[...] znajdziecie na stronie Niezapomniane Momenty, a klikając na hasła Mecze i Reprezentanci przypomnicie sobie wszystkie wyniki oraz piłkarzy, którzy reprezentowali biało-czerwone barwy. W 80- lecie PZPN utworzono Klub Wybitnego Reprezentanta. --------------------------------------------------------------------------- PREZESI PZPN Edward [...]
[...] Napój ten chroni też m.in. przed zawałem serca, zmniejsza ryzyko zachorowań na raka, hamuje próchnicę, a także przeciwdziała stresom. - Najlepsze, o delikatnym aromacie czerwone herbaty Pu-Erh dojrzewają przez kilkadziesiąt lat. Naukowcy podają, że czerwona Pu-Erh ma wiele właściwości leczniczych, m.in. wspomaga pracę wątroby, oczyszcza [...]
[...] 1 lyzke, planuje tez zaczac lykac zestaw witami dla kobiet z Doppel herz. Stosowane wcześniej diety : dluggggo low carbo -- mozna powiedziec ze w glowie zapala mi sie czerwone swiatlo gdy je widze. Przewaznie zrodlem wegli byly dla mnie warzywa ( srednio 2 razy dziennie), otreby i czasami chleb zytni chrupki --- 2-4 sztuki dziennie. Czasem [...]
[...] dwukrotnego mistrza olimpijskiego w zapasach trening nazywany jest potocznie biblią Karla Gotcha Trening rozpoczynamy tasując talie kart. Czarne karty oznaczają przysiady czerwone pompki. Za każdym razem jak wylosujesz czarna kartę, wykonujesz podwójna ilość powtórzeń, którą sugeruje liczba na karcie. Oznacza to, że po wylosowaniu czarnej 8 [...]
[...] Doping krwią polega na podaniu zawodnikowi w określonym czasie przed startem w zawodach krwi, czerwonych ciałek krwi lub preparatów krwiopochodnych zawierających krwinki czerwone. Preparaty takie mogą pochodzić od samego biorcy (autologiczne) lub innej osoby (nieautologiczne). Transfuzja dodatkowej krwi zwiększa wydolność fizyczną zawodników, [...]
[...] Doping krwią polega na podaniu zawodnikowi w określonym czasie przed startem w zawodach krwi, czerwonych ciałek krwi lub preparatów krwiopochodnych zawierających krwinki czerwone. Preparaty takie mogą pochodzić od samego biorcy (autologiczne) lub innej osoby (nieautologiczne). Transfuzja dodatkowej krwi zwiększa wydolność fizyczną zawodników, [...]
[...] k. orzechy i nasiona w nieograniczonych ilościach, zmielone ziarna lnu l. soja -niedozwolona l. napoje gazowane, soki kupne wszelkie napoje kaloryczne niedozwolone m. wino czerwone do 1 (200ml) lampki dziennie n. dozwolone suplementy : omega3, whey, tran, zielona herbata, multiwitamina Uczestnicy mając wolna rękę w wyborze diety w zadanych [...]
[...] bylo przykrecenie tymi malutkimi srubkami tych desek na ktorych sie siedzi i oparcia. Co sie nakrecilem, 2 srubokrety zuzylem na to. Pozniej nie wiedzialem jak zalozyc to czerwone cos co przytrzymuje skos na stojakach. Fotki Tutaj nie wiedzialem jak przykrecic to w jakiej odleglosci i zrobilem za blisko i nie moge maxymalnego skosu prze to [...]
[...] ćwiczeniach z dużą liczbą powtórzeń w serii. Tutaj wchodzi temat podziału włókien mięśniowych na szybko kurczliwe (białe, lubią więcej powtórzeń w serii) i wolno kurczliwe (czerwone mniej powtórzeń w serii). Podstawowym celem w budowaniu masy i siły jest poddanie włókien mięśniowych tak wielkiemu napięciu, jak to jest tylko możliwe i dlatego [...]
[...] Doping krwią polega na podaniu zawodnikowi w określonym czasie przed startem w zawodach krwi, czerwonych ciałek krwi lub preparatów krwiopochodnych zawierających krwinki czerwone. Preparaty takie mogą pochodzić od samego biorcy (autologiczne) lub innej osoby (nieautologiczne). Transfuzja dodatkowej krwi zwiększa wydolność fizyczną zawodników, [...]
[...] Doping krwią polega na podaniu zawodnikowi w określonym czasie przed startem w zawodach krwi, czerwonych ciałek krwi lub preparatów krwiopochodnych zawierających krwinki czerwone. Preparaty takie mogą pochodzić od samego biorcy (aytologiczne) lub innej osoby (nieautologiczne). Transfuzja dodatkowej krwi zwiększa wydolność fizyczną zawodników, [...]
[...] wątrobowy stanowi podstawowe źródło zapasów glukozy dla systemu nerwowego oraz krwinek czerwonych. Przeciętnie mózg dorosłego człowieka zużywa około 140g glukozy na dobę, a czerwone krwinki około 40g na dobę. W czasie długotrwałego wysiłku zasoby glikogenu wątrobowego, podobnie jak mięśniowego, mogą intensywnie obniżać się, gdyż uwalniana z [...]
[...] przeciw miażdżycowego i nie tylko, mają tzw. antyutleniacze (witaminy A, C, E, flawonoidy i inne substancje likwidujące wolne rodniki). Szczególnie polecane są warzywa czerwone, takie jak pomidory czy papryka, zawierają one bowiem prowitaminę A, czyli betakaroten - ważny antyoksydant. Z racji amerykańskiego pochodzenia (podobnie jak [...]
[...] jelit. Idealna dieta dla osobnika posiadającego grupę A: Mięso i drób. Aby dieta przynosiła maksymalne korzyści osobnicy z grupą krwi A powinni zupełnie wyeliminować czerwone mięsa ze swojego jadłospisu. Idealna dieta pozwala na spożywanie drobiu (kura, indyk), ale w ilościach nie większych niż 3 razy w tygodniu w ilości do 250 g dla [...]
[...] dążyć 2) Spożywajcie dostateczne ilości wysokowartościowego białka. Produkty takie, jak białko jaj, chude czerwone mięso, białe mięso indyka i kurczaka (bez skórki) i ryby są doskonałym źródłem białka. Jeśli trenujecie bardzo intensywnie, zapotrzebowanie na białko może wzrosnąć [...]
[...] wieprzowinie i baraninie. Wprawdzie w ostatnich kilkunastu latach wołowinę z naszej diety wypiera drób, ale statystyczny Polak nadal zjada w ciągu roku ponad 45 kg czerwonego mięsa... Czy razem z befsztykami i szynką zapraszamy „obcego" do naszego organizmu? Zwierzę w człowieku Uczeni z Kalifornii postanowili to sprawdzić na sobie. [...]
[...] czerwonych krwinek. Czerwone krwinki przenoszą tlen: im ich więcej, tym więcej tlenu otrzymuje organizm. Kiedy człowiek otrzyma EPO z zewnątrz, jego szpik wciąż produkuje czerwone krwinki, można więc np. bardziej wytrwale biec. Jednak człowiek nie potrzebuje aż tyle tlenu, kiedy odpoczywa i śpi. Serce zwalnia wtedy bieg. Krew w żyłach płynie [...]
[...] oto najważniejsze założenia diety śródziemnomorskiej: - podstawę jadłospisu stanowią ryby morskie, owoce morza, białe mięso (kurczak i indyk), unikać należy natomiast mięsa czerwonego - należy spożywać jak najwięcej świeżych warzyw, owoców (cytrusów, ale nie tylko), orzechów i roślin strączkowych, a także produktów zbożowych, oliwy z oliwek, [...]