SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

warzywa tłuszcze

  • [...] preparatami cynkowymi lub produktów przechowywanych w naczyniach cynkowych. Źródła: Znaczącym źródłem cynku są mięso zwierząt, ryby, ostrygi, jaja, drożdże piwne, warzywa, ziarna zbóż, pestki dyni, jajka, chude mleko, musztarda ziarnista. Poza produktami spożywczymi, pewne ilości cynku zawiera woda pitna z sieci wodociągowej, wykonanej [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 14518 Data: 2009-06-19 14:36:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [ART]Jak zbilansowac dietę redukcyjną by Skalar.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] produkt zawiera jakieś substancje ważne dla naszego organizmu; białko, tłuszcz, węglowodany, błonnik, witaminy, minerały, a nie które odgrywają głównie rolę alkalizującą (warzywa). Jednak sposób obróbki produktu, sposób w jaki on jest przechowywany, produkowany wpływa korzystnie bądź negatywnie na to co się potem w nim znajduje. Oczywiste [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 8249 Data: 2008-06-02 22:43:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Trądzik - dieta moje artykuły

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    [...] saletrę. Te składniki działają silnie trądzikotwórczo. Trądzik nasilają też mikotoksyny obecne w nieświeżych (lub niskiej jakości) orzeszkach oraz w importowanych owocach i warzywach, źle przechowywanych. Owoce i warzywa przed obróbką lub spożyciem trzeba dokładnie umyć w ciepłej wodzie. Niezbędne jest także ograniczenie lub wyeliminowanie z [...]

    Odpowiedzi: 193 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-12-27 00:54:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] w czasie okołotreningowym ( trening siłowy ) ... stopniowo mozesz zmniejszac ich ilość ..2/3 godziny przed snem skup się na posiłkach białkowych , nie jedz węgli 7.zjadaj warzywa i owoce nie w dużych ilosciach ( niskoweglowdanowe ) 8.Unikać przetworzonych produktów 9.Unikaj słodyczy wszystkich produktów zawierających dużo ilość cukrów .. [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-02-12 17:31:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Vademecum początkującego adepta CROSSFIT

    Temat
    Strength & Endurance

    [...] uprawiać dopiero wiele lat później. To samo tyczy się ziemniaków, czy roślin strączkowych. Według oryginalnej diety dr Cordaina jeść można: - mięso, ryby i owoce morza, - warzywa, owoce, - nasiona, orzechy, - przyprawy, zioła i naturalnie występujące tłuszcze. Zabronione jest natomiast spożywanie: - zbóż (kłania się tak modny gluten), - roślin [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 16491 Data: 2016-11-11 09:33:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [ART]Co nam daje natura

    Temat
    Ladies SFD

    [...] lniany i sezamowy oraz oleje tropikalne - kokosowy i palmowy. 6. Jedz tylko chleb pełnoziarnisty robiony na zakwasie, pełnoziarnisty ryz oraz kasze 7. Ziarna i orzechy i warzywa strączkowe po ich uprzednim moczeniu, kiełkowaniu lub kwaszenie w celu zneutralizowania kwasu fitowego i innych szkodliwych substancji. 8. Wzbogacaj spożywane [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 14042 Data: 2011-04-04 13:46:22 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Frequently Asked Questions by Si2uiel

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] na masę zaliczmy : Wszelkiego rodzaju płatki (owiane, jęczmienne ,kukurydziane, pszenne, ryżowe) , ryż , makaron , ziemniaki, pieczywo pełnoziarniste , zupy, owoce , warzywa. A do białek : Białe mięso (kurczak, indyk) , mięso czerwone (wołowina) , jaja , odżywki białkowe , chude produkty mleczne : mleko, sery, twarogi. Dodatkowo spożywać [...]

    Odpowiedzi: 225 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-05-29 21:46:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ABC tenisa ziemnego

    Temat
    Inne dyscypliny

    [...] 5. Zaspokaiai potrzeby w zakresie minerałów. Tenisiści potrzebują wielu różnorodnych składników mineralnych, w tym sodu (zawartego np. w soli kuchennej), potasu (ziemniaki, warzywa i owoce) i wapnia (produkty mleczne). Niedobory tych składników zdarzają się jednak rzadko i nie powinny stanowić problemu. Inaczej przedstawia się sytuacja w [...]

    Odpowiedzi: 152 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-04-20 11:40:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • >>> SUPER TRENING NA WYSKOK!! <<<

    Temat
    Inne dyscypliny

    [...] zgodnie z zasada "malo ale czesto" przyspieszy to nasz metabolizm. Co powinno znalezc sie w naszej diecie: mieso (drobiowe, ryby, wolowina), nabial, produkty zbozowe, warzywa i owoce. Im pozniejsza godzina tym mniej weglowodanow w posilku powinno sie znajdowac, przed snem powinnismy jesc produkty zawierajace samo bialko. Nalezy takze pic [...]

