I nastał ten dzień kiedy w końcu postanowiłem założyć swój Dziennik Treningowy.
A więc na sam początek, mam na imię Oskar
waga: 60kg
wzrost: 173cm pi*oko
cel: masa
ektomorfik
Ogólnie sport to moje drugie imię, już za malucha dzień w dzień latałem za piłką, jeździłem na rowerze etc.
Kiedy to nastały czasy podstawówki (10-12 lat) chodziłem na gimnastykę sportową w Gdańsku na AZS AWFiS w Gdańsku.
W związku z tym, iż był to sport wymagający dużej sprawności fizycznej (a przecież wszystkiego można się nauczyć

Ze względu na to, iż brakowało mi adrenaliny, oraz samej twardszej walki to przepisałem się na Kick boxing. Również umiejętności z gimnastyki jak najbardziej się przydały. Pochodziłem z rok, z zakończeniem osiągnięcia Mistrza Polski Północnej w Semi Contact kat. do 51kg, po czym zrezygnowałem, ze względu na czas i słabą atmosferę panującą w klubie. W między czasie "obijałem się na siłowni" (miesiąc pochodziłem, 2 miesiące mnie nie było). Dodam tylko, iż w piłkę gram ciągle ( 3-4 tyg.)
Od ponad roku wziąłem się porządnie za tą siłkę i bardzo się do niej przyzwyczaiłem. Teraz nie wyobrażam sobie, aby siedzieć w domu przed komputerem i nie iść na wskazany trening. Mam ogromną motywację i chęć chodzenia na siłownię, ponieważ czerpię z tego ogromną przyjemność, więc myślę, że mniejsza połowa sukcesu za mną .
Mógłbym tak jeszcze długo opisywać mój życiorys, ale myślę, że prędzej byście zasnęli podczas czytania, niż żeby Was to zaciekawiło.
... to przejdźmy do konkretów:
Od wakacji wykonywałem splita na masę 3/tyg (bywałem częściej, np. zrobić sam brzuch/przedramię). Po szperaniu troche w internecie uznałem, iż Split był wielkim błędem na rozpoczęcie treningów.
Mój aktualny plan, który wykonuję od tego wtorku to FBW 5X5 2r./tyg. od Pana traktora71
Aktualny Plan FBW 5x5
A
- przysiad 5x5
- wyciskanie na lawce 5x5
- wioslowanie 5x5
- pompki na poreczach (lub zwykle pompki-lokcie blisko tulowia) 3x max ilosc powt.
+
lydki lub brzuch 2-3x15-20p
B
- przysiad 5x5
- wyciskanie w staniu 5x5
- mc(klasyk) 1x5(5x5)
- drazek (podchwytem) 3 x max ilosc powt.
+
brzuch lub lydki 2-3x15-20p
- serie zasadnicze(docelowe,robocze) poprzedzam 1-2s rozgrzewkowymi.
np.
gryf lub ciezar wlasnego ciala x 5-8p
50% CD x 5-8p
75% CD x 5-8p
- treningi wykonywane naprzemiennie (A-B-B-A-A-B)
Odżywianie
- śniadanie - płatki owsiane z garścią rodzynek
- czas międzyszkolny (8.00-15.00) - 4 kromki chleba np. z serem, szynką, pasztetem, metką etc.
- jakiś słodycz: baton, sok owocowy, czasem jakiś owoc
- posiłek przedtreningowy(obiad)- 100g. ryżu, czasem z jakimś mięsem, rybą, czasem na słodko ze śmietaną i cukrem +dodatkowo normalny obiad - czyli to co będzie, jakieś mięso, ziemniaki surówka,naleśniki etc.
- posiłek potreningowy( tu już jest zazwyczaj kolacja) - 100g ryżu, składniki jak wyżej, + normalna kolacja
Ogólnie to dieta bardzo słaba, wiem, ale jest chociaż jakiś zarys. Poza tym nie wyobrażam sobie pojęcia "dieta" co do mojej osoby, ze względu na duże zapotrzebowanie pokarmu, szybką przemianę materii etc. Mam ustaloną konkretną "dietę", lecz wymaga ona poprawek i trochę ciężko mi się jej trzymać (jeśli będzie taka potrzeba to wkleje)
Mam również zamiar pogłębić mięśnie brzucha. Ogólny zarys mniej więcej mam (tak mi się wydaje) i zastanawiam się, czy przy przy moim treningu FBW ćwiczenia tj. spęcia, wznosy kolan, coś na skośne wystarczą,
Poniżej wrzucam fotki - coś z przeszłości i teraźniejszości
Dziękuję, jeśli ktoś dał radę przeczytać do końca moje wypociny.
Zapraszam Wszystkich do śledzenia mojego DT
Pozdrawiam.

Zmieniony przez - oskar1994 w dniu 2012-04-17 01:29:14

Zmieniony przez - oskar1994 w dniu 2012-04-17 01:30:08
http://www.sfd.pl/oskar1994_DT_MASA!!!-t853384.html
DZIENNIK TRENINGOWY!! ZAPRASZAM!
FOTY STR/ 1, 2, 9, 26, 35, 39, 56!