[...] napój - tzw. mleko sojowe, tofu, pasztety. W mniejszym stopniu w naszym kraju wykorzystuje się zmodyfikowaną kukurydzę. Zgodnie z ustawą o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z 11 maja 2001 roku produkty spożywcze zawierające składniki transgeniczne powinny być oznaczone informacją: "produkt genetycznie zmodyfikowany". - Większość takiej [...]
[...] jest niebezpieczna. Odrzucenie cukru i białej mąki i zastąpienie ich pełnym ziarnem, warzywami i sezonowymi owocami jest podstawą każdego sensownego naturalnego reżymu żywienia. Zmieniając jakość węglowodanów można zmieniać jakość swojego życia i zdrowia. Jeśli jecie naturalne jedzenie dobrej jakości, jego ilość z reguły sama dba o siebie. [...]
[...] przesypiają zimę) w diecie węglowodanów i tłuszczów w proporcjach koniecznych do zachorowania na cukrzycę typu II, ponieważ przyroda praktycznie uniemożliwia taki model żywienia. Człowiek, w którego diecie cukry i tłuszcze są spożywane w ilościach kalorycznie zbliżonych, podobny jest do samochodu, który połowę energii otrzymuje w benzynie [...]
Zamieszczam Wam krótki i zwięzły wykaz diet: Dietetyka jest to nauka zajmująca się zasadami żywienia oraz ich znaczeniem dla zdrowia. Dietetycy są osobami specjalizującymi się w ty dziale, i to właśnie oni ustanawiają coraz to nowsze diety, które są tematem tej pracy. W ostatnich latach, a może i wiekach bardzo pogorszył się sposób żywienia [...]
[...] jest mało informacji w języku polskim na temat aktualnej Piramidy Żywienia a układając dietę powinniśmy wiedzieć jakich produktów unikać a jakie mają być podstawą naszego żywienia zamieszczam artykuł właśnie na ten temat. Jest to artykuł tłumaczony, oryginalna wersja znajduje się na http://www.intelihealth.com/IH/ihtIH/WSIHW000/325/20830.html [...]
Jak pewnie czesc osob slyszala rewelacje na temat Hydroxycut'a w stanach wyszla informacja o mozliwym uszkodzeniu watroby i jednym zgonie przez skladnik zawart w Hydroxycut'ie. Nie jest to info jeszcze pewne potwierdzone ale sadze ze powinno sie znalesc w tym dziale. ze strony NY Times: Hydroxycut Diet Aids Recalled After Warning * Sign In to [...]
masa ciała 89 kg wzrost: 183 cm wiek: 21 lat Doświadczenie: Dokładna lektura forum i innych blogów Cel tego wszystkiego: - Zmiana trybu życia i żywienia - Redukcja wagi przy okazji ======================================================== Etap I - Zmiana sposobu żywienia, początek redukcji i treningów Zadania: 1. Podział posiłków na 6 z dobraniem [...]
[...] niż talerz marchwi - mówił John gazetom. Historia ta potrząsa fundamentami nie tylko piramidy żywieniowej, w oparciu o którą tworzy się współczesne zalecenia w zakresie żywienia, ale również niemal wszystkim, w co do tej pory wierzyliśmy. (...) Przyjrzyjmy się teraz tym, którzy odrzucili brokuły oraz inną zieleninę ze swojego jadłospisu i [...]
[...] cierpliwych, systematycznych i bardzo dociekliwych. Myślę, że tyle samo czasu trzeba poświęcić na siłowni co przed komputerem w poszukiwaniu informacji na temat prawidłowego żywienia i efektywnej suplementacji. Eksperci firmy Peak bardzo szczegółowo przeanalizowali dostępną literaturę naukową nt. anabolicznej, ergogenicznej i adaptogennej roli [...]