    Odpowiedzi: 54 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-06-25 18:28:13 Szacuny postu: 4,66 (cały temat: 0)
  • [...] podzielić na dwa rodzaje: (Herve Duchemin, 2009): • węglowodany proste - fruktoza, laktoza, maltoza, glukoza - możemy je znaleźć na przykład w owocach, mleku, miodzie czy warzywach, • węglowodany złożone - wielocukry, skrobia - możemy je znaleźć w takich produktach jak ziemniaki, kasze, ryż, chleb, płatki owsiane. Ważnym elementem w wyborze [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 15496 Data: 2009-06-17 18:23:50 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] mentalnego (nie trzymając się tych liczb!), że zjedzenie w przetworzonej żywności (pizza, biały chleb) 2000 kcal równe jest zjedzeniu w nieprzetworzonej (brązowy ryż, warzywa, zdrowe tłuszcze) 3000 kcal. Dlatego często samo "wyczyszczenie miski" daje poprawę wyglądu; kcal spożywamy teoretycznie tyle samo, ale zmuszamy organizm do większego [...]

    Odpowiedzi: 206 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-29 18:34:27 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] się w restauracjach ze śmieciowym jedzeniem. Źródłem węglowodanów w moich posiłkach jest: - makaron - ryż brązowy - płatki owsiane - ciemne pieczywo razowe - kasza - warzywa i owoce Źródłem białka w moich posiłkach jest: - mięso, głownie pierś z kurczaka, wieprzowina i wołowina - jajka - twaróg półtłusty - biały ser - ryby Źródłem [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 2151 Data: 2011-01-11 13:07:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Do poczytania cz.I

    Temat
    Doping

    [...] uwagę na rodzaj spożywanych cukrów. Wśród węglowodanów powinny dominować cukry o niskim indeksie glikemicznym ( gruboziarniste pieczywo, ciemne kasze, niełuskany ryż oraz warzywa. Należy także pamiętać, że ważny jest nie tylko odpowiedni rodzaj węglowodanów, ale również ogólna ich ilość w diecie. Zbyt duża ich konsumpcja może powodować, iż to [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 5320 Data: 2004-06-28 22:42:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] uwagę na rodzaj spożywanych cukrów. Wśród węglowodanów powinny dominować cukry o niskim indeksie glikemicznym ( gruboziarniste pieczywo, ciemne kasze, niełuskany ryż oraz warzywa. Należy także pamiętać, że ważny jest nie tylko odpowiedni rodzaj węglowodanów, ale również ogólna ich ilość w diecie. Zbyt duża ich konsumpcja może powodować, iż to [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 2369 Data: 2009-03-12 22:29:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • <<<<Zbiór wiadomosci dla początkujących>>>

    Temat
    Trening dla początkujących

    [...] Drugie natomiast dostarczają energii systematycznie przez dłuższy czas. Do nich zaliczamy: ryz, ziemniaki, kasze, płatki owsiane, makarony, pełnoziarniste pieczywo, warzywa. Najwięcej węglowodanów powinno spożywać się na śniadanie oraz w czasie przed i po treningu. Z biegiem dnia ograniczamy ich konsumpcje. Przed treningiem jemy dużą [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 2462 Data: 2009-10-12 20:11:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 10 rad co do odżywiania!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] trzy gotowane jajka i kawałek owocu. Zjedz to przed południem. Posiłek trzeci: około 170g gotowanego mięsa (chudego indyka, szynki z indyka) oraz sałatka z makaronem i warzywami na zimno. To może być szybki lunch. Posiłek czwarty: niskowęglowodanowy napój proteinowy (przygotowany w plastikowej butelce lub zmieszany z wodą tuż przed [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 8784 Data: 2008-11-02 09:29:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Duże znaczenie ma również kwasowość produktu dostęp światła, tlenu i dlatego bardzo trudno określić starty rzeczywiste. Straty największe są w gospodarstwach domowych, gdy warzywa czy owoce są nadmiernie rozdrabniane i gotowane w dużej ilości wody, nie wspominając o restauracjach gdzie produkty leżą podgrzewane nawet cały dzień. Co więc robić? [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-07-08 15:37:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wstęp do odżywiania

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] ważnych związków. Oprócz tego występują rośliny które mają w sobie aminogram (skład aminokwasów) prawie taki sam jak pokarmy typu mięso czy jajka. Są nimi np orzechy i warzywa strączkowe. Najlepszym moim zdaniem posiłkiem bogatym w białko są posiłki zmieszane z produktów zwierzęcych i roślinnych. (o tym zresztą już napisałem jeden artykuł [...]

    Odpowiedzi: 144 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-11-11 18:10:27 Szacuny postu: 4,83 (cały temat: 0)
  • Umarli lekarze nie kłamią

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] C podczas pierwszych 10 minut gotowania. -Przetwarzanie. Ceną, jaką płaci nasz organizm za wygodę korzystania z przetworzonej żywności jest gorszy stan odżywiania. Mrożone warzywa często zawierają do 50% mniej witaminy C niż świeże. Mielone ziarno zbóż traci niejednokrotnie do 90% zawartych witamin. Produkty mogą być skażone substancjami [...]

    Odpowiedzi: 32 Ilość wyświetleń: 12023 Data: 2003-10-26 16:33:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pelna ochrona przeciw wolnym rodnikom

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Dotyczy to różnych grup wieku, a zwłaszcza ludzi starych. Wydawałoby się, że nie powinno tak być, ponieważ podstawowym źródłem witaminy C i innych witamin w diecie są warzywa i owoce dostępne w naszym kraju. Bardzo duże ilości witaminy C występują w natce pietruszki, brukselce, brokułach, kalafiorze, kapuście czerwonej, białej i papryce. [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 6494 Data: 2006-03-11 01:33:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)