Chciałbym zrobić sama ale niestety blender nie daje rady :/ no nic, będę używała go sporadycznie. A olej kokosowy? oczywiście nierafinowany. Indyk jest u mnie często, wezmę to wszystko pod uwagę:)
[...] podrobami. One w skłądzie nic dobrego nie mają, są mocno przetworzone. Masło roślinne wymień na 82%tł. Orzeszki ziemne wymień (tutaj art po które sięgać) http://www.sfd.pl/Orzechy_i_ich_cenne_w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bci_-t1130750.html Mało warzyw, owoców, olej kokosowy warto kupić do smażenia, albo masło klarowane. Awokado jeśli lubisz.
Zapraszam do działu kuchnia sfd. Wystarczy trochę pokombinować w kuchni i nie będzie suche. Np ryż, mięso,olej kokosowy, warzywa, sok pomidorowy, przyprawy. Smażysz/dusisz i gotowe. Po tygodniu ciężko o jakiekolwiek efekty. Gainer to już zupełna ostateczność.
Rozwiązaniem Będą tak jak pisze popuri zdrowe tłuszcze minimum 1g na kilogram masy ciała. 1g tłuszczu ma 9kcl. Olej kokosowy, masło, oliwa z oliwek, olej lniany, orzechy, awokado, zamiast kurczaka możesz dać schab, szynkę, Zmieniony przez - Libe w dniu 2015-08-26 13:00:44
Miska, podaje przykład dzisiejszej: 3 jaja smażone na oleju kokosowym + warzywa, 30 g orzechów włoskich 45 g ww z owoców, odżywka białkowa 30 g, awokado Omlet - 3 białka jaj, odżywka białkowa, olej kokosowy, 15 g rodzynek, jabłko, płatki jaglane,, 20 g maki żytniej, 30 g orzechów laskowych 100 g filetu z kurczaka, kasza gryczana, oliwa z [...]
[...] węglowodanów: Ryż, kasza, płatki, ziemniaki, bataty, owoce, warzywa, opcjonalnie makaron razowy czy razowe pieczywo, Źródła tłuszczu: Oliwa z oliwek, oleje (np. lniany, kokosowy), masło klarowane, orzechy, awokado, jaja, tłuste mięso i ryby Źródła białka: Mięso, ryby, jaja, strączki, opcjonalnie nabiał Ok a jak to jest z tymi [...]
[...] jakości wybór (arachidy to nawet nie orzechy ...) . Moim zdaniem trochę po omcaku rozdzielasz tłuszcz. Ważysz wszystko przed obróbką termiczną ? Na kolację wrzuć węglowodany. Przydałby się jakiś olej kokosowy, lniany, masło klarowane. Co z warzywami ? Kurczaka wymieniaj na tłustsze mięsa. Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2016-10-12 16:07:23
Np 1,3:1:0,7, gdzie 1,3 to jednonienasycone, 1 nasycone. Olej kokosowy, wiórki, masło klarowane. Jak najbardziej. Zmieniony przez - domer w dniu 2016-06-16 18:35:10
[...] jesteś, więc zacząłbym od ilości 0,8g/kg mc lub do 20% kaloryczności diety, przy czym 20% to jest max. jeśli zamierzasz bazować na węglowodanach. Wiórki kokosowe i olej kokosowy to nie są zdrowe źródła tłuszczu, jeśli nie musisz nie używaj ich. Gainer Ci jest niepotrzebny, możesz go zużyć, ale szkoda kasy na taki badziew. Już lepiej jakbyś [...]
[...] to na pewno wraz ze zdobywaną wiedzą poprawią się jego posiłki a do efektów, które sobie postawił i tak dojdzie, tylko że np wolniej, ale przynajmniej z chęciami. Co do kokosowych produktów. Jak najbardziej mogą być tylko po prostu musisz pamiętać o odpowiednim rozkładzie tłuszczy oraz kwasów omega. Jakaś tłusta rybka 2x w tygodniu lub [...]
[...] tego może być używana do smażenia, niemniej należy unikać agresywnego smażenia. Oczywiście nasycone tłuszcze są najbardziej stabilnie termicznie takie jak chociażby w/w olej kokosowy. 2. Na redukcji można jeść sporadycznie nawet pszenne pieczywo, w niektórych przypadkach jest to nawet uzasadnione bowiem najlepiej wybierać chleb żytni razowy na [...]
Białko w prochu bierzesz, jak masz niedobór tego składniku z pożywienia, więc na dobrą sprawę nie jest potrzebne. Z pestek winogron ok, ale urozmaicaj też. Daj lniany, olej kokosowy, awokado, masło klaorwane, orzechy
[...] podział makroskładników, również pełnią niezwykle ważną rolę. 3. Nie będzie, jeżeli smażysz na odpowiednich tłuszczach. ( Masło klarowane/Olej Rzepakowy/Smalec/Olej kokosowy/Oliwa z Oliwek przy krótkotrwałych obróbkach termicznych ) Możesz również zakupić PAM bezkaloryczny produkt. 4.Możesz, następnie zjedz zbilansowany posiłek [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] od Ciebie zależy, nie wiem co lubisz białko: drób, wołowina, chuda wieprzowina, świeże ryby, jaja, przetwory mleczne, sledzie, od czasu do czasu ryby wędzone, tuńczyk. tłuszcze, oliwa z oliwek, olej lniany, rzepakowy nierafinowany tłoczony na zimno, orzechy (tylko nie ziemne), migdały, dynia, orzech kokosowy, jaja, awokado, tłuste świeże ryby.
[...] na czysta redukcje, a z przyczyn chorobowych. Odnosnie rzucania sie na tluszcz zwierzęcy i bialko, to niezupelnie jest tak... Tluszcze glownie roslinne: oliwa z oliwek, olej kokosowy, maslo orzechowe, orzechy, oliwki,avokado. Nabial: jajka i mleko kokosowe, ktore robie sama. Raz czy dwa zjadlam mieso. Na podstawie obserwacji nie mogę jesc [...]
na tranie rzepakowy tez odpada, wogule odpadaja wszystkie tluszcze roslinne, chyba ze kokosowy smazymy tylko na tluszczach zwierzecych, na masle jedynie krotko, np jajecznice. a co do pytania o oliwe (z innymi tluszczami roslinnymi jest to samo) nie chodzi o to ze traci swoje wlasciwosci, ale o to ze tworza sie wolne rodniki i zamist nam sluzyc to [...]
Jak najbardziej możesz jeść węglowodany w ostatnim posiłku. W diecie praktycznie nie masz tłuszczów. Tłuste mięsa, ryby, jaja, orzechy, olej lniany, kokosowy, oliwa.
1. Czy olej kokosowy rafinowany jest całkowicie pozbawiony smaku kokosa w porównaniu do nierafinowanego? tak 2. Co do ładowania to uzależnione od deficytu, pojemności glikogenu daj standardowo koło 6-10 g na kg białka mało, i tłuszcze też
Zwróć uwagę jakie kwasy tłuszczowe występują w maśle i wieprzowinie. Nie są to tylko nasycone kw. tł. To nie są wiórki, czy olej kokosowy, który jest źródłem tylko nasyconych. Oliwę można traktować jako źródło jednonienasyconych. Jednak u Ciebie brakuje wielonienasyconych. Orzechy, pestki, tłuste ryby.