Dzięki jbc a od jutra ciepiemy serniczek ;d
...
Napisał(a)
Będę sobie robił sernik i będę wpieprzał po treningu i na kolację żeby jakiegoś białka dostać bo mięsa nie chce mi się robić bo potem gary muszę myć a tak to tylko kubek ;d
Dzięki jbc a od jutra ciepiemy serniczek ;d
Dzięki jbc a od jutra ciepiemy serniczek ;d
...
Napisał(a)
kurna ales ty wygodny hehe
posiłki najlepiej jak sam sobie robisz i gary tez trza umyć
posiłki najlepiej jak sam sobie robisz i gary tez trza umyć
***Nikt Nie mówił, że będzie Łatwo!***
*** W Treningu liczy się SYSTEMATYCZNOŚĆ!***
http://www.youtube.com/watch?v=_ieSbXFh6d4
...
Napisał(a)
Siema
mam 2 pytania , było by super jakby ktoś pomógł
1.Można zrobić naleśniki z mąki żytniej bez mleka ?
Dzisiaj robiłem , dałem 100 g mąki , 1 jajko i wody. I nie mogły mi się usmażyć. Jakieś takie piankowate były , w środku za cholerę nie chciały sie dosmażyć. Takie pół surowe zostały. Wywaliłem.
2.Macie jakieś pomysły na proste lody z porzeczek ? z jogurtu naturalnego , porzeczek , i moze jajek ? .
mam 2 pytania , było by super jakby ktoś pomógł
1.Można zrobić naleśniki z mąki żytniej bez mleka ?
Dzisiaj robiłem , dałem 100 g mąki , 1 jajko i wody. I nie mogły mi się usmażyć. Jakieś takie piankowate były , w środku za cholerę nie chciały sie dosmażyć. Takie pół surowe zostały. Wywaliłem.
2.Macie jakieś pomysły na proste lody z porzeczek ? z jogurtu naturalnego , porzeczek , i moze jajek ? .
"Lepiej być sądzonym przez ludzi 12-stu , niż niesionym przez 4-ech na wieki do piasku"
Karramba
...
Napisał(a)
co zrobić żeby omlet nie opadał?
dziś sobie zrobiłem i na patelni jak się robił był mega gruby,ale po wyjeciu opadł o połowe :(
składniki : 100g owsianych,20g mąki ryżowej,20g białka,4 całe jaja,100ml mleka,owoce do smaku i słodzik. może dodać troche wody gazowanej?
dziś sobie zrobiłem i na patelni jak się robił był mega gruby,ale po wyjeciu opadł o połowe :(
składniki : 100g owsianych,20g mąki ryżowej,20g białka,4 całe jaja,100ml mleka,owoce do smaku i słodzik. może dodać troche wody gazowanej?
...
Napisał(a)
Pytania o filety śledziowe:
1. Czy można je przyrządzać na parze?
2. Jak prawidłowo powinno się je moczyć w celu utraty przez nie soli? Obecnie wkładam do słoika, zalewam wodą i zakrywam przykrywką. Wodę co jakiś czas wymieniam. Powinny być w lodówce lub bez przykrywki?
3. Gdy nie są już słone, trzymać je zalane i wymieniać wodę co jakiś czas czy luzem bez wody? Z przykrywką czy bez?
Wybaczcie za głupie pytania, ale w kuchni słabo się czuję
1. Czy można je przyrządzać na parze?
2. Jak prawidłowo powinno się je moczyć w celu utraty przez nie soli? Obecnie wkładam do słoika, zalewam wodą i zakrywam przykrywką. Wodę co jakiś czas wymieniam. Powinny być w lodówce lub bez przykrywki?
3. Gdy nie są już słone, trzymać je zalane i wymieniać wodę co jakiś czas czy luzem bez wody? Z przykrywką czy bez?
Wybaczcie za głupie pytania, ale w kuchni słabo się czuję
...
