[...] Źródła witaminy D Witamina E powstaje tylko w roślinach. Jej naturalnym dostawcą są kiełki pszenicy, całe zboża, zielone warzywa liściaste jak sałata, szpinak oraz kapusta, czosnek, orzechy, awokado oraz oleje roślinne. Należy pamiętać o tym, że oleje tłoczone na zimno zawierają znacznie więcej witaminy E niż te produkowane przemysłowo gdyż [...]
[...] się przed procesem sadowym. Można też spróbować wyeliminować drożdże przy pomocy ziół takich jak: Grape fruit seed extract (wyciąg z pestek winogron), Garlic (czosnek), Goldenseal (Hydrastis Canadensis-Gorzknik kanadyjski), Caprylic acid (kwas kaprylowy), Aloe vera (Aloes), Swedish bitters (zioła szwedzkie), Broccoli extract [...]
[...] dysbakteriozę, na którą cierpi, według danych specjalistów, do 80% populacji, niezależnie od wieku. W walce z chorobotwórczymi " pasożytami " najbardziej skuteczny jest czosnek. Przez dwa tygodnie należy zjadać po 1 ząbku czosnku wieczorem dwie godziny po kolacji, sygnałem wyzdrowienia będzie nie odczuwanie ociężałości lub wzdęcia brzucha [...]
[...] Źródła witaminy D: Witamina E powstaje tylko w roślinach. Jej naturalnym dostawcą są kiełki pszenicy, całe zboża, zielone warzywa liściaste jak sałata, szpinak oraz kapusta, czosnek, orzechy, awokado oraz oleje roślinne. Należy pamiętać o tym, że oleje tłoczone na zimno zawierają znacznie więcej witaminy E niż te produkowane przemysłowo gdyż [...]
[...] Zawiera także mikroelementy, takie jak: wapń, żelazo, cynk potas, fosfor, magnez i kwas foliowy. cebula znajdują się w niej witaminy: A, B1, B2,PP, a także witamina C. czosnek to również flawonoidy, witamina C, potas, żelazo, magnez, witaminy z grupy B, ale też selen. por zawiera błonnik, witaminę C, kwas foliowy, sporą dawkę witaminy A [...]
[...] zalecane są: 1. Zwiększenie spożycia tłustych ryb (Omega3, witD oraz wapń), oleju kokosowego, przypraw majacych właściwości antyzaplane jak: cynamon kurkuma, chili, imbir, czosnek. Dobrze ugotowane rośliny krzyżowe (brokuły, kapusta, brukselka) oraz żywność bogatą w polifenole (kakao) i bioflawonoidy. 2. Ograniczenie soli z racji [...]
[...] wzrost ciśnienia. I tutaj również z pomocą przychodzą naturalne substancje wpływające korzystnie na ciśnienie i pracę całego układu. Wymienić wystarczy chociażby poczciwy czosnek, czy też wyciąg z głogu. Na cyklu są to substancje wręcz konieczne. Suplementację możemy uzupełnić także o kwasy tłuszczowe omega-3 oraz sulforafan (wyciąg z [...]
[...] zdrowe podnoszą one też metabolizm. Szczególnie warte polecenia jest chilii. Dodanie chilli do posiłku może zwiększyć o 23% tempo metabolizmu przez godzinę. Podobnie działa czosnek i pieprz.Imbir, cynamon, bazylię, oregano, estragon to przyprawy przyspieszające trawienie. - Oczyść swój organizm z toksyn i pasożytów - Oczyszczanie organizmu, [...]
[...] obecne są w 'tanich' olejach roślinnych, słodyczach (batonach, ciastkach itd.). Węglowodany Reszta zapotrzebowania. Co jemy? Warzywa(czerwona papryka, brokuły, kalafior, czosnek, boćwina, kapusta kwaszona, pietruszka nać to chyba najbardziej wartościowe które w tej chwili przychodzą mi do głowy). Owoce zawierają wiele cennych składników [...]
[...] Bakterie z jogurtów rozkładają laktozę, dzięki czemu są polecane też osobom nietolerującym mleka. 2. Stosuj delikatne, ziołowe przyprawy. Kminek, majeranek, oregano, imbir, czosnek, bazylia, mięta, tymianek przyspieszają przemianę materii i ułatwiają trawienie, zapobiegając wzdęciom i uczuciu ciężkości. 3. Jedz dużo błonnika i pij. Być może [...]
[...] detoksykację (nukleofilowy odtruwacz). Występowanie Glutation występuje w formie różnych izomerów. Żywność bogata w glutation to: awokado, szparagi, brokuły, brukselka, czosnek, cebula, kapusta (najlepiej stosować soki z tych warzyw). Patologia Niski poziom glutationu we krwi wskazuje na stan chorobowy. Glutation jest naturalną substancją [...]