Cześć! Na zdjęciach widać, że już jest dobry poziom tkanki tłuszczowej aby rozpocząć budowanie masy mięśniowej. Zachęcałbym Cię do tego aby przez najbliższe 2 tygodnie być na tzw. zerze kalorycznym i później spokojnie dokładać 200-400kcal co 7-10 dni.
[...] aby bilans kaloryczny się zgadzał. Oczywiście najważniejszą rzeczą będzie produktywny sen i odpoczynek w ciągu dnia ( jeżeli możesz sobie na to pozwolić ) abstrahuując od treningu. Suplementację dobierasz indywidualnie pod swój model żywienia/stan zdrowia/cel/możliwości finansowe i.t.d.. Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-09-01 22:29:38
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Na dobrą sprawę w przypadku żywienia zbiorowego takiego jak internat, całe menu powinien opracowywać dietetyk. Powinno być ono też wyliczone. W praktyce faktycznie jest jednak wszystko na oko. Nic też nie stoi na przeszkodzie, abyś zapytał w kuchni czy zgodnie z przepisami, menu faktycznie zostało przygotowane przez dietetyka i czy dysponują [...]
[...] się da. Jeżeli chcesz, aby Twoja sylwetka wyglądała lepiej, to bez wątpienia warto wprowadzić wymienioną wyżej aktywność fizyczną. Do tego sugeruję wyeliminować z Twojego żywienia przetworzone produkty, takie jak: - słodycze, - słodzone napoje, - przekąski, - fasf-food, - smażone produkty w panierce i głębokim tłuszczu, - lody, - ciasta, - [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Tu nie chodzi o to, ze Cie zniechecamy. Tutaj chodzi o to, ze efekty sa niewspolmierne do pracy jaka wkladasz. Jezeli walczysz o lepsza sylwetke, to warto zaplanowac cos konkretnego i dzialac by osiagnac cel. Branie suplementow ma wspomagac trening i dobry styl zywienia, a nie byc rozwiazaniem samym w sobie.
Twoja Mama najpewniej nie ma elementarnej wiedzy na temat suplementów - to normalna. Nie potrzebujesz obecnie odżywek i suplementów. Możesz dostarczyć wszystko z żywienia
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Biorąc pod uwagę wszystko co napisałeś, zachęcałbym do spędzenia dwóch tygodni w zerowym bilansie kalorycznym, w trakcie których zrobisz sobie roztrenowanie. Pamiętaj o odpowiednim rozbiciu makroskładników: Poziom tkanki tłuszczowej pozwala na wejście na masę, także możesz spokojnie zacząć budować przez dodanie, po wspomnianych wyżej dwóch [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Arielka, problem w tym, że robisz to w taki sposób jakbyś wiedziała wszystko najlepiej, a sama nie potrafisz ogarnąć swojego żywienia. Ciągle powtarzam, że jest wiele dróg do Rzymu, a Ty nie do końca to rozumiesz.
[...] aby stworzyć odpowiednie warunki dla wzrostu masy mięśniowej. Dlatego tak trzeba liczyć i przywiązywać szczególną wagę do tego co się spożywa bo bez odpowiedniego sposoby żywienia nie ma poprawy sylwetki. Drugim elementem jest trening siłowy. Niestety masz bardzo ubogi sprzęt bo 5kg obciążenia to zdecydowanie za mało w perspektywie budowania [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! W okresie redukcji należy zacząć od obliczenia zapotrzebowania kalorycznego, a następnie odjęcie około 10% kalorii. Zapotrzebowanie obliczysz tutaj:
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] w mięśniach, - Tłuszcz - podskórny jak również trzewny lub zmagazynowany w mięśniach, - Mięśnie - do spalania mięśni dochodzi w skrajnych przypadkach długotrwałego niedożywienia. Twój organizm uzupełnia źródła energii korzystając z pożywienia. Gdy trenujesz intensywnie uszczuplasz zapasy glikogenu, Twój organizm je uzupełnia z pożywienia. [...]
/SFD/2022/8/10/ef0e34c082764e39a91543df1960dfbf.jpg Musisz podejść do swojego żywienia w sposób mniej pragmatyczny. Większość z nas trzyma dietę choć dieta to takie kiepskie słowo, staramy się odżywiać prawidłowo, realizować cele treningowe, ale nie jesteśmy zawodowcami. Każdy chce mieć mieć estetyczną sylwetkę i być zdrowym, ale nie możemy się [...]
[...] (niekiedy nawet od samego początku redukcji ma to miejsce) także może wpływać na słabszy sen i ilość wybudzeń w nocy. Po prostu "mózg się budzi" i domaga się poszukiwania żywienia. Niniejszym sen jest niezwykle istotnym elementem odpowiadającym za nasze funkcjonowanie, dlatego warto za wszelką cenę popracować nad nim. Myślę że dobrze będzie [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]