Większość jogurtów dostępnych na rynku ma słaby skład jeżeli patrzymy na jogurt jako dodatek do diety redukcyjnej. Szczególnie jogurty smakowe, pitne - są przeładowane zbędnym cukrem, sięgającym nawet 15g na 100g produktu. Także jogurty naturalne mają tego cukru trochę, ale nie aż tyle co wersje smakowe. Dlatego jeżeli już musisz stosować jogurty [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
Cześć! Przede wszystkim jak chcesz schudnąć to trzeba zacząć od uporządkowania diety. Na sam początek bardzo ważna jest kaloryczność, czyli ilość energii, którą dostarczasz w ciągu dnia. Zerknij na poniższy kalkulator: Napisałeś, że masz pracę siedzącą. Warto zadbać byś miał więcej aktywności w ciągu dni, bo jeżeli treningi które napisałeś są [...]
[...] lub wyrzucał z planu to stoję w miejscu od zawsze bym powiedział że jadę na 2500-2700kcal. I pytanie które mi się nasuwa czy to że stoję z wagą że za dużo jem z obecną kalorycznością i to co teraz robię wcale nie jest redukcja tylko takim sobie ćwiczeniem. To nabiał jest zły podczas redukcji? /SFD/2020/10/20/251fa69dca224c099b6d96978f78d76e.jpg
[...] Z tego też względu tak ważne jest, aby dostarczyć wraz z dietą odpowiednie ilości białka. Wśród jego najlepszych źródeł wyróżnić warto: - mięsa, - ryby, - jaja, - nabiał, - odżywki białkowe. Właśnie te ostatnie przydatne stają się w sytuacji, gdy nie mamy czasu, czy ochoty na przygotowanie lub zjedzenie jednego z zalecanych źródeł [...]
[...] płatków kukurydzianych - płatki do wywalenia, w potreningowym ww i tłuszcze z niezdrowych zróddeł (ziemne i słonecznik do wywalenia - w potrzeningowym nie musisz unikać tłuszczy, ale daj w rozsądnej ilości i z dobrych źródeł - no i brak białka w potreningowym - daj mięso/rybę. Masz w diecie pratycznie sam nabiał i 150 g mięsa, zmień te proporcje.
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] po prostu zrobiłem sobie spis posiłków i przepisów na nie na kartce i po prostu w miarę tego, na co mam ochotę i czego mi akurat brakuje to robię. U mnie głównie bazuje nabiał, ale mięso też wpada co jakiś czas. Cukry u mnie to ok 50% całości WW z całego dnia, na takiej wartości czuje sytość pod koniec dnia, jednocześnie nie mając chęci na [...]
[...] nie pochodzi ono z produktów zawierających pełnowartościowe białko. Pełnowartościowe białko pozyskasz z mięsa, ryb, jaj, dodatkowo możesz jej uzupełniać odżywką białkową, nabiałem strączkami (jeśli dobrze tolerujesz). Twoja dieta bogata jest w węglowodany proste. Złożonych jest zdecydowanie mniej. Większą korzyścią będzie dla Ciebie odwrócenie [...]
[...] - sodu oraz białka - w bananach, sugeruje się aby banany spożywać w połączeniu z produktami zasobnymi w białko i sód. Dobrym rozwiązaniem będzie połączenie banana z nabiałem - mlekiem, kefirem lub jogurtem, np. w formie koktajlu. Nabiał, oprócz białka i sodu, jest źródłem również wapnia, witamin z grupy B, a także kwasów tłuszczowych [...]
[...] suplementację bez znajomości jej podstaw. Procesy katabolizmu jak i anabolizmu zachodzą w naszym ustroju bezustannie, istotny jest ich finalny bilans. Możesz zjeść zarówno nabiał, jaja, rybę czy mięso na noc - to nie ma większego znaczenia. Nitrobolon to taki stack pompujący, wypełniony wieloma niepotrzebnymi składnikami ( tylko żeby wypełnić [...]
Zgadza się. Istnieją inne owoce niż banany, każda barwa charakteryzuje się innymi wartościami. Odtłuszczony nabiał jest wysoko przetworzony jak i pozbawiony wielu wartości odżywczych jakie oferuje tłuszcz mleczny. Ostatni posiłek jest niezrozumiały, ubogi odżywczo. Poza tym dieta jest monotonna, jedzenie ryżu z kurczakiem to kiepski pomysł na [...]
Budowa masy mięśniowej jest celem sporej części osób. Nie każdy jednak zdaje sobie sprawę z tego, co należy robić, aby te mięśnie budować jak najlepszej jakości. Istotne jest to, że budowa masy mięśniowej powinna odbywać się z jak najniższego poziomu tkanki tłuszczowej. Wtedy możemy budować dobrej jakości mięśnie. W celu ułożenia diety, pierwsze [...]
[...] do organizmu jak najwięcej witamin i minerałów z pożywienia. Wprowadzić do jadłospisu zdrowe, nisko przetworzone pokarmy, chude białko, zdrowe tłuszcze roślinne, ryby, jaja, nabiał. Zadbaj o wyższy udział białka w diecie, gdyż jest ono niezwykle ważne podczas redukcji tkanki tłuszczowej jak i budowania masy mięśniowej. Więcej na temat roli białka [...]
Aminokwasy EAA wchodzą w skład wszystkich białek zwierzęcych. Oznacza to, że mięso, jakie spożywasz, nabiał, jaki zjadasz czy też ryby oraz podroby, będą zawierały aminokwasy EAA. Białko zwierzęce będzie tym białkiem, które będzie zawierało odpowiednią konfigurację aminokwasów EAA, aby wspomóc budowę Twoich mięsni. EAA znajdziemy również w [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] aby spożywać różnego rodzaju warzywa, minimum 200 g na posiłek. Źródła składników odżywczych warto urozmaicać, jedząc wieprzowinę, wołowinę, ryby, podroby, a nie tylko drób, nabiał i jaja. Braki białka warto uzupełniać odżywką: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Whey_Protein-opis33284.html /SFD/2018/1/11/066991fac82d48228275871a648ca76e.jpg
[...] w swojej diecie. Czytałem o normach (ponoć należy go jeść aż 40g dziennie?). I teraz mam zagwozdkę – czy lepiej wrzucić więcej warzyw/owoców do diety kosztem źródeł białka (nabiał, mięso, ryby), czy załatwić to suplementem? Jeśli to drugie, to jaki błonnik jest najlepszy? Sporo jest treści w necie na ten temat, np. - pytanie czy można im ufać? [...]