koszałek, możliwe, że ciasto jest za ciężkie przy tej ilości dodatków. Sypnij ciut więcej sody i maślanki, a jak widzisz, że za rzadkie, to mąki. Możesz spróbować też ubić oddzielnie białko i dodać jako pianę, to dodatkowo spulchni ciasto, albo zwiększyć ilość białek do dwóch. Tu wszystko jest kwestią kombinacji pod własny gust. Ja mam podobny [...]
Mnie drożdże w ręce nie parzą i z powodzeniem robię ciasto, ale przepis na idealne drożdżowe chętnie przygarnę. Wrzucaj przynajmniej na ciasto tu :) Zmieniony przez - Experience w dniu 2014-02-12 22:11:44
Testowanie gotowych posiłków część dalsza. Do tego standardowo platki po treningu, jakoes ciasto z pracy i ciasto nutlove. /SFD/2023/4/6/48669cda5d1f439183988ca028702305.jpg /SFD/2023/4/6/a0499007de80401c925ffdc014ad4734.jpg /SFD/2023/4/6/7885d0c7cfa14339a71ab79a933ee6cc.jpg /SFD/2023/4/6/1d6d8dbce627480b89782f14fd375d79.jpg [...]
Doradźcie, co dobrego i słodkiego można sobie upichcić. Testowałem ciasto daktylowe i sernik Malinowej, ciasto miodowe grekara (straaaaasznie to było skomplikowane + nie wszystkie składniki miałem i ciut bezsmakowe wyszło). Może coś prostego doradzicie? :)
siema! udało mi się upiec ciasto, które nawet wygląda jak ciasto normalnie jestem z siebie dumna i nawet nie spaliłam przy okazji kuchni ^^ a czy jest jadalne to się okaże wieczorem
[...] ? no przecież powiedzą że d**** ? potem urlop a na urlopie FIU FIU 8-) i po urlopie " no to zacznę od jutra" a od jutra święta \-) i wolne a po świętach partner-ka upiekła ciasto no a gdy już jesteśmy u celu i zjedliśmy to ciasto to już prawie mógłbym zacząć coś zmieniać ale przecież znowu nas mama zaprosiła na obiad i nagle gdy już zacząłeś [...]
ja dzisiaj robilem pizze bo ciasta dalem majranek papryke i kurkume ciosto ma zolty kolor i standard koncentrat pom smaruje ciasto cebulka pieczarki kukurydza papryka kielbaska i serek ale zaj**ista wyszla ciasto ze 3 godz roslo lux
[...] ja, siostra i mama. i zawsze robiłyśmy babkę gotowaną, do tego jest specjalna foremka z nakrywką. Wstawia się ją do gara z wodą, na palnik i gotuje no i siostra zrobiła ciasto, wlała do foremki i foremke na palnik zamiast do gara z wodą i gar na palnik (kuchenka na prąd) . Po kilku minutach smród niesamowity, foremka rozwalona i ciasto [...]
[...] dodajemy po troszku mączki i bierzemy się za wyrabianie. Po 5 min wyrabiania dajemy 2-3 krople oliwy i wyrabiamy dalej Kluczem przepysznej pizzy jest co? Oczywiście, że ciasto. A żeby było idealne trzeba je porządnie napowietrzyć. Podczas tej czynności wytwarza się gluten, który jest niezbędny dla prawidłowej struktury i elastyczności. [...]
Ja robię z 60 g mąki gryczanej lub mieszanki 50/50 z ryżową, 1 jajo L i woda do odpowiedniej konsystencji. Moje ciasto jest raczej luzne bo wole niezbyt grube nalesniki. Wychodza mi 3 szt. na sporej patelni. Poza tym ja zawsze przygotowuje ciasto wczesniej i zostawiam na godzinę, zwykle po tym czasie wymaga dodania jeszcze odrobiny wody, bo [...]
[...] do pieczenia. Połączyć jaja z makami i dodać masę kakaowa i połączyć na niskich obrotach do wymieszania składników. Spod blaszki wyłożyć papierem. Piec w formie ok 20 cm ok 30 min w 175 stopni. Jak większą foremka to ciasto będzie niskie, a czas pieczenia krótszy. Ciasto należy sprawdzić patyczkiem, czy się upieklo. Przelozylam mascarpone.
to jakie pieczywo powinnam jeść? ciasto francuskie wiem że jest nie do końca dobre... a ciastka sama zrobiłam i są naprawdę ok. ich skład to tylko płatki owsiane i żurawina.. tu jest napisane że wiem że ciasto francuskie NIE JEST DO KOŃCA DOBRE
[...] racja, jak jem choćby ten ryż to przez to więcej energii w ciągu dnia ( co na redukcji przekłada się na większy NEAT ), czuję się lepiej, mniej odczuwam głód, poza tym bardzo lubię ryż to dla mnie nie jest problem że mi to nie smakuje, a jak miałbym to zamienić na ciasto to po godzinie walnąłbym się plackiem i leżał, a potem wstał głodny