wczoraj zrobilem jajecznice z twarogiem , wyszlo dobre . Też mam opory co do bialego sera bo ledwo go co jem (a jak jem to mam odruchy wymiotne :D ) a z jajkami był pyszny !
Wrzucasz na patelnie z 150g sera bialego , malo oleju . Jak zobaczysz , ze juz troche podsmarzone rozbijasz jajka , mieszasz i gotowe xD
muszę kiedyś spróbować Twojego przepisu, na pewno się sprawdzi ;)
zasem przeglądam dziennik, czas się ujawnić ;)
Co do filmików, to wg mnie wiosłuj bliżej ud i dołóż ciężaru, bo masz spory zapas, (ew. dorzuć powtórzeń ).
Pas (do TS) sporo stabilizuje, ciasno zapięty zdecydowanie poprawia odcinek lędźwiowy. Dopóki przy danym obciążeniu trzymasz technikę (niezależnie od tego jaki to %CM), to pas jest niepotrzebny.
Raz sobie coś w odcinku lędźwiowym naciągnąłem (akurat nie na siłowni) i powiem Ci, że nie wyobrażam sobie podejść do większych %CM na siadach czy w mc bez pasa. Takie zabezpieczenie psychiczne jako dodatkowy plus.
Co do techniki - masz na myśli, aby sztanga "snuła" się po udzie, tak?
Co do powtórzeń - jak wiesz, robię
trening FBW 5x5, więc z tygodnia na tydzień, jeśli wszystkie serie wykonałem prawidłowo to dokładam ciężaru, więc nie lada chwila dojdę do takiego ciężaru, który będzie sprawiał mi trudności.
Co do pasa- tak jak napisałeś, jeśli będą spore trudności to dopiero wtedy złapię się za pas. Na razie nie ma sensu osłabiać sobie pleców, tak myślę.
Dzięki za pomoc i że śledzisz DT. :)
Pozdrawiam
1. 80 kg to mały ciężar
2. W pasie inaczej się siada, niż bez- dużo łatwiej utrzymać pozycję techniczną. Tylko do ostatnich, ciężkich serii/rekordów.
3. Szkoda, że paker nie powiedział Ci o hiperlordozie. Robisz coś z tym?
1.Tak wiem, iż jest to malutki ciężar - uważam tak samo jak Ty, wspominałem o tym :)
2. Czyli tak jak uważałem - na daną chwilę nie ma sensu używać pasa
3. Teraz dopiero trochę o tym poczytałem. Masz na celu, aby przekazać mi, iż owa wada grozi mojej osobie, tak?
Zmieniony przez - oskar1994 w dniu 2012-06-29 19:47:15
Zmieniony przez - oskar1994 w dniu 2012-06-29 19:47:48