SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 300477

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17728 Napisanych postów 132263 Wiek 40 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1461152
https://www.sfd.pl/Gofry_dla_pakerów-t443767.html 

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1450 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 21491
Anubis - dziekuje, ale to znam i wlasnie przed chwila robilem w ten sposob z samych bialek, ubijalem na sztywna piane do tego owsiane zmielone i niestety nie wyszlo. Nie robi sie gofr, ale na jednej i drugiej stronie przykleja sie i po gofrach, a takiego smaka mialem:(

Edit: Albo jutro sprobuje bez ubijania piany, moze tez byc, ze mam gofrownice jakiegos trefniaka.


Zmieniony przez - kubsztix w dniu 2013-06-07 10:44:20

Znowu do przodu.... Chyba:)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17728 Napisanych postów 132263 Wiek 40 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1461152
weź płatek bawełniany nasącz go w oliwie i przetrzyj powierzchnię gofrownicy. Dla czego nie używasz zółtek?

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11152 Napisanych postów 51614 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
moze z tego samego powodu co ja że żółtka mają taki specyficzny smak i zapach który mi nie podchodzi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1450 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 21491
Gofrownice psikalem sprayem, a zoltek nie uzywam bo chcialem teraz sprawdzic jak to bedzie wygladac na redukcji jesli tluszcz bd dostarczal tylko z oliwy/lnianeg/migdalow

Znowu do przodu.... Chyba:)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 239 Napisanych postów 9129 Wiek 46 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 130480
kubsztix
Gofrownice psikalem sprayem, a zoltek nie uzywam bo chcialem teraz sprawdzic jak to bedzie wygladac na redukcji jesli tluszcz bd dostarczal tylko z oliwy/lnianeg/migdalow


bez sensu, wyrzucasz żółtka które są super źródłem tłuszczy i innych mikro i marko składników, a dorzucasz je z oliwy

(ja jestem na ostrej redukcji i wciągam 8 całych jaj dziennie)

KREW POT I ŁZY TYLKO NA TO NAS STAĆ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1450 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 21491
Kuba byc moze jest tak jak mowisz, ale ja nie jestem pierwszy i nie ostatni, ktory tak robi.
Konkretnie o te gofry sie rozchodzi, a mam jeszcze jedno pytanie odnosnie mak, rodzajow itp. itd.
A wiec tak:
1.Maka pszenna 1850 (graham) nadaje sie dla nas?
2.Czy maka owsiana to tak jakbysmy zmielili platki owisane w domu czy to troche co innego?
3.Czy maka z pszenicy durum dobra jest? Wiem, ze do makaronu sie uzywa, ale, gdzies kiedys ktos pisal mi, zeby z takiej pizze np. zrobic bo sie nadaje do tego.
4.Jesli zmieszam make zytnia razowa typ 2000 z pszenna 1850, nada sie na ciasto do pizzy itp?
Pozdro.

Zmieniony przez - kubsztix w dniu 2013-06-07 11:45:13

Znowu do przodu.... Chyba:)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 1031 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 39690
http://beastrecipes.com/ ciekawe przepisy. fajnie jakby ktos przetlumaczyl co ciekawsze i wrzucil do dzialu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11152 Napisanych postów 51614 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
kubsztix

A wiec tak:
1.Maka pszenna 1850 (graham) nadaje sie dla nas?
2.Czy maka owsiana to tak jakbysmy zmielili platki owisane w domu czy to troche co innego?
3.Czy maka z pszenicy durum dobra jest? Wiem, ze do makaronu sie uzywa, ale, gdzies kiedys ktos pisal mi, zeby z takiej pizze np. zrobic bo sie nadaje do tego.
4.Jesli zmieszam make zytnia razowa typ 2000 z pszenna 1850, nada sie na ciasto do pizzy itp?
Pozdro.


1. tak
2. mozesz zmielić swoje i będzie to samo, czasami tak robie
3. srednia, lepsza pełnoziarnista
4. tak
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
Kolejne pytanko ;) Macie przepis na sos pieczarkowy?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium