[...] mozzarelli - oregano - swieża bazylia Wykonanie: Masę na nalesniki zmiksować i smażyć na lekko natłuszczonej patelni. Z podanych proporcji powinno wyjsć 7 sztuk. Cebulkę i czosnek posiekać i podsmażyć na skropionej oliwą patelni. Dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę i pieczarki, podmażyć ok 4 minuty i dodać mieloną piers z indyka. Rozdrobnić [...]
[...] Wykonanie: Rozgrzewamy patelnię i wlewamy oliwę z oliwek. Ja używam specjalnej patelni do paelli ale zwykła patelnia tak samo się nada. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę, czosnek i chorizo. Chwilę podsmażamy i dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Smażymy około 1-2 minuty, aby kurczak lekko się zrumienił i dodajemy drobno posiekaną paprykę. [...]
[...] wołowinę na oliwie na dużym ogniu przez 1-2 min, dodaję pokrojoną w piórka cebulę, paprykę, pieczarki, (często tez brokuły te długie cienkie) przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekany imbir i smażę kolejnych parę minut, na koniec dodaję sól, chilli, sos sojowy i gotowe. Do bardziej wypasionej wersji jeszcze olej sezamowy i sos [...]
Wczoraj gotowałam kociołki, jeden wegetariański z soczewicą i ciecierzycą, drugi z kurczakiem i kiełbasą. W obu baza podobna - cebula, czosnek, marchew, pietruszka, papryka, pomidory z puszki, fasolka w pomidorach, ziemniaki. /SFD/2021/1/5/cce35f51f7834075ad862521bf5ddf19.jpg
Coś w tym stylu :-) Paka mrożonego szpinaku z Biedronki (może być z Tesco) Tacka mielonego mięsa wieprzowo-wołowego Śmietana 30% Przyprawy: pieprz, sól, czosnek mielony (sos Knorr do szpinaku: czosnkowo-serowy - do dupy, może być bez) Ser żółty Jajka Masło Szpinak rozmroziłem i wycisnąłem. Dolałem śmietany i wbiłem dwa jajka (może trochę za mało). [...]
[...] tygodnie wrzucam 3 nóżki cielęce i jedną dużą golonkę do garnka. Wody, żeby przykryło wszystko. Długie gotowanie, tak żeby mięso leciuteńko odchodziło od kości, przyprawy, czosnek, pieprz i sól i gotowe :) Rozdzielamy to na takie małe pojemniki po pi razy oko 200 gram (można spokojnie jednorazówki teraz kupić) i do lodówki, jak zastygnie. Jak [...]
Zdrowie wroci, a przynajmniej popracujemy w spokoju w weekend nad zleceniem ;) A na serio, miod, mleko, czosnek, seta, nie zaluj sobie. A na Warszawe - kombinuj import Sala - wieczorem pojemy i wypijemy jak ludzie na obie nogi ;)
Jakieś przeziębienie mnie łapie (młody nawlókł ze szkoły) Ja uruchomiłem cały batalion, czosnek, miód do herbaty, imbir, witaminy etc - jest to samo, ale szkoda czasu na choroby może uda się przegonić. ZDROWIA Maciej
[...] nadzieje że do jutra wyschnie.Zakupiłem sobie jeszcze jakieś prochy na ból gardła i zrobię dzisiaj magiczną miksturę którą, doradziła mi jedna z moich klubowiczek miód+czosnek+sok z cytryny i trochę przegotowanej wody.Wszystko się miesza i zamyka w słoiku ,odstawia na 5-6h i pije,raz próbowałem to i chyba pomogło xD to albo antybiotyk [...]
A u mnie zagościła , ściągnięta od Ciebie mąka kasztanowa do placków z jaj i jabłek z wiórkami kokosowym i cynamonem . W piekarniku pieką się bakłażan , papryka, cebula , czosnek no i królowa jesieni - dynia . Będzie po treningowa zupka mocy na masełku :D
[...] podobno jest przydatny przy utrzymywaniu prostych pleców, następnym razem muszę spróbować przy MC. Miska: +3xRevalid, 1xo3 1000mg + wit.E +pomidory, cebula, brokuły, czosnek, ogórek +woda, herbata zielona i czarna, kawa Jabłko zaraz po treningu, reszta 2h później, bo byłam pełna po przedtreningowym. Ostatnie żareło i.. coś słodkiego }:-( [...]
[...] wlewasz łyżkę oliwy, dobrze rozgrzewasz i obsmażasz posoloną pierś kurczaka po 30 sekund z każdej strony, dodajesz pod sam koniec obsmażania świeży pokrojony imbir i czosnek. Dolewasz szklankę wody (tak, żeby przykryła mięso do 1/2) i ze 3x łyżki jasnego sosu sojowego. Przykrywasz i dusisz tak przez 10minut. Później wyjmujesz pierś, [...]
[...] Czasem wrzucam je na oliwę z czosnkiem, białym winem i tymiankiem + do tego świeża grahamka. Teraz po prostu przelałem wrzątkiem, wrzuciłem do miski, dodałem odrobinę oliwy, sól, pastę z pieczonych papryk i czosnek i gotowe :-) I do miksu sałat wrzuciłem. Przepisów na te dania nie ma za bardzo - to po prostu najczęściej improwizacja w kuchni.
[...] smak, ale idealnie pasuje do michy z mixem sałat i warzywami, które mają w sobie swoje pyszne smaki) albo w mieszance woda+jasny sos sojowy+ciemny sos sojowy+suszona cebula+czosnek granulowany) -> to jest MIODZIO. I ten sosik w którym się gotuje jest bombowy, jako sam w sobie albo jako dodatek do sałatkowego dressingu. :-)) I gotuj minimum 35min [...]