Ale tak z drugiej strony czy znacie jakieś źr. ww, które można spożywać o każdej porze pomimo posiadania wysokiego (70+) IG?
...
Napisał(a)
No tak, należy też zwrócić uwagę na fakt, że produkty o niskim IG to najczęściej produkty zawierające ww złożone o niskim stopniu przetworzenia, więc jednak dobrze jest się tego trzymać.
Ale tak z drugiej strony czy znacie jakieś źr. ww, które można spożywać o każdej porze pomimo posiadania wysokiego (70+) IG?
Ale tak z drugiej strony czy znacie jakieś źr. ww, które można spożywać o każdej porze pomimo posiadania wysokiego (70+) IG?
...
Napisał(a)
Kolejne pytanko :P
Dlaczego polecane sa ryze np parboiled zamiast zwyklego bialego?
Moj ryz bialy ma takie wartosci: 349kcal, 6.7bialko, ww 78.9 i tluszcz 0.7 na 100g
ryz parboiled ma takie wartosci: 355kcal, 7.8bialko, ww 78.9 i tluszcz 0.9 na 100g
wiec roznice nie sa duze, a nawet identyczne przy ww, ktore w ryzu jest chyba najwazniejsze
Dlaczego polecane sa ryze np parboiled zamiast zwyklego bialego?
Moj ryz bialy ma takie wartosci: 349kcal, 6.7bialko, ww 78.9 i tluszcz 0.7 na 100g
ryz parboiled ma takie wartosci: 355kcal, 7.8bialko, ww 78.9 i tluszcz 0.9 na 100g
wiec roznice nie sa duze, a nawet identyczne przy ww, ktore w ryzu jest chyba najwazniejsze
...
Napisał(a)
ze strony sonko:
Ryż parboiled jest ryżem białym, długoziarnistym, poddanym w specjalnym procesie działaniu pary wodnej pod ciśnieniem, co powoduje przenikanie najcenniejszych składników odżywczych z okrywy ziarna do jego wnętrza. Dzięki temu nabiera pięknego, złotego koloru, szybko się gotuje, nigdy się nie klei i jest nieco twardszy od białego ryżu. Zawiera ponad dwa razy więcej witamin z grupy B, wapnia, żelaza i fosforu niż zwykły, biały ryż. Ryż parboiled łączy cechy ryżu naturalnego tj. większą zawartość substancji odżywczych z cechami ryżu białego, tj. lekkostrawność i delikatny smak.
Ryż parboiled jest ryżem białym, długoziarnistym, poddanym w specjalnym procesie działaniu pary wodnej pod ciśnieniem, co powoduje przenikanie najcenniejszych składników odżywczych z okrywy ziarna do jego wnętrza. Dzięki temu nabiera pięknego, złotego koloru, szybko się gotuje, nigdy się nie klei i jest nieco twardszy od białego ryżu. Zawiera ponad dwa razy więcej witamin z grupy B, wapnia, żelaza i fosforu niż zwykły, biały ryż. Ryż parboiled łączy cechy ryżu naturalnego tj. większą zawartość substancji odżywczych z cechami ryżu białego, tj. lekkostrawność i delikatny smak.
...
Napisał(a)
realyanek - liczy sie bilans, moze spokojnie jesc kazde ww na noc. Co do IG to masz racje, wiadomo, ze wysokie IG oznacza z reguly "syfiaste" jedzenie.
Piaskowy - ponoc lepszy w smaku choc ja wole brazowy.
Piaskowy - ponoc lepszy w smaku choc ja wole brazowy.
"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."
...
Napisał(a)
skoro moge obciac kilka polikow to moze tak
Zmiana 6 do 14
1 posilek 5:00 platki jajka mleko
2 posilek 10:00 +/- 30 min makaron/ ryz + kurczak
3 posilek przed silownia 14:30 ryz z kurczakiem
4 posilek po silowni 17:00 ryz z kurczakiem
5 posilekkolacja 19:30 ryz + kurczak
6 podilek przed snem 22 twarog
zmiana 14 do 22
1 posilek przed silownia 9:30 ryz z kurczakiem
2 posilek po silowni 13:30 ryz z kurczakiem
3 posilek obiad 18:00 +/- 30 min ryz/makaron z kurczakiem
4 posilek po pracy 22:30 ryz z kurczakiem
5 posilek przed snem 00:30 twarog
zmiana 22 do 6:00
1 posilek 15:00 przed silownia ryz z kurczakiem ew tunczykiem
2 posilek 18:30 po silowni ryz z kurczakiem
3 posilek 21:30 ryz/ makaron/ kasza z kurczakiem
4 posilek 2:00 +/- 30 min
5 posilek 6:30 dac twarog czy moge dodac ryzx z kurczakiem bo nie powiem glodny jestem po pracy;D
i co do warzyw i tluszczy to wystepuja one w kazdym posilku oprocz okolotreningowych :)
Zmiana 6 do 14
1 posilek 5:00 platki jajka mleko
2 posilek 10:00 +/- 30 min makaron/ ryz + kurczak
3 posilek przed silownia 14:30 ryz z kurczakiem
4 posilek po silowni 17:00 ryz z kurczakiem
5 posilekkolacja 19:30 ryz + kurczak
6 podilek przed snem 22 twarog
zmiana 14 do 22
1 posilek przed silownia 9:30 ryz z kurczakiem
2 posilek po silowni 13:30 ryz z kurczakiem
3 posilek obiad 18:00 +/- 30 min ryz/makaron z kurczakiem
4 posilek po pracy 22:30 ryz z kurczakiem
5 posilek przed snem 00:30 twarog
zmiana 22 do 6:00
1 posilek 15:00 przed silownia ryz z kurczakiem ew tunczykiem
2 posilek 18:30 po silowni ryz z kurczakiem
3 posilek 21:30 ryz/ makaron/ kasza z kurczakiem
4 posilek 2:00 +/- 30 min
5 posilek 6:30 dac twarog czy moge dodac ryzx z kurczakiem bo nie powiem glodny jestem po pracy;D
i co do warzyw i tluszczy to wystepuja one w kazdym posilku oprocz okolotreningowych :)
...
Napisał(a)
Yeeti może faktycznie jest więcej substancji zachowanych ale czytając takie teksty od razu mam prod. odżywek w ten sposób ściemniających
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
11lukasz08 - jak chcesz ocene diety i masz do tego pytania to chyba bedzie lepiej jak zalozysz osobny temat.
"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."
...
Napisał(a)
Ja mam pytanie, jeżeli w diecie mam rozpisane 1 posiłek o godzinie 6, to jeżeli w dzień wolny wstanę załóżmy o 10, i całą dietę przesunę tak jakby o ten 1 posiłek to się coś stanie ?? Co powiecie na temat takich mrożonych warzyw, które ugotuję w domu na parze, dają rade?
...
Napisał(a)
Nic się nie stanie. W okresie jesienno-zimowym znaczna większość kupuje mrożone warzywa, ponieważ nie ma dużej opcji na świeże, chyba, że jakiś tam import. Smiało je szamaj.
http://www.sfd.pl/Niezbędne_minimum..._to_dać_z_siebie_maksium!_/_Regenat-t927995.html
Niezbędne minimum, to dać z siebie maksimum!
...
Napisał(a)
warzywa jak najbardziej ok
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
Poprzedni temat
Dieta do oceny POMOCY
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
Następny temat
problem..
Polecane artykuły