Polecam urozmaicać źródła makroskładników w diecie. Makaron i kurczak to jedne z wielu źródeł. Dodaj wieprzowinę, wołowinę, podroby, ryby, olej kokosowy, oliwę. Wywal rzepakowy i ten sos cukrowy. Tragiczny jest.
[...] pijesz kawe z mlekiem, czy mleko z kawą 100ml aż ;-D? Ok...brakuje tłustych ryb, mięs, chleb pszenny wymień na pełnoziarnisty z dobrej piekarni, moim zdaniem sporo nabiału, skoro wrzucasz tyle mleka, to zostaw max porcje twarogu, czerp białko z lepszych źródeł. Urozmaicaj tą dietę, bo monotonnie. Orzechy, awokado, olej kokosowy, więcej warzyw.
zamiast takich kombinacji kup olej kokosowy- mozesz tez nim smarować omlety, chleb, warzywa, owoce, etc.. Mozesz smazyc i jesc bezposrednio. Rownie dobrą opcją jest mleko kokosowe
Dodaj warzywa do posiłków i będzie ok. Pamiętaj też o innych źródłach np tłuszczów: orzechy, pestki, nasiona, olej kokosowy, różne rodzaje mięs. Po treningu zamiast twarogu i płatków owsianych warto dać jakąś rybę/mięso z ziemniakami.
jeżeli chodzi o ryby to już częściej - ale zazwyczaj na kolację się zdarzy jakaś makrela. Muszę zobaczyć ten olej kokosowy. Poprawię dietę tylko sprawdzę czy ten olej jest dobry.
[...] ok. 2. Masło ekstra. Marka już bez znaczenia. Margaryn unikaj. 3. tłuste ryby i mięsa, jaja, wspomniane masło czy inny tłusty nabiał, awokado, orzechy, oliwa, olej lniany, kokosowy, smalec wieprzowy/gęsi...źródeł tłuszczu jest mnóstwo. 4. Jajecznica na maśle/boczku/smalcu, wszelakie omlety np z mozzarellą...generalnie co Ci pasuje. Zmieniony [...]
brzoskwiniowy pistacjowy kokosowy te 3 smaki będą rządzić ps. odp na maila Jeżeli straciłeś już w wiarę w wszystko - żyj dla siłowni i swoich mięśni ..........::::::::::STREET NIGGAZ GANG::::::::::.......... http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=90018 -->> składy wszystkich znanych gainerów sprawdź!
[...] bo papier nic nie puszcza. Nie żebym był jakimś przeciwnikiem smażenia na oliwie, ale tym sposobem też możemy się pozbyć tych kilku dodatkowych kalorii z olejów. Bo niestety w temperaturach smażenia nawet dobre oleje tracą większość dobrych właściwości (chyba tylko olej kokosowy wytrzymuje). Zmieniony przez - LucasR w dniu 2013-03-15 12:12:31
Przecież oliwa nie jest jedynym źrodłęm tłuszczu, masz jeszcze całe jaja, ryby morskie, awokado, orzechy, olej kokosowy, lniany, masło, smalec, tłuste mięsa, podroby... Opcji jest na prawdę wiele.
[...] :D ale nie wiem jeszcze do końca wszystkiego, orzechy ziemne to jakie będą tłuszcze? mając w diecie oliwę, olej lniany i masło orzechowe muszę jeszcze dorzucić kwasy tłuszczowe nasycone, tak? co tutaj najczęściej się wykorzystuje? nigdy nie wiedziałem żeby ktoś pił olej kokosowy:P co byś dorzucił? jakbyś mógł to napisz jeszcze to:) pozdrawiam
Nie sądzę, żeby to odniosło sukces. Zdrowe produkty są drogie i mało popularne: tutaj masz stronkę ze zdrową żywnością, więc sam się możesz zorientować co kryje się pod tą nazwą http://e-zdrowie.abc24.pl/ Osobiście stawiałbym na olej lniany z eurolenu, olej rzepakowy tłoczony na zimno Primusa i olej kokosowy lub tłuszcz palmowy.
Olej rzepakowy zamienię na kokosowy, do śniadania dodam 3 kapsy omega 3. Makaron czterojajeczny dlaczego nie może być? Mogę go zamienić na pełnoziarnisty ale to już w smaku nie to samo... Łopatkę mogę kupować w kawałku a w domu zmielić. Czy poza tym reszta jest ok? Co sądzicie o piciu carbo podczas treningu siłowego? Słyszałem pare tez że warto. [...]
[...] pewno nie na tyle, aby miało to jakieś konkretne znaczeni w kontekście całej diety. W końcu cała dieta to posiłek za posiłkiem, jakby nie patrzeć. Zwróciłbym uwagę na olej kokosowy, jak i inne tłuszcze do smażenia, bo też różnie się je powinno smażyć, w różnych temperaturach. A skład tego omletu jest na tyle wartościowy, że nawet przy większych [...]
Aeroby 6x60min niszczą system. Skąd pomysł żeby wcześniej na redukcji stosować takie ilości? Jedz całe jaja. Jaki jest sens w eliminacji żółtka i dawania za niego oliwę? Do każdego posiłku warzywa i urozmaicanie. Nie tylko indyk, ryż, twaróg, oliwa. Masz wołowinę, wieprzowinę, różne ryby, jaja, olej kokosowy, lniany, orzechy, pestki, itp.
Nigdy ale to nigdy nie smaż na lnianym , lnianego nie wolno nawet podgrzewać . Do podsmażania masło , oliwa a do smażenia kokosowy, smalec , masło klarowane ( przykładowo )