SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 295544

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 2934 Wiek 29 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 25646
Może być Jeszcze zależy jak go robisz.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 55 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2267
no tak jak każdy majonez tylko zamiast oleju jest oliwa.
zoltka, musztarda, przyprawy i oliwa.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 5049 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 31752
dałbyś przepis';)?

:)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 55 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2267
3 żółtka,1 łyzka musztardy,1 łyżka soku z cytryny, 250 ml oliwy i przyprawy wdle uznania.
taki przykladowy przepis z neta.
sam jeszcze nie robilem majonezu ale jeśli to byłaby dobra alternatywa dla oliwy to zrobię.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 5049 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 31752
ja zrobię jak dobra alternatywa dla majonezu sklepowego :P

:)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1070 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 58323
Jogurt naturalny z mala iloscia musztardy + pieprz i sol calkiem udanie imituje majonez
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 2407 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 37030
Witam! Mam nietypowe pytanie. Jeżeli zmielę surowy ryż w młynku do kawy na proch, zmieszam go z wodą i odżywką białkową i wypiję to czy węglowodany zawarte w ryżu wchłoną się do organizmu czy tylko przejdą przez przewód pokarmowy i zostaną wydalone?

Pytam bo chciałbym zrobić coś takiego po treningu. Nie chcę ładować w siebie carbo czy innych prochów (białko to jeden jedyny wyjątek) z powodów zdrowotnych a mielenie ryżu byłoby dla mnie przyjemnym udogodnieniem, i tak całe dnie w kuchni spedzam :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 826 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 33987
http://allegro.pl/halogen-oven-kombiwar-halogenowy-piekarnik-turbo-i1205123434.html

co sądzicie o takich piekarnikach?? zbliża się rok akademicki i nie powiem ze by mi to urządzonko ułatwiło życie

...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 793 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 18023
Podam wam sprawdzony przepis na majonez, bardzo szybki i trzeba mieć na prawdę dwie lewe ręce żeby nie wyszedł :)

Składniki
-0,5 litra oleju*
-1 całe jajko
-1 łyżka musztardy
-sok z połowy cytryny
-kopiasta łyżeczka cukru **
-pół łyżeczki soli

Przepis
Do pojemnika miksera wbić jajko , dodać pozostałe składniki oprócz oleju.
Zmiksować na jednolitą masę, dolać 1/3 szklanki oleju-znów zmiksować,
dolać następną część oleju itd...do wyczerpania oleju.
Przygotowanie tego majonezu zajmuje ok.5 min.
Można takim mikserem "ręcznym" bez problemu wychodzi. Trzymać w lodówce (to chyba wiadomo?).Jak komuś za gęsty to można kapnąć nieco wody :)

*ja zwykle mieszam rzepakowy z oliwą z oliwek, oba na zimno tłoczone itd. Radze na początek dać mniej oliwy i stopniowo przyzwyczajać się do jej smaku
** jak komuś nie pasi to może nie dodawać, albo zamienić na słodzik, ale na porcję to nie za wiele tego cukru wychodzi.

Smacznego :)

Ps. Za cholerę nie pamiętam skąd mam ten przepis więc jak ktoś by twierdził że to jego to ja się nie sprzeczam :D

Jeśli kobieta w nocy nie jęczy to w dzień warczy.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 826 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 33987
ponawiam pytanie ??

...

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium