Drugie pytanie: Czy masz za sobą jakieś starty na zawodach kulturystycznych ?
Pozdrawiam.
Wykrztałcenie nie piwo ,nie musi być pełne
"W Życiu Piękne Są Tylko Chwile"
Oczywiście piszesz o hydrolizacie BIAŁEK serwatki, a nie serwatki samej w sobie...? Zakładam, że tak. Jestem zwolennikim hydrolizatu białek serwatki w okresie okołotreningowym (dokłądniej- potreningowym), wychodząc z założenia, ze jest on szybciej przyswajalny i białko niehydrolizowane. Nawet jesli, przytoczone przez Ciebie badania pokazują, iż jest to niewielka różnica, ale zawsze JEST io ile na poczatku ćwiczenia i zabawy z suplami może nie mieć to takiego wielkiego znaczenia, o tyle na etapie bardziej zaawansowanym, kiedy mase mięśniową zdobywa sie i utrzymuje naprawde z ogromnym trudem (dużą mase mięśniową), kazdy, nawet 1% w szybkości przyswajania, jest na wage złota. Bo tu 1%, tak 3%, gdzie indziej 0,5% i w sumie sie nazbiera na progres, który wiekszości sprawia takie trudności. A skoro przytoczone przez Ciebie badania pokazują, że wydzielanie glukozależnego peptydu insulinotropowego (GIP) jest AŻ o 50% wyższe w przypadku hydrolizatu, to jest to dla mnie najlepsza rekomendacja uzycia potreningowo hydrolizatu. Przeciez wzrost stężenia aktywnych biologicznie cząsteczek o 50% to wartość OGROMNA!!! A swoją droga... możesz podac mi tytuł tej rozprawy doktorskiej, autora i gdzie była wykonana, bo chetnie zapoznałbym się z calością części eksperymentalnej (może byc na prv, jak nie chcesz naglaśniac tematu, chociaz rozprawy sa przeceiż jawne, o ile nie zawierają w sobie jakiegoś patentu. Dziękuję!)
odnośnie WPI i WPC. Wydaje mi się, że zbytnio ująłeś splędoru WPI. Z laktozą masz rację. Osobiście nie spotkałem sie z WPC otrzymywanym z używciem CFM, a to właśnie stanowi o tak znaczniej przewadze WPI nad WPC. Metoda CFM pozwala na zachowanie niezdenaturowanych (o niezmienionej strukturze przestrzennej) białek serwatki wraz z ich niezwykle istotnymi mikrofrakcjami. Zaliczyć do nich można a-laktalbuminę i glikomakropeptydy wspierające pracę układu immunologicznego. Niektóre pozostałe składniki mikrofrakcji, wraz z czynnikami wzrostowymi działają pozytywnie na podniesienie poziomu wysoce anabolicznego czynnika IGF-1, który bezpośrednio odpowiada za zwiększenie masy mięśniowej. Także jeśli chodzi a jakość to "WPI rules"!
OLIMP Laboratories| Tematy porad: TRENING i SUPLEMENTACJA
-------------------------
http://www.perfectbody.pl/
-------------------------
W dnt bazujesz raczej na diecie, więc suple w środku dnia raczej odstawiasz (zależy jak Twoja dieta wygląda), także amino i glutka popołudniowo out. Nie rezygnujesz na pewno z supli rano, te zostaja obowiązkowo. A mono zostaw rano i po południu.
OLIMP Laboratories| Tematy porad: TRENING i SUPLEMENTACJA
-------------------------
http://www.perfectbody.pl/
-------------------------
Cieszę sie, iż znajdujesz w moim dziale coś interesującego. Po Twojej formie wnioskuję, iz wiedza u Ciebie w temacie kulturystyki ogromna. Z reszta jak jest to Twoja pasją, to cóż się dziwic. Oby tak dalej! Pozdrawiam
A tak swoja drogą to powinno się organizować spotkania na żywo uczestników forum, w formie konferencji, a przede wszystkim warsztatów i zajęc na siłowni, gdzie mozna by wymieniac spostrzeżenia odnosnie szeroko pojętej kulturystyki. Myślę, że moglibysmy sie wiele od siebie nauczyć...
OLIMP Laboratories| Tematy porad: TRENING i SUPLEMENTACJA
-------------------------
http://www.perfectbody.pl/
-------------------------
Dlaczego piramidalnie zwiekszasz węgle, poczynając od początku dnia?
moje uwagi:
posiłek 1: wiecej wegli, kosztem tej "bomby weglowodanowej" (i to z tłuszczem) co masz co masz na noc. W posiłek 1 dałbym tyle mniej więcej co masz w posiłku 3 (do tego wpc to albo odżywka węglowodanowa-carbonox, albo płatki owsiane górskie sparzone wrzątkiem, albo gainer zamiast wszystkiego), tylko na wyższym IG.
posiłek 2:
wyrzuć waxy- za długo sie trawi. Coś o duuuuuuzo wyższym IG. Waxy wrzuc na noc.
posłek 3:
ok
posiłek 4;
wyrzuc omege
posiłek 5:
ok
posiłek 6;
wyrzuć zółtka, a tłuszcz możesz uzupełnić z orzechów- bedziesz miał kwasy jednonienasycone, a nie cholesterol. białka z orzechów nie licz, bo niepełnowartościowe (niech sie dietetycy nie oburzają na tą sugestię- to zboczenie kulturystów ;) ). dołóż wegli na 40g, z niskich IG, np. ta kasza z posiłku 7.
posiłek 7:
od takiego jedzenia na noc nie urosniesz tylko sie zasmalcujesz. Każdy posiłek musi byc mniej wiecej chociaż zbilansowany. Wrzuć tu białko jakies z miesa-wolowina najdłużej sie będzie trawiła, także jak nie masz refluksu żołądkowego to polecam, jak cierpisz na dolegliwości tego typu to pro long zawierający micelarna kazeina albo mega strong protein i waxy maize i spac. Albo profi mass lub gainerator, czyli, ze sie tak wyrażę-długie wegle i długie białko. Inaczej jako endomorfik mozesz sie ładnie otłuścic. Zrób narazie tak jak napisałem, jak nie będzie szło, to dołoży się wegli, ale stopniowo.
posiłek
OLIMP Laboratories| Tematy porad: TRENING i SUPLEMENTACJA
-------------------------
http://www.perfectbody.pl/
-------------------------
NOWOŚĆ >>>VITA-MIN PLUS SENIOR<<< NOWOŚĆ
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- ...
- 278