Kilka pytań zanim naniosę poprawki na mój jadłospis - płatki owsiane powinny być na mleku (chudym) czy na wodzie ? Nigdy nie jadłem, także ciekawi mnie to. Jeżeli moim przedtreningowym posiłkiem jest posiłek nr IV, to w takim razie muszę zmodyfikować skład posiłku nr V, dodając do niego trochę węgli. Tylko wtedy będę chyba musiał wyrzucić z V [...]
[...] > Pierś z kurczaka (250g) > Ryż brązowy (80g) > Warzywa typu pomidor, ogóreczek (nie wliczam) Razem: 634 kcal / B: 53 / T: 3 / WW: 50 V POSIŁEK PO TRENINGU: > wołowina > Ryż biały (50g) VI POSIŁEK PRZED SNEM: > Twaróg półtłusty (125g) Razem: 146 kcal / B: 21 / T: 5 / WW: 5 Jedynym problemem jest brak ryby w jadłospisie. Czy w [...]
Pisząc że wołowina to katorga, miałem na myśli smak. Smażona oczywiście jest wyborna, a gotowana już taka pyszna nie jest. Chyba że jest to kwestia przypraw. Podsumowując, przygotowanie posiłków może zajmować w chvj czasu, chyba że ma się patenty
jka chlopaki zrobic zeby wolowina byla bardziej krucha?bo jak smaze taka ze sklepu to kurva jak podeszwa jest,moze w czyms ja moczyc albo moze ugotowac,albo moze upiec w piekarniku?jak to robic?bo teraz bede jadl pol kilo wolowiny dziennie i musze to jakos zmienkczyc
Mi zawsze najwięcej siana idzie na czit mile. Jeden weekend czitowy i kilka stów mniej w portfelu. A tak to mieszczę się w 50 zł ED. Chyba, że wolowina pójdzie to na samo mięso leci ponad 40 zł.
ale naszprykowany skurviel wołowina sama w sobie długo się robi(w ogóle) poza tym biorąc pod uwagę szkodliwe substacje i wolne rodniki, które powstaną przy procesie smażenia, wybrałbym duszenie albo grillowanie ale tego drugiego nie mam w piecu też mozna aka bombowiec robilem tak raz i smacznie wyszła.
są różne smaki - to np. całe drugie danie typu-ziemniaki, warzywa, wołowina / ziemniaczki hot pot/, nasi goreng - ryż, krewetki, morele, rodzynki , warzywa itd - nie powinnam może podawać nazwy firmy - ale proszę - travellunch - są pojedyncze i podwójne porcje - cena 25 i 35 zeta świetne na wypad w plener - żeby niewiele dźwigać - mając palnik, [...]
Witam po przerwie Ula, jakoś mnie ten liof nie przekonuje. Ja ogólnie jestem anty na czarodziejskie jedzenie /i nie tylko/. Dla mnie kura/schab/wołowina z makaronem/ryżem to miazga i tyle DD
I co wy robicie z taką ilością mięsa? Ja nigdy nie mrożę bo mi się nie chce potem czekać aż się rozmrozi. Co 2 dzień jadę do stokrotki i kupuję udo z woła zmielone na życzenie. Ogólnie z wołowiną cienko a jeszcze żeby ją zmielili to już w ogóle jazda. A może ktoś wie gdzie dobrą paczkowaną kupić?
[...] niedrogie. Ale w marketach nie ma co kupować, bo to mięso nie dość, że droższe niż na rynkach/halach mięsnych, to jeszcze ilekroć je widzę w chłodziarkach to wygląda jakby tydzień leżało, takie zeschnięte i podpsute. Ładna wołowina, rostbef z kością , który bardzo łątwo się filetuje, kosztuje ok. 20pln/kg. Przyrządzenie steku zajmuje 15 minut.
w sellgrosie wolowina lopatka po 21zl ;) trzeba znowu zrobic zapas:D w realu byly do 28smego cyce po 13.99 minus 12% rabat + 24kg zakuiponych cycow= mina ludzi wkvrwionych za mna w kolejce- bezcenne:]
Dobrze ten tatar wygląda. Cenowo nie powala? a która wołowina powala cenowo? chyba tłusta łata... Opakowanie otwieram i można szamać, albo dodać trochę składników, szybko i praktycznie. http://www.portalspozywczy.pl/handel/wiadomosci/lidl-bedzie-wspolpracowal-zpm-biernacki,79896.html
babcia mi mówiła że kiedyś wołowina była najtańszym mięsem a wieprz najdroższy, przegibon ja mysle ze cena jest ok tylko zarobki są małe, bo gdybyś zarabiał 4-5tysięcy na miecha to raz na jakis czas napewno tej wolowiny po 120zl bys nie zalowal:-)