jeśli smażysz krótko np do jajecznicy to oliwa jak najbardziej a jak dłużej to najlepiej olej kokosowy ale rozumiem ze dość drogi jest więc polecam smalec w niewielkich ilościach PS: a na teflonie bez tłuszczu nie da rady ?
Jeżeli przy nadwyżce kcal bazujesz głównie na zdrowych węglach to uciął bym węgle i podbił tłuszcze do tej samej kaloryczności. Oliwa z oliwek, awokado, olej lniany, kokosowy nierafinowany - na zimno a do smażenia smalec lub masło klarowane. Mi pomogło, owiele lepiej czuję się podbijając tłuszczami a węgle trzymać na poziomie 2,5-3g na kg masy [...]
Jest ok. Zmniejsz ilość oliwy, dodaj wiórki kokosowe/olej kokosowy ponieważ brakuje nasyconych kwasów tłuszczowych. Mleko zamień na jogurt naturalny, rodzinki na świeży owoc. Do każdego posiłku ok 300g warzyw.
Tłuszcz tłuszczowi nie równy. Ogólnie jedzenie z grilla z szczególnie przed treningiem jest według mnie za ciężkim posiłkiem. Z kolei Oliwa z oliwek nie jest najlepszym rodzajem z olei do smażenie (duża ilość kwasów nienasyconych. Dobrym rodzajem tłuszczu byłby olej kokosowy.https://www.youtube.com/watch?v=ekLpjXXRbkE
śladowe ilosci spokojnie się mogą pojawić, ważne by dobierać odpowiedni rodzaj tłuszczu do obróbki termicznej, jak dłuższe smażenie to już, klarowane, kokosowy czy smalec.
najbardziej neutralny będzie okej kokosowy. Masło orzechowe z orzechów innych niż ziemne tez może być o ile to nie będzie główne źródło tłuszczu w ciągu dnia. Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2017-10-20 21:46:19
Wywal słonecznik i daj za niego inne źródło tłuszczów. Pasowałby olej kokosowy, ponieważ masz zbyt małe ilości nasyconych kwasów tłuszczowych w stosunku do innych.
Go-Nads z Thai Labz jak otworzysz kapsułke i spróbujesz proch to jest lekka gorycz , do tego niektórzy twierdzą ze smak Kokosowy białka (np. Sfd) zostawia gorycz na języku ale ja osobiście tego nie czuje.
[...] dodaj warzywa. poza makaronem i ryzem, czerp ww z kasz, ziemniaków, batatów. w diecie masz niedobór omega-3. włącz tran, tluste ryby. dodaj oliwe, lniany, masło, olej kokosowy, awokado. dlaczego nie wliczasz gainera w rozklad, ktory swoją drogą do najszczesliwszych produktow nie nalezy i korzystniej byloby go zastapić konwencjonalną [...]
Pamiętaj że dużo lepszym wyborem jeżeli chodzi o zdrowie będą inne formy obróbki np. gotowanie na parze czy pieczenie. Jak już chcesz jakieś mięsko smażyć to najlepiej sprawdzi się smalec, rafinowany olej kokosowy. Zmieniony przez - p0mp@ w dniu 2021-07-02 15:02:28
Nie, ani smalec, ani olej kokosowy nie będą najlepszym wyborem. ;-) O ile samą „przydatność” do smażenia w przypadku kokosowego możemy porównać do oliwy, to jednak pod względem zdrowotnym przegrywa z nią w każdym aspekcie. Natomiast smalec, czy inne źródła tłuszczu zawierające cholesterol, ze względu na jego utlenianie, nie będą najlepszym [...]
Smażyć możesz na różnych rodzajach tłuszczów, między innymi: masło klarowane, olej kokosowy, oliwą z oliwek, czy smalec. Te cztery będą najbardziej stabilne i najmniej podatne na wpływ wysokiej temperatury. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w artykule przedstawionym poniżej: [...]
Generalnie kokosowy to fajny produkt kosmetyczny, pewnie ma też jeszcze kilka innych zastosowań, ale niekoniecznie ma jakieś plusy, które sprawiałyby, że warto go włączyć do diety. No może jak ktoś bardzo lubi jego smak, ale w tym przypadku też warto wybrać bardziej wartościowy miąższ z kokosa, aniżeli sam olej. ;-) A jego popularność, czy też [...]