[...] latem - była to odpowiedź na wiele życzeń wyrażanych po zakończeniu pierwszej konferencji. Jak zawsze głównymi prowadzącymi byli: Gospodarz - Dariusz Szukała - fizjolog żywienia i promotor zdrowia oraz Sławomir Ambroziak - specjalista do spraw farmacji i biochemii szeroko znany również ze swoich publikacji na łamach prasy [...]
[...] chleba ( do każdego posiłku maksymalnie 1 kromka ). Jedna z protein, zawartych w produktach zbożowych - gluten powoduje problemy z trawieniem pozostałych składników pożywienia, przede wszystkim zaś spowalnia metabolizm. Zastąpcie klasyczny, pszeniczny makaron ryżowym lub jeszcze lepiej ,, szklanym „ ( zrobiony jest z grochowej oraz [...]
[...] Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW. Prowadzi indywidualne konsultacje i seminaria dietetyczne. Jest także autorem kilkudziesięciu artykułów dotyczących żywienia i aktywności fizycznej opublikowanych w czasopismach, takich jak: Kulturystyka i Fitness Sport dla Wszystkich, Fitness Authority oraz Muscular Development. kontakt: [...]
[...] zasada - odchudzanie to nie spadek wagi, a spadek tłuszczu. A dokładniej jego spalanie. Tak więc w czasie wzrostu jak i utraty masy musimy przestrzegać zasad zdrowego żywienia, które w równym stopniu tyczy się ludzi nie zmieniających szczególnie swojego bilansu energetycznego. Co zakładamy tyczy się tych, którzy już uprawiają sporty ,a [...]
W kontekście obowiązujących zasad zdrowego żywienia, a już zwłaszcza w odniesieniu do fitnessowych idei i kulturystycznych dogmatów, koncepcja zakładająca wprowadzanie okresowych głodówek wydaje się co najmniej egzotyczna. Tymczasem zainteresowanie strategiami żywieniowymi klasyfikowanymi jako Intermittent fasting (przerywany post) [...]
[...] Promocja Zdrowia) poznańskiej Akademii Medycznej oraz studiów doktoranckich Akademii Wychowania Fizycznego w Katowicach. Od kilkunastu lat zajmuje się zagadnieniami żywienia w sporcie wyczynowym i rekreacyjnym, żywieniowym leczeniem chorób metabolicznych oraz problematyką otyłości i nadwagi. Jest autorem kilkuset publikacji w [...]
Co to jest zakwaszenie organizmu? WSTĘP: Tematy związane ze zdrowiem stale przykuwają uwagę. Nic dziwnego. Generalnie w kulturze ludzkiej istnieją tylko 2 motywy przewodnie każdej twórczości - także tej naukowej: śmierć i pożądanie. Sprężyna pożądania nakręca mechanizm próżności, który każe nam dbać o siebie i być atrakcyjnym dla potencjalnych [...]
[...] Stosowane wcześniej diety : zbilansowana, wg tematów z SFD ------------------------------------------------------------------- Witam, jestem nowy w dziedzinie zdrowego żywienia i dbania o swoje zdrowie i ciało. Chciałbym bliżej poznać siebie, przechodząc przemyślane odchudzanie, z uwzględnieniem liczenia kalorii i dostarczania optymalnych [...]
[...] biegów maratońskich więc nas nie dotyczy ale poszczególne aspekty są bardzo ciekawe: cały artykół na stronie: http://biegajznami.pl/pokaz.php?id=757 a to jego treść odstawy żywienia w biegach maratońskich Kilkugodzinny bieg to ogromny wysiłek, wymagający nie tylko wytrenowania, ale również odpowiedniego przygotowania. By sprostać tak wielkiemu [...]
[...] Dietetyki Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW. Prowadzi indywidualne konsultacje i seminaria dietetyczne. Opublikował kilkadziesiąt artykułów dotyczących żywienia i aktywności fizycznej w czasopismach, takich jak: Kulturystyka i Fitness Sport dla Wszystkich, Fitness Authority oraz Muscular Development. Niedawno jeden z jego [...]