[...] Przede wszystkim nic nie napisałeś na temat tego jak wyglądało Twoje żywienie w trakcie masy, a jak wygląda w trakcie redukcji. To może mieć wpływ bo: - mogłeś zmienić styl żywienia z High Carb na Low Carb High Fat, co powoduje, że Twój organizm dostosowuje się do mniejszej ilości błonnika i większej tłuszczu; - możesz stosować połączenia [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] biorą. Na początek wizyta w dziale https://www.sfd.pl/Od%C5%BCywianie_i_Odchudzanie-f10.html i wrzucić temat o sobie, z podstawowymi informacjami i obecnym system żywienia. Wyszczególnić każdy posiłek i ilości spożywanego pokarmu. Możesz to zrobić również za pomocą zrzutów z serwisu potreningu.pl Następnie jeśli to nie pomoże sugeruję [...]
Cześć! Jest to sylwetka, która wskazuje bardzo dobry potencjał na rozbudowę. Jeżeli będziesz sumienny i dobrze ułożysz sobie żywienie, to możesz naprawdę fajną sylwetkę zbudować. Żeby wiedzieć ile powinieneś spożywać kalorii zapraszam do artykułu poniżej: Gdy odżywianie usystematyzujesz, to warto zadbać o dobry trening. Poniżej masz kilka [...]
[...] o odpowiednie żywienie. Powinieneś wyeliminować produkty silnie przetworzone jak fast foody, słodycze i oleje trans. Zastowałbym poniższy podział makroskładników i źródeł pożywienia. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Jako osoba początkująca zamiast skupiać się na dodatkach, które możesz brać skup się na podstawach. Zacznijmy od jedzenia, bo to podstawa. Sprawdź ile kalorii potrzebujesz, poniższy artykuł pozwoli Ci to ustalić:
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] policzyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne. Na początek możesz skorzystać z ogólnego wzoru To jest punkt wyjścia, a następny etap to podstawienie przykładowego dnia Twojego żywienia do kalkulatora posiłków i porównanie dwóch wyników. Bo niejednokrotnie jest tak, że wydaje nam się, że jemy bardzo dużo, a w praktyce okazuje się, że nie dobijamy [...]
[...] Na początek zapraszam Ciebie do działu: https://www.sfd.pl/Od%C5%BCywianie_i_Odchudzanie-f10.html W tematach podwieszonych masz wyjaśnione wszystko co najważniejsze odnośnie żywienia. Przeczytaj je, poświęć ten czas dla swojego dobra i tego, byś mógł w przyszłości notować progres. Jeżeli teraz pytasz o to , czy "3 porcje gainera plus dieta to nie [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] biegasz jakichś długich dystansów więc nie ma za bardzo problemu z brakiem energii na tak krótkim dystansie jak 5km. Jeśli Twoim celem jest kondycja to już w ogóle kwestia żywienia jest nie zawsze na takim poziomie jak potrzeba. Znam wielu biegaczy, którzy specjalnie się nie odżywiają tylko jedzą normalne posiłki, a mimo to biegają dużo dłuższe [...]
Cześć! Zanim przejdziemy do suplementów warto omówić temat jedzenia, bo to powinno być podstawą gdy mówimy o budowaniu masy mięśniowej. Warto rozpocząć od sprawdzenia ile kalorii powinnieneś spożywać aby zwiększać swoją masę mięśniową. Zachęcam do spojrzenia na poniższy artykuł: Z suplementów zerknąłbym jeszcze na kreatynę, jest to suplement, [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]