[...] Z puszki 1/2 miseczki: 64 kalorie, 1 g białka, 15 g węglowodanów, ślad tłuszczu, 2 g błonnika. Słodkie ziemniaki Czemu upierać się przy zwykłych ziemniakach, jeśli słodkie są i smaczniejsze, i zdrowsze? Słodkie zawierają mnóstwo beta-karotenu, a ponadto potas, witaminę C, B6 i błonnik. Zwykłe ziemniaki też są niezłe, choć nie mają [...]
[...] inne czynniki ale to również nie temat na teraz. Jesteś na tak zwanej wiecznej masie? Ewentualnie masz jakieś wątpliwości lub wahania energii w ciągu dnia, ogromne chęci na słodkie, wilczy głód pomiędzy posiłkami, obżerasz się i spożywasz dodatkowo mnóstwo cukrów prostych albo często pijesz alkohol. Po posiłku najchętniej poszedł byś spać z [...]
[...] cukru. To dlatego po wypiciu koli i porcji frytek po chwili znowu czujemy się głodni i sięgamy po to samo. Węgle proste działają jak narkotyk, błędne koło. Główne źródła: słodkie napoje, słodycze, alkohol, pieczywo, wysoko przetworzone słodkie produkty. Wyjątkiem są tutaj owoce i niektóre warzywa. Pomimo tego że zawierają w sobie dużo cukrów [...]
[...] ich rodzaj a także niewłaściwa pora spożywania. Generalnie, najsilniejszy skok insulinowy powodują cukry o wysokim indeksie glikemicznym takie jak słodycze, jasne pieczywo, słodkie napoje, itp. Problem ten jeszcze wyraźniej nasila się, gdy produkty będące źródłem szybko wchłanialnych węglowodanów spożywane są jako przekąski miedzy posiłkami lub [...]
[...] określenie liczbowe ciężaru osadu jaki pozostaje po odparowaniu wody w temp. 105 stopni C. Na tej podstawie, umownie dzieli się wody podziemne na trzy grupy: 1.normalne lub słodkie wody -pozostawiają mniej niż 0,5g osadu/z litra wody 2.akratopegi - od 0,5 do 1,0 g/l 3.mineralne - powyżej 1 g/l Podział wód mineralnych. 1.Według składu [...]
[...] i białko) Źródła białka: białka jaj, Low-Carb Grow, tuńczyk, kurczak Źródła węgli: owoce (1-2 kawałki do uzupełnienia zapasów glikogenu w wątrobie), owies, kasze (grits), słodkie ziemniaki, musli, naleśniki na cieście gryczanym (buckwheat pancakes) - bez polewy Posiłek potreningowy (węgle + białko) Surge z ryżem, w celu uzupełnienia węgli [...]
[...] 5 C: pH = 6 D: pH = 7 Po 52 dniach (!) przechowywania w temp. 4st.C nawet w płynie o ph=3,5 -> straty kreatyny wynoszą tylko 7,3% Dla ciekawości: woda ph=7 mleko ph=6.7 słodkie soki ph=4.5 Is running performance enhanced with creatine serum ingestion? http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16287365 Creatine serum is not as effective as creatine [...]
[...] (on przeszkadzają absorbcji żela za przez organizm). Inne dobre źródła żelaza: rodzynki, groszek, zboże, wątroba, groch, fasola. A co powiecie o kilku kostkach cukru albo słodkiego napoju przed treningiem dla szybkiego nabrania energii? O tym trzeba zapomnieć. Fizjojolog dr Larry Steward twierdzi: nabierzesz siły i zmagazynujesz energię tylko [...]
[...] (on przeszkadzają absorbcji żela za przez organizm). Inne dobre źródła żelaza: rodzynki, groszek, zboże, wątroba, groch, fasola. A co powiecie o kilku kostkach cukru albo słodkiego napoju przed treningiem dla szybkiego nabrania energii? O tym trzeba zapomnieć. Fizjojolog dr Larry Steward twierdzi: nabierzesz siły i zmagazynujesz energię tylko [...]
[...] buraków. Nawet małe dawki anyżu mogą znakomicie urozmaicić smak potraw z dziczyzny i sosów mięsnych. Anyżem aromatyzuje się kompoty, pierniki, bułki, ciastka, potrawy słodkie z ryżu, potrawy kuchni indyjskiej, cukierki, budynie, niektóre sosy do ryb, owoce morza. Anyż ponadto dodawany jest do niektórych napojów np. ponczów, wódek, [...]
[...] Podawać jako dodatek do dania głównego, po przybraniu nacią pietruszki. 49. Raita z ogórkiem 2 małe ogórki, 500 ml jogurtu, 1 zielona papryczki chilli, 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, 1/2 łyżeczki garam masala, sól do smaku. Ogórki obrać i pokroić w drobna kostkę. Posolić i odstawić na godzinę, aby zmiękły. Po tym czasie odlać płyn, który puszcza [...]
[...] jest pieczywo pszenne, czerstwe dobrze wypieczone, natomiast nie wolno podawać pieczywa razowego, świeżego. Nabiał. Mleko stosuje się pod każdą postacią, a więc świeże słodkie, zsiadłe, ogurt, kefir, ale w ograniczonych ilościach. To samo dotyczy twarogu i białego sera, którego ilość musi być ograniczona. Nie podaje się serów [...]
[...] do Zarządzenia MZiOS zezwala jedynie na barwienie sztucznych osłonek kiełbas na brunatno. E173 Aluminium. Pył metaliczny stosowany do dekoracji słodyczy, takich jak słodkie kuleczki do ozdoby tortów lub mazurków. Niegdyś uważano, że nadmiar metalicznego glinu i jego soli jest przyczyną choroby Alzheimera. Dziś reklamuje się w prasie [...]
Autor: - ruskiniedzwiedz Martin Berkhan: Prawda o Alkoholu, Utracie Tkanki Tłuszczowej i Wzroście Mięśni. Przerabiałem ostatnio tony pytań odnośnie relacji między alkoholem, a utratą tkanki tłuszczowej. Zdarza się to za każdym razem gdy nadchodzi lato. Imprezy na świeżym powietrzu, clubbing, urlopy i wszystko co z tym związane. Alkohol to [...]