Chociaż łyżka łyżce nierówna - średnio ma pojemność 15 ml, ale zdarzają się większe bądź mniejsze, to jeżeli już jesteśmy zmuszeni odmierzyć produkt za jej pomocą, lepiej dokonać tego nabierając płaską łyżkę a nie “czubatą” - z kopczykiem, gdyż ten również może mieć różny rozmiar. Dodatkowo należy mieć na uwadze, iż w zależności od stanu [...]
Chociaż łyżeczka łyżeczce nierówna - średnio ma pojemność 5 ml, ale zdarzają się większe bądź mniejsze, to jeżeli już jesteśmy zmuszeni odmierzyć produkt za jej pomocą, lepiej dokonać tego nabierając płaską łyżeczkę a nie “czubatą” - z kopczykiem, gdyż ten również może mieć różny rozmiar. Dodatkowo należy mieć na uwadze, iż w zależności od stanu [...]
Chociaż łyżeczka łyżeczce nierówna - średnio ma pojemność 5 ml, ale zdarzają się większe bądź mniejsze, to jeżeli już jesteśmy zmuszeni odmierzyć produkt za jej pomocą, lepiej dokonać tego nabierając płaską łyżeczkę a nie “czubatą” - z kopczykiem, gdyż ten również może mieć różny rozmiar. Dodatkowo należy mieć na uwadze, iż w zależności od stanu [...]
[...] Używana jest między innymi do celów: -spożywczych -przemysłowych -do tworzenia pasz Jeśli chodzi o cele spożywcze to najczęściej wyrabia się z niej pieczywo, makarony czy słodycze. Pieczywo najcześciej powstaje z mąki pszennej i żytniej. Szklanka mąki ma ok. 120 gram, zatem 200g mąki to niecałe dwie szklanki. Pozdrawiam [...]
Chociaż łyżka łyżce nierówna - średnio ma pojemność 15 ml, ale zdarzają się większe bądź mniejsze, to jeżeli już jesteśmy zmuszeni odmierzyć produkt za jej pomocą, lepiej dokonać tego nabierając płaską łyżkę a nie “czubatą” - z kopczykiem, gdyż ten również może mieć różny rozmiar. Dodatkowo należy mieć na uwadze, iż w zależności od stanu [...]
ja polecam cos takiego: piers z kurczaka mąka czosnek granulowany przyprawa grilowa pikantna olej woda kostka rosolowe (warzywne lub drobiowe ew. grzybowe) sól i pieprz ryz Zaczynamy Pierwsza rzecza jaka trzeba zrobic to dokladnie umyć pierś z kurczaka Faza druga Pierś tniemy w kostkeczkę o wielkosci 2cm x 2cm x 2cm lub w paseczki o grubosci ok [...]
Spróbujmy usystematyaować informacje o rybozie. Ryboza jest substancją wytwarzającą nukleotydy, absolutnie niezbędną do rozwoju masy mięsniowej. Rybozę samodzieknie wytwarza organizm z glukozy, tak, jak np wytwarza też kreatynę z argininy i glicyny. Ryboza i kreatyna to tzw. ergogeniki (substancje pracotwórcze), które ulegają gwałtownemu zużywaniu [...]
Chociaż łyżka łyżce nierówna - średnio ma pojemność 15 ml, ale zdarzają się większe bądź mniejsze, to jeżeli już jesteśmy zmuszeni odmierzyć produkt za jej pomocą, lepiej dokonać tego nabierając płaską łyżkę a nie “czubatą” - z kopczykiem, gdyż ten również może mieć różny rozmiar. Dodatkowo należy mieć na uwadze, iż w zależności od stanu [...]
1 calor(w łacinie oznacza ciepło) oznacza podgrzanie 1 grama wody o 1 stopień ciepła. 1 kilo (grecki tysiąc) kaloria to podgrzanie w centralnym wody w 1 litrze wody o 1 stopień ciepła. Olej na patelnie 1 litr to 8 300 kilo kalorii, czyli że litr oleju podgrzeje wodę w centralnym tona wody o 8,3 stopnia Celsjusza. Najczystszy węgiel to świeży [...]
Jedynym skutecznym, w długofalowej perspektywie czasu, sposobem na redukcję tkanki tłuszczowej jest ułożenie zindywidualizowanej diety, która uwzględnia nasze preferencje. Nie bez powodu mówi się bowiem, że jedyna skuteczna dieta to taka, którą jesteśmy w stanie utrzymać. Co więcej dieta może być tak skonstruowana, że praktycznie możemy nie [...]
Wiesio - przepis prosty bardzo. Po prostu mąka + sól + olej (w oryginalnym meksykańskim smalec) + gorąca woda. W proporcjach mniej więcej: 500g mąki ~200ml gorącej wody Płaska łyżeczka soli 2 łyżki oleju / stopionego smalcu Musisz wyrobić z tego gładkie i elastyczne ciasto, zawinąć w folie i odstawić, żeby sie trochę zaparzyło od gorącej wody. [...]
Dzisiejsze przed treningowe śniadanie - białka jaj, mąka owsiana, jagody goji, walden: http://i.imgur.com/MdwJ5Hk.jpg Po treningowy ryż jaśminowy z malinami i borówkami posypany cynamonem i pieprzem oraz pierś z idyka: http://i.imgur.com/E8MQMpW.jpg
No to po pracy na szybko kupiona mąka żytnia typ 720 i raz raz zrobione naleśniory!!! Z połowy porcji jaką podawał Grekar no tylko jajo w całości %-) Proporcje idealne i nareszcie wyszły mi naleśniki w wersji całkiem zdrowej!! do tego twaróg z waldenem marshmallow i trochę z czekoladowym a na wierzch masło migdałowe! !! Zjadłabym 20 takich gdybym [...]
No to po pracy na szybko kupiona mąka żytnia typ 720 i raz raz zrobione naleśniory!!! Z połowy porcji jaką podawał Grekar no tylko jajo w całości %-) Proporcje idealne i nareszcie wyszły mi naleśniki w wersji całkiem zdrowej!! do tego twaróg z waldenem marshmallow i trochę z czekoladowym a na wierzch masło migdałowe! !! Zjadłabym 20 takich gdybym [...]
Jakie to piękne! aż pitoki lecą z nieba! normalnie niebo w ziemi! bez żadnych objawień tak twierdzę! he he he ! Płatki jaglane lepsze są niż mąka owsiana do tego celu?
8-)8-)8-)8-)8-)8-) 1/2mąka ryżowa 1/2 mąka orkiszowa + szczypiorek i przyprawy + dodatkowo wzbogacone o patent Greka czyli ser żółty filet kuraka + pomidor + bazylia + papryka + szczypiorek + sos miodowo-musztardowy + trochę sera żółtego /SFD/Images/2015/8/10/6f5a0f544a094312a533e24a84f98112.jpg [...]
Siemanoro /SFD/Images/2015/8/16/552df42d8b73417e8935ed5099e4e5a5.jpg /SFD/Images/2015/8/16/15cbbcd5af3040678a9a6a6c86a62efc.jpg Był i smak na lody ale na szczęście w pogotowiu zawsze towarzyszą mi jajka i mąka żytnia typ 2k i niestety lody były bez szans /SFD/Images/2015/8/16/c98ebbda30c043f185be8fa0cd509b52.jpg [...]