[...] odstawić do wystygnięcia 2. Do blendera wrzucić : kaszę, mąkę ryżową, jajko, banana i wszystko zblendować. 3. Do przygotowanej masy dodać owoce i czekoladę 4. Rozgrzać olej kokosowy na patelnię, wylać masę i smażyć z obydwu stron- najlepiej pod przykryciem, placek będzie bardziej puszysty. 5. W tym samym czasie przygotować polewę: whey zalać [...]
[...] patelni Szejk - np. banan + mleko + odżywka białkowa + twaróg ? Jakie zdrowe tłuszcze masz na myśli? Na czym głownie powinienem smażyć kurczaka/rybę/placek ? Oliwa ? Olej kokosowy? Powtórzę pytanie, czy Twoim zdaniem taka strukturę można stosować na redukcji jak i na masie ? Oczywiście pozostaje kwestia dobrania odpowiedniej ilości makro [...]
[...] hehe. 1500 mi się zdarzało wciągnąć w jednym posiłku. na dietę miedzy innymi dawaj: WW-kasza, owsiane B-udka z kurczaka podudzia czy udźce, tłuste mięsa ogólnie. T-olej kokosowy, smalec, orzechy włoskie, nerkowca, migdały. Nie zapominaj o warzywach i wodzie. Jak zmontujesz jakąś dietę to wklej tu w formie zrzutu. Jest tu sporo fajnych ludzi [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] jak piszesz. AD5--Idz na mase ( bez supli narazie) Ogarnij trening , ogarnij diete Tłuszcz należy przyjmować ( zdrowy tłuszcz - ryby , mięsa, smalec, olej lniany, kokosowy, tran,orzechy ( bez ziemnych) jaja,awokado,itp) w ilości minimum 1g /kg masy ciała i więcej Na początek warto rozłożyć makro Białko 2g ( maks 2,5)/kg Tłuszcze [...]
[...] wrzucasz do każdego posiłku (w około treningowym też mogą być, jesteś na razie amatorem, żeby się skupiać na takich szczegółach). Z tłuszczy wprowadz - orzechy, olej kokosowy, awokado, tłuste ryby, mięsa do tego oliwę z oliwek itd ;-) Tuńczyka w puszcze (i inne ryby z puchy) wprowadzają od czasu do czasu, są mocno przetworzone. Zmieniony [...]
Tak lepiej? Oczywiście tłuszcze w tych proporcjach będę zamieniał na oliwę z oliwek, olej kokosowy itp. Jeśli chodzi o WW tak mogą na razie zostać a np. po 2-3 tyg coś z nimi kombinować? /SFD/2016/9/19/ecb274c4c67140a4abb4939798493fc1.jpg
[...] dopiero stan skóry zacznie się poprawiać. Patrząc na zdjęcia nie ma tragedii, więc nie powinno to potrwać bardzo długo. MOżesz masować skórę używając naturalnych olejów jak kokosowy, z oliwek, arganowy, ze słodkich migdałów. To powinno pomóc zewnętrznie. Za jakiś czas jak uda Ci się odzyskać mięśnie do fizjologicznego poziomu, skora powinna [...]
[...] 500kcal. Ogólnie Twoja dieta jest sztywno monotonna. Czerp zdrowe tłuszcze również z innych źródeł nie tylko z oliwy z oliwek, masz do wyboru ryby morskie, oleje takie jak - kokosowy, lniany wysokolinolenowy, żółtko jaj, masło, orzechy. Notabene, nie widzę problemu aby przygotowywać sobie posiłek dzień wcześniej. Wierz mi lub nie, ludzie mają [...]
[...] z tego wywnioskować, prócz tego, że masz fajne spodnie ;o Tego prochu Ci tyle nie trzeba. Więcej tłustych mięs, ryb, wyrównaj omega6 do omega3, orzechy jakieś, olej kokosowy. Podroby. Marchew z kwidzyna z tego co wiem jest z dodatkiem cukru, moze lepiej po prosu surową ? W śniadaniu warto byś dodała tłuszcze. Moim zdaniem ogólnie białka [...]
sa kwasy tl nienasycone, jednonasycone, wielonasycone jak do tego ma sie symbolika omega 3 6 9 jaka jest korelacja pomiedzy tymi nazwami? jakie kwasy tl uznawane sa za zdrowe? jedno i nienasycone? Piszesz ze zalecane sp omega 3 to ok 5 g stad wynika ze on 6 to ok zalozmy 10 g... to daje jakies 15 g tl... i co do tego olej mct? w jakich ilosciach? [...]
Wedle wskazówek poprawiona dieta, wyrzuciłem to jabłko z 3 posiłku i banana z 1 posiłku, olej kokosowy zastąpiłem nasionami chia i dołożyłem warzywek. Będzie teraz ok? 87 kg waga obecnie 2800 zapotrzebowanie wychodzi. /SFD/2017/7/27/f28f7e561e42433e8f534a33fa9e2c81.jpg Zmieniony przez - patrik161 w dniu 2017-07-27 14:52:55
Do obróbki kokosowy/oliwa z oliwek. Ale mam dobrej jakości patelnie więc właściwie tylko zwilża patelnie. Czyli sugerujecie lekko podbić kcal??Cheat raz na 2 tygodnie (nie raz na tydzień). Niema aktualnego foto ale bf na oko 16-18% (waga tanita pokazuje nawet ok 12% ale wiem że przekłamuje)
[...] do obrobki termicznej ... zazwyzaj jest tak ze im bardziej tluszcz nasyon tym mniej obrobka mu szkodzi, wazna jest tez tzw. temperatura dymienia tluszczu. im wyzsza tym lepiej ... z pewnoscia oliwa z oliwek zwykla, nie vergin jest lepsza do smazenia niz olej slonecznikowy czy zepakowy ale nie tak dobra jak kokosowy, palmowy czy smalec ...