SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 298350

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 677 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 29702
A tego rostbefa beefmastera to gdzie kupic? Ja na grillu robiłem 4 min z jednej i z drugiej strony, a na patelni dwa razy po dwie minuty z obu stron.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
w lidlu dostaniesz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 677 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 29702
Ok, dzięki Wam wszystkim. Może w końcu uda mi się zrobic mięciutkiego stejka, bo smak to i tak poezja .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 378 Wiek 28 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4554
Panowie, mam problem. Nijak mi warzywa nie wchodzą, oprócz kiszonego i pomidorów. Nigdy ich nie lubiłem, a teraz z konieczności starałem się wcinać te mrożone, ale też nie idą zupełnie, rzygać mi się od nich chce. Jakieś porady co by tu wykombinować?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 84 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1329
miksuj na krem ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
czy ma ktoś jakiś przepis na domową gorącą czekolade?(taką do picia)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 84 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1329
Mleko, ja robiłem zawsze w 3-2% podgrzewasz, i stopniowo dorzucasz kostki czekolady. CIĄGLE mieszasz, bo inaczej się przysadzi. Wszystko na małym ogniu. Odstaw na chwilę aż ostygnie i znowu podgrzej wtedy sobie albo dolejesz mleka, jak chcesz rzadsze albo pogotujesz by było gęściejsze.
Polecam ubić 30 i nałożyć na wierch oraz posypać posypką do kaw i deserów ;)

Co do czekolady: Mleczna, gorzka, Biała. Wszelkie z bakaliami itd też można, ale to lubi się przysadzać do gara
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
a ile g czekolady dać ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 84 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1329
Różnie, zalezy ile mleka i jaką konsystencje chcesz uzyskać. Ale licz, że na 300-400ml mleka, ok 3/4 cała tabliczka jak chcesz taką prawdziwą czekoladę :) w czasie pichcenia sam ogarniesz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
ok dzięki ;) przetestuje jutro, soga nie moge niestety już dac
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

forma lato