...
Napisał(a)
no tak jak każdy majonez tylko zamiast oleju jest oliwa.
zoltka, musztarda, przyprawy i oliwa.
zoltka, musztarda, przyprawy i oliwa.
...
Napisał(a)
3 żółtka,1 łyzka musztardy,1 łyżka soku z cytryny, 250 ml oliwy i przyprawy wdle uznania.
taki przykladowy przepis z neta.
sam jeszcze nie robilem majonezu ale jeśli to byłaby dobra alternatywa dla oliwy to zrobię.
taki przykladowy przepis z neta.
sam jeszcze nie robilem majonezu ale jeśli to byłaby dobra alternatywa dla oliwy to zrobię.
...
Napisał(a)
Jogurt naturalny z mala iloscia musztardy + pieprz i sol calkiem udanie imituje majonez
...
Napisał(a)
Witam! Mam nietypowe pytanie. Jeżeli zmielę surowy ryż w młynku do kawy na proch, zmieszam go z wodą i odżywką białkową i wypiję to czy węglowodany zawarte w ryżu wchłoną się do organizmu czy tylko przejdą przez przewód pokarmowy i zostaną wydalone?
Pytam bo chciałbym zrobić coś takiego po treningu. Nie chcę ładować w siebie carbo czy innych prochów (białko to jeden jedyny wyjątek) z powodów zdrowotnych a mielenie ryżu byłoby dla mnie przyjemnym udogodnieniem, i tak całe dnie w kuchni spedzam :D
Pytam bo chciałbym zrobić coś takiego po treningu. Nie chcę ładować w siebie carbo czy innych prochów (białko to jeden jedyny wyjątek) z powodów zdrowotnych a mielenie ryżu byłoby dla mnie przyjemnym udogodnieniem, i tak całe dnie w kuchni spedzam :D
...
Napisał(a)
http://allegro.pl/halogen-oven-kombiwar-halogenowy-piekarnik-turbo-i1205123434.html
co sądzicie o takich piekarnikach?? zbliża się rok akademicki i nie powiem ze by mi to urządzonko ułatwiło życie
co sądzicie o takich piekarnikach?? zbliża się rok akademicki i nie powiem ze by mi to urządzonko ułatwiło życie
...
...
Napisał(a)
Podam wam sprawdzony przepis na majonez, bardzo szybki i trzeba mieć na prawdę dwie lewe ręce żeby nie wyszedł :)
Składniki
-0,5 litra oleju*
-1 całe jajko
-1 łyżka musztardy
-sok z połowy cytryny
-kopiasta łyżeczka cukru **
-pół łyżeczki soli
Przepis
Do pojemnika miksera wbić jajko , dodać pozostałe składniki oprócz oleju.
Zmiksować na jednolitą masę, dolać 1/3 szklanki oleju-znów zmiksować,
dolać następną część oleju itd...do wyczerpania oleju.
Przygotowanie tego majonezu zajmuje ok.5 min.
Można takim mikserem "ręcznym" bez problemu wychodzi. Trzymać w lodówce (to chyba wiadomo?).Jak komuś za gęsty to można kapnąć nieco wody :)
*ja zwykle mieszam rzepakowy z oliwą z oliwek, oba na zimno tłoczone itd. Radze na początek dać mniej oliwy i stopniowo przyzwyczajać się do jej smaku
** jak komuś nie pasi to może nie dodawać, albo zamienić na słodzik, ale na porcję to nie za wiele tego cukru wychodzi.
Smacznego :)
Ps. Za cholerę nie pamiętam skąd mam ten przepis więc jak ktoś by twierdził że to jego to ja się nie sprzeczam :D
Składniki
-0,5 litra oleju*
-1 całe jajko
-1 łyżka musztardy
-sok z połowy cytryny
-kopiasta łyżeczka cukru **
-pół łyżeczki soli
Przepis
Do pojemnika miksera wbić jajko , dodać pozostałe składniki oprócz oleju.
Zmiksować na jednolitą masę, dolać 1/3 szklanki oleju-znów zmiksować,
dolać następną część oleju itd...do wyczerpania oleju.
Przygotowanie tego majonezu zajmuje ok.5 min.
Można takim mikserem "ręcznym" bez problemu wychodzi. Trzymać w lodówce (to chyba wiadomo?).Jak komuś za gęsty to można kapnąć nieco wody :)
*ja zwykle mieszam rzepakowy z oliwą z oliwek, oba na zimno tłoczone itd. Radze na początek dać mniej oliwy i stopniowo przyzwyczajać się do jej smaku
** jak komuś nie pasi to może nie dodawać, albo zamienić na słodzik, ale na porcję to nie za wiele tego cukru wychodzi.
Smacznego :)
Ps. Za cholerę nie pamiętam skąd mam ten przepis więc jak ktoś by twierdził że to jego to ja się nie sprzeczam :D
Jeśli kobieta w nocy nie jęczy to w dzień warczy.
Poprzedni temat
Wysokobiałkowe leczo
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
Następny temat
Naleśniki z cycem kuraka
Polecane artykuły