SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 295970

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 892 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 5231
Będę sobie robił sernik i będę wpieprzał po treningu i na kolację żeby jakiegoś białka dostać bo mięsa nie chce mi się robić bo potem gary muszę myć a tak to tylko kubek ;d

Dzięki jbc a od jutra ciepiemy serniczek ;d
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1087 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 13949
kurna ales ty wygodny hehe

posiłki najlepiej jak sam sobie robisz i gary tez trza umyć

***Nikt Nie mówił, że będzie Łatwo!***
*** W Treningu liczy się SYSTEMATYCZNOŚĆ!***
http://www.youtube.com/watch?v=_ieSbXFh6d4

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 383 Napisanych postów 551 Wiek 34 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 7839
Siema
mam 2 pytania , było by super jakby ktoś pomógł

1.Można zrobić naleśniki z mąki żytniej bez mleka ?
Dzisiaj robiłem , dałem 100 g mąki , 1 jajko i wody. I nie mogły mi się usmażyć. Jakieś takie piankowate były , w środku za cholerę nie chciały sie dosmażyć. Takie pół surowe zostały. Wywaliłem.

2.Macie jakieś pomysły na proste lody z porzeczek ? z jogurtu naturalnego , porzeczek , i moze jajek ? .

"Lepiej być sądzonym przez ludzi 12-stu , niż niesionym przez 4-ech na wieki do piasku"
Karramba

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
co zrobić żeby omlet nie opadał?
dziś sobie zrobiłem i na patelni jak się robił był mega gruby,ale po wyjeciu opadł o połowe :(
składniki : 100g owsianych,20g mąki ryżowej,20g białka,4 całe jaja,100ml mleka,owoce do smaku i słodzik. może dodać troche wody gazowanej?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 175 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 5145
Pytania o filety śledziowe:

1. Czy można je przyrządzać na parze?
2. Jak prawidłowo powinno się je moczyć w celu utraty przez nie soli? Obecnie wkładam do słoika, zalewam wodą i zakrywam przykrywką. Wodę co jakiś czas wymieniam. Powinny być w lodówce lub bez przykrywki?
3. Gdy nie są już słone, trzymać je zalane i wymieniać wodę co jakiś czas czy luzem bez wody? Z przykrywką czy bez?

Wybaczcie za głupie pytania, ale w kuchni słabo się czuję
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1997 Wiek 11 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 12712
MatixJaw[b/] ogrzej talerz na który przekładasz, powinien mniej klapnąć.

jak wspomogłem to się daj sog ;)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Beny 179 ,
1.Mozna, tylko zrob gesciejszą mase, sprobuj tez dodac wody gazowanej zamiast zwyklej.
2. No a lody to coz, musisz pokombinowac, na pewno dodaj mleko, porzeczki, slodzik ,jajek raczej nie warto (do prawdziwych lodow dodaje sie taki kogel mogel z zoltek i cukru), sprobuj dodac odzywki, moze odtluszczonego mleka w proszku, sprobuj i zamroz:)

MatixJaw,

Omlet z robiony z tylu skladnikow zawsze Ci opadnie, jest poprostu ciezki, zwykly omlet robi sie z samych ubitych na szytwno bialek i ew. lyzeczki maki i taki nie opada .
To co robisz Ty, to juz nawet ciezko nazwac omletem :)

qwe-sfd ,

1. jezeli chodzi o surowe to oczywiscie ze tak, jezeli to takie z solanki to raczej bym nie polecala chyba ze lubisz takie smaczki... Na pare wybierz lepiej inna rybe, chociazby dorsza lub lososia.

2,3. Ja lubie np. takie slone filety i nigdy ich nie wymaczam, ale mozna je poprostu przelac woda i powinny troche tej soli utracic

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 175 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 5145
Dzięki, SOG dla Ciebie

Wołowina - która część będzie lepsza jakościowo: antrykot, rostbef czy udziec?

Zmieniony przez - qwe-sfd w dniu 2011-07-23 01:02:36
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 4097 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 28862
Antrykot, rostbef to prawie ten sam typ mięsa,trochę imo. lepsze od udźca. Ale udziec też niczego sobie. Od tych trzech lepszą jakością wyróżnia się polędwica i ligawa, ale ceny też mają lepsze.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 175 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 5145
Dzięki, potwierdziłeś informacje które znalazłem w internecie
Ligawę widziałem w Realu w podobnej cenie co antrykot i rostbef. Pasowałoby się zatem na niej skupić jeśli chodzi o mięso wołowe?

Zmieniony przez - qwe-sfd w dniu 2011-07-23 01:54:00
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium