[...] ważne są tłuszcze, ale nie takie z masła czy boczku. Ale zdrowe tłuszcze, czyli orzechy, oleje lniany i rzepakowy, oliwa z oliwek. Koniecznie do każdego posiłku i oczywiście warzywa. Każdy posiłek powinien zawierać źródło pełnowartościowego białka, czyli jajka, mięsa, ryby, twarogi. Dieta 1000kcal oczywiście odpada, bo to głodówka. Wprowadź [...]
Warzywa jem do każdego posiłku. Mam 2 przegryzki z samych warzyw. Najczęściej jem 5 posiłków. Na moje oko wychodzi tak: ww 30gr czyli 120kcal b 120gr czyli 480kcal zakładając, że moja waga powinna oscylować na 58-60 więc jakieś 1700kcal. Czyli wychodzi mi 120gr T Owszem można zrobić 2,5gr B/kg. I ciąć tłuszcze. Czyli 150 B + 120 W +110 T [...]
[...] nie wszystkie osoby chore na bulimię kierują się lekarzy/psychologów itd. Masz ataki głodu ? Ogółem posiłki powinno się spożywać co 2-3 godziny. W każdym powinno się dać warzywa - które działaś zasadotwórczo (a w diecie przeważają produkty kwasotwórcze), zawierają witaminy, minerały oraz błonnik który działa korzystnie na układ pokarmowy. [...]
[...] płatki kukurydziane 40g/owsiane pszenica preparowana w miodzie 40g/wywal mleko 250g/ok witaminy 2 śniadanie (w szkole) 100g ryżu/ok ok 80g piersi z kuraka/ok Dodaj warzywa oraz tłuszcze ze śniadania na innej przerwie warzywa (jak je mam jeść i ile?) Obiad 100g ryżu 80g kurzego cyca 2 łyżki oleju z pestek winogron witaminy Dodaj [...]
[...] ryby jak pisałam wcześniej robię w porcjach po 120g, dla mnie i dziecka optymalnie 120g na posiłek, dla męża x2 czyli 240g ;-) Wiadomo tłuszcze, oleje, oliwki, avokado plus warzywa dokłada się wedle potrzeb :-) Śniadanie i potreningowy każdy w swoim zakresie, a małżon dodatkowo ma jeszcze dużego szejka, bo łatwo wchodzi dodatkowa porcja białka, [...]
nie układam diet, nie jestem dietetykiem IMO 1)oblicz zapotrzebowanie 2) Białko daj po równo do każdego posiłku (tylko zwierzęce) 3) WW 25% zapotrzebowania rano, 25% zapotrzebowania po treningu, 50% rozłożone do reszty posiłków z wyłączeniem ostatniego 4)do każdego porcja warzyw i zdrowych tłuszczy/ tłuszcze omiń przed/po treningu ŹRÓDŁA: Białko: [...]
[...] max 2,5 g na 1 kg masy ciała. Reszta węglowodany i tłuszcze. Przykładowe źródła białka - mięso, ryby, twaróg, jajka Węglowodany - ryże, kasze, makarony, ziemniaki, wszelkie warzywa (w dużo mniejszych ilościach) i owoce (węglowodany proste, szybko wchłanialne) Tłuszcze - oliwa o oliwek, różne oleje typu lniany, kokosowy, rybi, orzechy, migdały, [...]
[...] Owoce: grejfuty, truskawki, jagody resztę sobie odpuść nie jeszcz nic innego Plan posiłków:(tak w skrócie) 5-6 w równych odstępstwach czasowych. W każdym białko + tłuszcz+ warzywa Wyjątki:śniadanie: welowodany+białko+ tłuszcz(nie za dużo)+warzywa po treningu tylko białko i węglowodany + owoce kolacja: tylko białko+ tłuszcz [...]
Wiem, że mogę kombinować, wymieniać. Czy zapotrzebowanie kaloryczne jak i BTW są ok, czy do wymiany? Wcześniej moja dieta była uboższa w węglowodany, bogata w białko i tłuszcze, nie przejmowalam się, gdzie dodać warzywa, czy po treningu je jeść, czy nie, tylko po prostu wrzucałam je do każdego posiłku.
Chlopie masz tu cos co ci pomoze, jesli masz problem z masa to zastosoj dobra diete bedzieto o wiele lepsze, Węgle: 325 gr 1 posilek- 2 torebki ryzu 150g + witaminy, woda, warzywa 2 posilek- pol paczki kaszy gryczanej 3 posilek- torebka ryzu + woda 4 posilek- 80 g wegli - odzywka 5 posilek- pol paczki kaszy/ryzu 6 posilek cos bez weglow Białko: [...]