[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Węglowodany pod kątem energetycznym dostarczają około 4kcal z 1g spożytych węglowodanów, co pod kątem ładunku kalorycznego stawia je na równi z białkiem. Węglowodany stanowią istotny element diety, potrzeba ich dostarczenia jest szczególnie istotna w okolicy aktywności fizycznej. Bardzo trudno jest dokładnie wyznaczyć zapotrzebowanie organizmu na [...]
[...] że może być bardzo różnie, w zależności od: - Twojego stażu i doświadczenia treningowego - Twojej diety, tego co zjadłeś i ile przed treningiem lub jak wyglądał system żywienia do 24h przed treningiem, czy trenujesz rano na czczo, a może po 4-5 większych posiłkach, po ilości zjedzonych węglowodanów, kalorii, czy też nawet spożytej ilości [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] bo nic nie wiadomo o tobie , https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U.-t922822.html Wszystkie ważne informacje odnośnie układania żywienia znajdziesz w tym dziale w tematach podwieszonych . Zapotzrebowanie wylicz z tego wzoru [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] zwrócić uwagę czy nie zawiera niebezpiecznych i nielegalnych dodatków, mogących negatywnie wpłynąć na zdrowie. Najpierw jednak należałoby zmodyfikować aktualny sposób żywienia oraz dobrać odpowiednią aktywność fizyczną. /SFD/2017/2/3/64d07d79138a4af2999c51219259fcbe.jpg 1. Jak wyznaczyć deficyt energetyczny? 2. Jaka aktywność fizyczna? 3. [...]
[...] etapie eliminowania produktów, ciesząc się i nakręcając się tymi zmianami wspólnie z pewnością pójdziecie o krok dalej. Więc jak zacząć? Zacznij od zdobywania wiedzy na tema żywienia z pomocniczych artykułów, które znajdziesz pod tymi linkami: [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Przede wszystkim z Twojego opisu nie wiemy jak wyglądasz. Dobrze by było abyś wrzucił jakieś zdjęcia i wypełnił ankietę działu. Biorąc pod uwagę że masz 184cm wzrostu to Twoje 73kg, to naprawdę niewiele. Natomiast jeżeli uważasz, że jesteś otłuszczony, oraz jesteś osobą początkującą, to możesz spróbować zrobić "rekompozycję". Zacznij od [...]
dawaj dawaj, nawet sam AAKG jest bardzo dobry. Tylko - jak zazwyczaj - olej intsrukcje na etykietce bo sa totalnie lajtowe. Proponuje na raz 5-6 kapsow minimum. Tam cos pisza o 1-2-3 po prostu smieszne. Tak samo jak Thermo Speed Extreme 2 x dziennie po 1 kapsie. Rozumiesz - golebia odchudzi a nie czlowieka, podobnie z AAKG. Czystej argininy [...]
Cześć! W Twoim systemie odżywiania nie ma nic złego, to tak zwany jem/niejem, IF (intermittent fasting) lub po prostu przerywany post. Kwestia nad jaką musisz zapanować to ilość spożywanych kalorii. Nie ma znaczenia, czy jesz zdrowo czy nie, jeżeli spożywasz za dużo w stosunku do swojego zapotrzebowania, to będziesz tyć. Zmieniony przez - [...]
ksiazka przeczytana. pytan wlasciwie brak, poniewaz bardzo podobnym system juz kiedys redukowalem, czyli ultimate dieta 2.0 od lyle mcdonald. na redukcje sprawdzila sie znakomicie. ogolnie taki system zywienia bylby dla mnie odpowiedni, poniewaz bez problemu moge zyc bez wegli w trakcie tygodnia, ale z weekendami juz troszke gorzej. jednak nigdy [...]
Cześć! Ilość tłuszczy zdziebko moim za mała, ilość białka odrobinę duża, ale nie ma tragedii. Generalnie rzecz ujmując zerknij proszę na poniższy artykuł aby obliczyć ilość kalorii potrzebnych dla Ciebie:
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] że zdajesz sobie sprawę z tego, iż dieta to fundament całego procesu budowania masy mięśniowej, kreowanie swojej sylwetki. Nie patrz tylko przez pryzmat wielkości Twoich ramion, spójrz na to z perspektywy estetyki i jakości Twojego całego ciała. Pokaż swój plan, rozpisz go. Nade wszystko bez odpowiedniego żywienia będziesz wpadał na ścianę.
Wstaw pełną ankietę działu i zdjęcie podglądowe swojej sylwetki. Zbudowałeś doświadczenie, teraz już wiesz, że bez odpowiedniego żywienia nie będzie efektów.
[...] problem) dopytać ekspertów, zakładając swój temat w dziale: https://www.sfd.pl/Od%C5%BCywianie_i_Odchudzanie-f10.html Znając swoją podaż białka w ciągu dnia i swój sposób żywienia, za pomocą dostępnych kalkulatorów i dzienników żywieniowych, takich jak np. na potreningu.pl - łatwo wyliczyć ile białka spożywamy z jedzenia, a ile musimy [...]
/SFD/2022/7/7/129839b0351449c2b355c58c066b04e1.jpg Niestety brak wiedzy choćby podstawowej z zakresu żywienia podczas kształtowania sylwetki może doprowadzić naszą sylwetkę do zdecydowanie gorszego stanu niż przed rozpoczęciem pracy nad sylwetką. Musimy zdać sobie sprawę, że osoby kształtujące sylwetkę dążą do tego aby zwiększyć masę tkanki [...]