[...] zwrócić uwagę na to, że nie każdy układ trawienny dobrze reaguje na maltitol. Jeżeli Ty nie masz z tym problemu, to śmiało można dodawać do posiłków na słodko. Pamiętaj jednak, że jest to źródło znacznej ilości tłuszczów. Osobiście w smaku te wymieniony dla mnie jest średni. Najbardziej smakuje mi Nutlove kokosowy lub białka czekolada z solą.
Prawie w każdym posiłku masz olej rzepakowy. Wywal go i daj różnorodne źródła tłuszczów: oliwa z oliwek, olej kokosowy, tłuste mięsa, tłuste ryby. Jaki jest cel łączenia w jaj i oleju z bananem? Skoro chcesz posiłek białkowo tłuszczowy to nie dodawaj już do niego glukozy z fruktozą.
Do smazenia polecam olej rzepakowy, swietnie sie do tego nadaje i jest zrodlem zdrowych tluszczy. Olej kokosowy tez jest zdrowy i nadaje sie do smazenia ale czesto sprzedawany jest po rafinacji i jest ubogi w skladniki odzywcze.
[...] to kontrolowane przez niezależne instytucje. Moim zdaniem warto dopłacić na pewniejsze firmy, np. ON, Trec, FA, Olimp. Osobiście biorę serwatkę, kilka gramów węglowodanów nie wpływa na formę, szkoda kasy na izolat uważam. Olej kokosowy nierafinowany około 40zł / litr, rafinowany 20zl/litr. Zmieniony przez - jakkjakk w dniu 2017-07-06 07:55:48