[...] duzo.Bylo jednak zdrowo a ja glodna zjadlam wszsytko.Jem 1800 juz prawie dwa tyg i czuje ze cm leca,czuje po ciuchach.Schudlam 1 kg,waga 65 kg. MICHA: Sniadanie:3 jajka,olej kokosowy,cukinia,pomidory,jablko Przekaska:brownie Obiad:60 g ryzu czerwonego,olej kokosowy ,200 g schabu Kolacja :100 g makaronu,piers z kurczka,suszone pomidory Woda:1.5 l [...]
Odpowiedzi: 101 Ilość wyświetleń: 6882 Data: 2016-02-12 20:34:56 Liczba szacunów: 2
Ogólnie nie powinno się smażyć, ale jak już to smażymy na tłuszczach takich jak smalec, masło klarowane, olej kokosowy, są to głównie tłuszcze nasycone, które nie ulegają utlenieniu. Zwykłe oleje roślinne, te dobre nierafinowane, nie nadają się do smażenia. Trzeba je spożywać tylko na zimno, inaczej będę bezwartościowe, a nawet szkodliwe.
Odpowiedzi: 2143 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-04-07 12:36:29 Liczba szacunów: 0
Skoro już o tych tłuszczach lepszych mowa to ja jakiś czas temu zastanawiałam się czym by zamienić np margarynę w ciastach :D Ktoś coś?:D Masło :) a jeśli jakieś ciasto kruche to nawet oleje wg pasi olej kokosowy :) wszystko zależy od ciasta
Odpowiedzi: 2143 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-04-07 21:41:37 Liczba szacunów: 0
[...] tylko wąską frakcją tłuszczu kokosowego. Są one z niego dopiero izolowane i sprzedawane - jako suplementy MCT. Suplementy MCT są więc oczywiście dużo lepsze, aniżeli tłuszcz kokosowy. Tłuszcz kokosowy zawiera dużo długołańcuchowych nasyconych kwasów tłuszczowych, jak smalec czy masło. Ale ma też bogatą frakcję steroidów roślinnych, co trzeba by [...]
Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 8243 Data: 2009-10-05 19:26:22 Liczba szacunów: 0