Mąka ziemniaczana+ woda utleniona (maseczka) ale wybiela skore po prostu...Lepiej chyba być opalonym i miec piegi niż bladą twarz Pozatym piegi są fajne. Też zawsze miałam uraz, bo brat często mi dokuczał, że jestem piegowata...A teraz tylko czekam na słonce żeby mi wyszły
new mass mutation raz kupiłem z powodu kryzysu $$$, wiadro banana i wiadro wanilii. Banan jeszcze ujdzie, ale koniecznie na wodzie, z mlekiem mdły. Wanilia za to nigdy koło wanilii nie stała, chemiczny smród przypomina mi olejki do ciasta z delecty które mama wlewa na święta do sernika :) W smaku troche sieje mąką, nie wiem czy to skrobia ryżowa [...]
[...] ptaki, wieprzowina),ser,ryba,jajka zdrowe tłuszcze: oliwa z oliwek(virgin),olej lniany, orzechy, rzepakowy, nasiona, ******ły-poczytaj jest tego w brud! ww-ryz kasza makaron(ale jajeczny razowy a nie mąka z woda) chleb razowy unikaj tłuszczy okołotreningowo i czytaj forum wszystko co Cie nurtuje nurtowało juz kogos zapwne wiec uzywaj [...]
Dlaczego ryż preparowany a nie brązowy? Czemu tylko 50g tego ryżu w pierwszej tabeli? Serio jesz na śniadanie 100 g mąki pszennej, zamiast płatków owsianych? Powiedz coś o tym, bo nie wyobrażam sobie zjeść samą mąkę i to jeszcze 100 g. Na noc zamiast jaj możesz też jeść twaróg. Gdzie są warzywa w diecie? Jak dla mnie to jakoś dziwna ta dieta. mało [...]
[...] zdrowy ztyl zycia na swiecie,a ludzie nadal mysla,ze fastfoody sa zle tylko dlatego,ze maja duzo tluszczy,nieliczni wiedza,ze do wyrobu pieczywa jest uzyta zwykla maka i to chyba na tyle. Nie chodzi glownie o to jaki jest ilosciowa skladb BTW,ale o ich wartosc. Specjalnie zamieszczam cos ze strony mcdonalda. Skladnikowo wydaje sie nie [...]
[...] myslalam, ze nikt sie nie odezwie:((( Dzieki tez za rade. Mam jeszcze pytanie, przejzalam wiekszosc z artykulow i dyskusji o odzywianiu i z kilku z nich sie dowiedzialam, ze makaron mozna jesc. Rozumiem ryz, ale makaron? Zawsze myslalam, ze skoro zawiera tyle maki, to powinno sie go unikac. Ja makaron uwielbiam, ale wiem , ze na przyklad spahetti [...]
mysle ze temat wyczerpany... A ja mam podobne pytanie... Co myslicie o mieleniu ryzu czy cos z nim "robienie" zeby go nie gotowac tylko wpiepszac na sucho.Wsumie to by sie z niego maka zrobila...ale moze macie jakies iinne pomysly... .:Żryj i daj żryć! :.
[...] i z Tobą. Nie zabiorę już więcej głosu w tej sprawie, poniewaz uważam,że obydwaj zaśmiecamy ten ważny post. Ja zacząłem, Ty możesz zakończyć, ale więcej już nie będę odpowiadał. Tak czy siak nie mam do Ciebie urazy. Natomiast ja pozdrawiam wszystkich koksiarzy ------------------------------ grecko-polski kombinator number seven Donio faka maka
Rudolf by lipy nie wp....olil za maly zysk,zeby sie na muke wystawiac,przypal i obciach..kojarze wypowiedzi typa z forum.. nie wiem jakim trzeba byc ogrem,zeby gonic wiadro z maka jako ostrowie warta pare dyszek,patrzac z drugiej strony moze mu nie podchodzi to po co ma sie zmarnowac chociaz ktos skorzysta kto liczy sie z kazdym groszem..
Jeżeli zależy nam na ograniczeniu wchłaniania tłuszczu podczas smażenia to po prostu można położyć na patelni zwykły papier do pieczenia. Tyle, że nie sprawdzi się to raczej przy panierce - wyjdzie po prostu sucha i "blada". No chyba, że właśnie stosujemy panierkę bogatą w tłuszcz jak nieodtłuszczona mąka kokosowa.
Witam. Mam 3 pytanka odnośnie diety 1. Czy mogę jeść na redukcji na masie kiełbase 80%-tową z kurczaka? Tutaj makro Wartość energetyczna w 100 g: 163,00 kcal Białko w 100 g: 14,70 g Węglowodany w 100 g: 1,50 g Tłuszcz w 100 g: 10,80 g Czy lepiej sobie darować? Wiem, że to wciąż kiełbasa zmieszana pewnie z wieprzowiną i temu tyle fatu w 100g 2. [...]
Mąka do wycięcia, rozumiem, że pszenna tak? I co jest nie tak z mlekiem?? Zawsze myślałem, że jest ok... Z mięsem mieszam tak, że jem np 2 dni jedno 2 dni inne itd, żeby nie rozdrabniać się, to samo z źródłami węgli, raz ryż na drugi dzień kasza itd. Warzyw nie wpisuję do bilansu Zmieniony przez - norbi961 w dniu 2015-12-19 16:12:57
Zajrzyj do podstawowego postu Teda "Zanim zadasz pytanie" a odpowiedz znajdziesz w pkt 3 a juz na pewno w 4 ------------------------------ grecko-polski kombinator number seven Donio faka maka