Napisał(a)
MatixJaw[b/] ogrzej talerz na który przekładasz, powinien mniej klapnąć.
jak wspomogłem to się daj sog ;)
...
Napisał(a)
Beny 179 ,
1.Mozna, tylko zrob gesciejszą mase, sprobuj tez dodac wody gazowanej zamiast zwyklej.
2. No a lody to coz, musisz pokombinowac, na pewno dodaj mleko, porzeczki, slodzik ,jajek raczej nie warto (do prawdziwych lodow dodaje sie taki kogel mogel z zoltek i cukru), sprobuj dodac odzywki, moze odtluszczonego mleka w proszku, sprobuj i zamroz:)
MatixJaw,
Omlet z robiony z tylu skladnikow zawsze Ci opadnie, jest poprostu ciezki, zwykly omlet robi sie z samych ubitych na szytwno bialek i ew. lyzeczki maki i taki nie opada .
To co robisz Ty, to juz nawet ciezko nazwac omletem :)
qwe-sfd ,
1. jezeli chodzi o surowe to oczywiscie ze tak, jezeli to takie z solanki to raczej bym nie polecala chyba ze lubisz takie smaczki... Na pare wybierz lepiej inna rybe, chociazby dorsza lub lososia.
2,3. Ja lubie np. takie slone filety i nigdy ich nie wymaczam, ale mozna je poprostu przelac woda i powinny troche tej soli utracic
1.Mozna, tylko zrob gesciejszą mase, sprobuj tez dodac wody gazowanej zamiast zwyklej.
2. No a lody to coz, musisz pokombinowac, na pewno dodaj mleko, porzeczki, slodzik ,jajek raczej nie warto (do prawdziwych lodow dodaje sie taki kogel mogel z zoltek i cukru), sprobuj dodac odzywki, moze odtluszczonego mleka w proszku, sprobuj i zamroz:)
MatixJaw,
Omlet z robiony z tylu skladnikow zawsze Ci opadnie, jest poprostu ciezki, zwykly omlet robi sie z samych ubitych na szytwno bialek i ew. lyzeczki maki i taki nie opada .
To co robisz Ty, to juz nawet ciezko nazwac omletem :)
qwe-sfd ,
1. jezeli chodzi o surowe to oczywiscie ze tak, jezeli to takie z solanki to raczej bym nie polecala chyba ze lubisz takie smaczki... Na pare wybierz lepiej inna rybe, chociazby dorsza lub lososia.
2,3. Ja lubie np. takie slone filety i nigdy ich nie wymaczam, ale mozna je poprostu przelac woda i powinny troche tej soli utracic
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
Dzięki, SOG dla Ciebie
Wołowina - która część będzie lepsza jakościowo: antrykot, rostbef czy udziec?
Zmieniony przez - qwe-sfd w dniu 2011-07-23 01:02:36
Wołowina - która część będzie lepsza jakościowo: antrykot, rostbef czy udziec?
Zmieniony przez - qwe-sfd w dniu 2011-07-23 01:02:36
...
Napisał(a)
Antrykot, rostbef to prawie ten sam typ mięsa,trochę imo. lepsze od udźca. Ale udziec też niczego sobie. Od tych trzech lepszą jakością wyróżnia się polędwica i ligawa, ale ceny też mają lepsze.
...
Napisał(a)
Dzięki, potwierdziłeś informacje które znalazłem w internecie
Ligawę widziałem w Realu w podobnej cenie co antrykot i rostbef. Pasowałoby się zatem na niej skupić jeśli chodzi o mięso wołowe?
Zmieniony przez - qwe-sfd w dniu 2011-07-23 01:54:00
Ligawę widziałem w Realu w podobnej cenie co antrykot i rostbef. Pasowałoby się zatem na niej skupić jeśli chodzi o mięso wołowe?
Zmieniony przez - qwe-sfd w dniu 2011-07-23 01:54:00
Poprzedni temat
Wysokobiałkowe leczo
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
Następny temat
Naleśniki z cycem kuraka
Polecane artykuły