Wojtku martwi mnie w Twoim planie treningowym przede wszystkim mały zakres ilości powtórzeń , nie wiem czy wiesz ale np.w treningu klatki piersiowej gdzie wykonujesz 3 ćwiczenia po 5p. aktywujesz bardziej do wzrostu siłę mięśni a mniej ogólne powiększanie masy mięśniowej.
Proponuję Ci więc zastosować metodę piramidalną , polegającą na wykonywaniu kilku serii danego ćwiczenia w różnym zakresie powtórzeń przykładowo:
-1s-12powt.
-2s-10powt.
-3s-8 powt.
-4s-6 powt.
Taki rodzaj wykonywania ćwiczeń zapewni Tobie pobudzenie wszystkich rodzai włókien mięśniowych, tych które reagują na większą ilość powtórzeń oraz tych które lepiej pracują przy mniejszej ilości powtórzeń ale większym ciężarze.
W każdej kolejnej serii powinieneś delikatnie zwiększać ciężar, żeby w ostatniej serii wykonać 6 powtórzeń do załamania mięśniowego.
Tą metodę możesz stosować przy każdej z partii mięśniowych.
Mam jeszcze jedną uwagę co do treningu na barki, wydaje mi się że 16 serii w Twoim przypadku to zdecydowanie za dużo.
Mięśnie naramienne są niedużą grupą mięśniową, więc nie potrzebują aż tak dużej pracy.Myślę że spokojnie możesz zmniejszyć ogólną ilość serii do 12.
Jeśli chodzi o dietę to nie mam większych zastrzeżeń,dobrze że starasz się jeść regularnie 6 posiłków dziennie, to bardzo ważne dla budowy masy mięśniowej. Proponuję dodać jedynie do posiłku przed treningowego jakieś źródło białka, najlepiej pierś z kurczaka.