[...] placki z cukini http://www.sfd.pl/Najlepsze_placki_z_cukinii_by_Malinowa-t1123099.html ja trochę inaczej robie nie daje mąki lub deliaktnie jak masa strasznie rzadka wychodzi kroje sukinie na 4 wycinam nasiona i taką trę na tarce, solę i odczekuje ok 20 minut potem ją odsączm, daje mozarelle i jaja, przyprawy wg uznania.
Produkty bogate w o3 to tłuste ryby (DHA i EPA), owoce morza, orzechy włoskie, nasiona chia, siemię lniane, algi morskie, olej lniany wysokolinolenowy ( ALA ). Nikt nie liczy omega-9, skup się na o3:o6 żeby wynosił 1:1 - 1:5
ok dzięki, a to mógłbym jeśc jakieś nasiona? Kiedyś to słonecznik+ dynia i jeszcze coś miksowałem z odżywką i piłem, ale to dawno, a teraz z tego zrezygnowałem.
[...] 1/3 z tłuszczy nasyconych (zwierzęcych), 1/3 z tłuszczy jednonienasyconych (np. oliwa z oliwek, avocado), a 1/3 z tłuszczy wielonienasyconych (olej lniany, rybi , orzechy i nasiona itp.) 8. Należy unikać napoi innych niż: woda mineralna niegazowana, zielona herbata itp. 9. Należy dbać o to by każdy posiłek za wyjątkiem posiłków około [...]
[...] 1/3 z tłuszczy nasyconych (zwierzęcych), 1/3 z tłuszczy jednonienasyconych (np. oliwa z oliwek, avocado), a 1/3 z tłuszczy wielonienasyconych (olej lniany, rybi , orzechy i nasiona itp.) ... 9. Należy dbać o to by każdy posiłek za wyjątkiem posiłków około treningowych składał się z naturalnego, nie przetworzonego pożywienia, należy unikać [...]
[...] 50%) . Dobrym źródłem wapnia są także ryby morskie, zwłaszcza gdy jedzone są wraz ze szkieletem oraz ser sojowy tofu. Duże ilości Ca za-wierają ponadto orzechy, migdały, nasiona sezamu, maku i słonecz-nika. Kilka publikacji naukowych zwraca ponadto uwagę na wysoko zmineralizowane wody mineralne jako potencjalne i godne polecenia źródło tego [...]
80g tłuszczu masz problem dostarczyć? jajka, tłustsze mięso, siemię lniane, nasiona chia, olej lniany, smalec, orzechy ... masz tyle źródeł z których możesz korzystać. Nawet kupić butelkę oleju lnianego i łyżkę czy dwie wypić do posiłku, od razu podbijesz tłuszcze.
[...] w świeże tłuste morskie ryby/wędzone od czasu do czasu jak najbardziej. Masz bogaty wybór produktów zdrowych tłuszczy ( oliwa z oliwek/olej lniany/orzechy/awokado/pestki/nasiona) nie wiem czy brałeś pod uwagę warzywa, bo pojawiły się brokuły, ale staraj dodawać się je jak najczęściej do posiłków, stanowią podstawę zdrowej diety. Zmieniony [...]
Nie musisz po każdym posiłku pić oliwy. Wszystko zależy od Twojego bilansu kcal oraz makroskładników. Nie ograniczaj się do wybranego produktu, masz wiele innych źródeł zdrowych tłuszczy ( awokado, tłuste ryby, pestki, nasiona, orzechy ( migdały, nerkowca, włoskie, laskowe ) olej lniany, kokosowy )