[...] Ta liczba powtórzeń stoi jak zaczarowana. @@-) Poza tym lekki progres na skosie i równie lekki spadek sił w barkach, no ale tak czasem bywa. :-) MISKA +pomiodry, cebula, czosnek, kalafior +Inofem, magnez, drożdże, wapń+D3, tran +Euthyrox 25 /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/5e13205f85bc494e8eec09b2e3d1ae6a.png Jutro mnie czeka rodzinny grill, więc [...]
[...] Osobiście wydaje mi się, że muszę bardziej ściągnąć łopatki i już to skorygowałam. Z pełnego zwisu jeszcze ciężko, ale wszystko jest na dobrej drodze. :-) MISKA +Inofem, magnez, drożdże, wapń+D3, tran, pokrzywa, wit.C +pomidor, cebula, czosnek, marchew + Euthyrox 25, urofuraginum /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/92a04ffb1e9349818d24b091b4ca4c61.png
[...] 2. Kanapka z szynką domową, żółtym serem, masłem 3. Szaszłyk wieprzowy, pieczone ziemniaki, "zestaw surówek" 4. Omlet z 3 jaj, kromka razowca, szynka domowa, ser żółty, czosnek +sok ze świeżo wycisniętej pomarańczy i sporo czereśni, To jedyny mankament tych ograniczonych węgli, jest sezon i owoce są przepyszne... @-) Dzisiaj: Miała być [...]
[...] No, niezły trening był. Co prawda bez jakiegoś oszałamiającego progresu, ale miałam dziś jakieś wyjątkowo mocne czucie mięśniowe i podobało mi się to. :-)) MISKA +Inofem, magnez, drożdże, wapń+D3, tran, pokrzywa, mięta +kalafior, pomidory, cebula, czosnek, cukinia +Euthyrox 25 /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/4d12ae3ac06d41d887cc7a643fe14d3f.png
[...] sitko po uduszeniu, ale ja sie w to nie bawię), to sos boloński, chyba nadaje się do diety i jest tradycyjny? Ja ciągle robię też pesto w domu, bazylia, oliwa z oliwek, czosnek, parmezan i orzeszki pinii, do blendera i już. Proporcje na oko (akurat my lubimy dużo czosnku). To jest Genovese, ale można zmieniać w zasadzie wszystko, ser, [...]
[...] blenderze rozdrobniłam migdały (nie na mąkę, tylko na wyczuwalne kawałeczki), ciecierzycę i wcześniej namoczoną garść suszonych grzybów.Dodałam cebulę, jajka , sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi, majeranek, tymianek. Dodałam rozczynioną torebkę drożdży suszonych, całość, po wymieszaniu do do foremki prostokątnej. Gdy ciasto trochę podrosło, [...]
[...] i a'la beszamel smakuje dzięki tej gałce. pyszny sos do mięsa mielonego powstaje jak wmieszasz łyżkę serka mascarpone do podsmażonego mięsa z tandoori masala. sos do białej ryby to łyżka śmietany, pieprz cytrynowy, czosnek i kapary. sos warzywny - gotujesz włoszczyznę z 2 sliwkami suszonymi, doprawiasz solą i pieprzem, miksujesz - pyyycha.
Ja z zoladkow zawsze robie ''flaki'' :-) Zoladki kroje w paski, dodaje posiekana cebule, czosnek, marchew i korzen pietruszki starte na tarce, zalewam woda i zazwyczaj mam jakis wywar z miesa ktore wczesniej pieklam, to dodaje. Sol, pieprz, papryka, majeranek lub jalowiec, troche imbiru i to chyba tyle. Gotuje sie dosc dlugo, ale pyszne wychodzi. [...]
[...] jeszcze małe pytanko. Co sadzicie o dobrej jakości chałwie? bo ja na co dzień jem zdrowo a w soboty zazwyczaj pozwalam sobie na chałwę :) Czytałam ze jest zdrowa. Właściwie to nie wiem w którym temacie albo w którym dziale pytać sie co jest zdrowe a co nie zeby nie zaśmiecać? pytałam o czosnek w proszku ale nikt mi nie odpowiada..:( pozdrawiam
Sałatka z kalafiora Kalafior średniej wielkości, 3-4 rzodkiewki, 2 ząbki czosnku majonez, przyprawy, pieprz, sól, Kalafior tarkujemy na tarce o małych oczkach, rzodkiewki i czosnek również tarkujemy na tych samych oczkach. Rzodkiewki mogą zdarzyć się lekko gorzkie, więc trzeba spróbować. Możemy wycisnąć trochę wody, jeśli kalafior i rzodkiewka, [...]
[...] buraki (zalezy od wielkości) pietruszkę, marchewkę, kawałek selera i 2 ząbki czosnku wszystko (poza czosnkiem) kroję w plastry i układam w słoiku pomiędzy plastry wpycham czosnek zalewam wystudzoną przegotowaną wodą na słoik nakładam pokrywkę, ale nie zakręcam po 4 dniach barszcz jest ukiszony, ale najlepszy jest po minimum 7 dniach - buraki [...]
[...] buraki (zalezy od wielkości) pietruszkę, marchewkę, kawałek selera i 2 ząbki czosnku wszystko (poza czosnkiem) kroję w plastry i układam w słoiku pomiędzy plastry wpycham czosnek zalewam wystudzoną przegotowaną wodą na słoik nakładam pokrywkę, ale nie zakręcam po 4 dniach barszcz jest ukiszony, ale najlepszy jest po minimum 7 dniach - buraki [...]