[...] Przy przygotowywaniu nie używać dużo oleju do smażenia. Najlepiej tylko przesmarować oliwą patelnie i bardziej je uparować pod przykryciem. Dobrze jest też stosować własne przyprawy na bazie ziół a nie gotowe dodawane do opakowania (chyba, że jest skład i są to same suszone zioła) a sosy można robić na bazie przecieru pomidorowego z czy jogurtu [...]
Kostka rosołowa ???? Toż ja myślałem że to samo zło :P A mogę sobie trochę warzywka dodać albo jakiejś takiej przyprawy? i jeszcze jedno pytanie a co sądzicie o sosach z knorra tych w słoiczkach np śmietankowo pomidorowy lub grzybowy czy 100g dziennie to duże obciążenie dla diety ????
Sos tzatziki czy tam czosnkowy (jogurt nat., czosnek, przyprawy), zrób tę pierś w marynacie-obtaplaj np w oliwie z przyprawami, odstaw na jakiś czas i usmaż, już będzie inna w smaku, uduś ją na patelni z warzywami i ryżem, wyjdzie takie pseudorisotto. Ogólnie to poczytaj temat podwieszony, ten Zbiór przepisów działu Kuchnia, tam masz od groma [...]
oprócz tego że kasze i pozostałe rzeczy o których pisali koledzy masz kilka rodzajów ryżu, każdy smakuje trochę inaczej. poza tym wykorzystuj przyprawy ryż zmienia wtedy smak i kolor, a wafle ryżowe z rzadka jako przekąskę
przeczekac az organizm sie przyzwyczai do wiekszej ilsci WW Pic/przyprawiac ziola/przyprawy ktore sciagaja wode - mieta/pokrzyrwa i wiele innych - w google znajdziesz mnóstwo przykladow Nie robic duzych skokow insuliny, unikac ww prostych i duze ilosci bialak tez podbijaja znacznie insuline wiec jezeli z bialko bedziesz trzymac na nie przesadnych [...]
Moze byc animal felx, lub joint therapy treca. Najlepiej bedzie jednak zluzowac z treningiem, zadbac by dieta nie była nadto zakwaszająca i dostarczala sporych dawek wit c. Przydatne będą tez przyprawy typu kurkuma i cynamon. Poza tym - jesli nie masz oporow - jedz elementy tkanki lacznej z mięsa. To swietne zrodlo chondroityny, czy glukozaminy.
Usmażyć, ugotować - co wolisz. Smażyć na olej/oliwa Przyprawy na końcu smażenia. Do kanapek tak średnio to widze. Lepiej weź sb pokrój tego fileta w kostkę i weź w jakimś pudełeczku np z ryżem i warzywami gotowanymi. Czas wyjdzie ci ten sam jak wsyzsko na raz załączysz :D Smaczne i makros dobry xd
Na apetyt i łaknienie dobrym rozwiązaniem jest suplementacja chromem, ewentualnie jakiś cynamon lub inne przyprawy, które poprawiają wrażliwość insulinową. Spalacz tłuszczu najlepiej daj sobie wtedy, kiedy waga stanie i nijak jej nie ruszysz, na sam koniec redukcji.
na większości takich gotowych podane jest po przyrządzeniu dania, ja zazwyczaj liczę makro tych sosów sypkich jak mąkę, bo ona tam jest w większości plus przyprawy :-D
A można mięso czy kaszę gotować bez soli i bez przyprawy np. Vegeta? Czy takie mięso się ugotuje i czy będzie jadalne? Pytam serio, bo dopiero od niedawno gotuję. Jajka też od niedawna gotuję i nie dodaję soli, ale do mięsa i kasz dodaję, bo tak mi radzono, choć jeśli za użyciem soli stoją tylko walory smakowe, a nie warunek niezbędny do [...]