SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dziennik budowania formy na 40 urodziny. Kettlebell, siłownia, bieganie, rower.

temat działu:

Po 35 roku życia

Ilość wyświetleń tematu: 274847

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 306 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5898
Apropo pączków. Trzeba by dla czystej ciekawości trzasnąć ankietę kiedy to ostatnio jadło się pączka. Ja nie pamiętam ale gdzieś 2010 a synu dumał i dumał i stwierdził że na obozie harcerskim w 2011r...ale zdrapał lukier bo się kleił do łap

W ramach otrąb to zajrzyjcie sobie do diet dukanowskich bo oni wszystko robią z otrębów (Swoją drogą to otrąb czy otrębów? ) Od chlebów przez muffinki po pewnie inne cuda

Jeśli już o jedzeniu mowa to podzielcie się przepisami nadającymi się do konserwacji/pasteryzacji/zamrożenia.... Muszę naprodukować jadła dla mężusia żeby mi nie zaczął do pobliskiego kfc latać pod moją nieobecność. Aha dodam że nie przejdzie opcja 1,5kg karkówki podzielonej na 5 porcji
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 520 Napisanych postów 10132 Wiek 49 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 68495
Ja jadłem rok temu w tłusty czwartek. I to chyba kilka. Jak będę miał kaprys to w tym roku strzelę pączki z wiórków kokosowych. Ale chyba nie strzelę, bo wkurza mnie to uleganie smakowi Jak zjem schab to przechodzę na dietę wojownika: proste - pożywne - energetyczne.

------------------------------------
Сила это способность
http://www.sfd.pl/Kettlebells_Sztanga_Bieganie_Sila_dla_cierpliwych_By_MaGor_Vol3-t1078817.html
------------------------------------
Spis treści i indeksy:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/69665444/sfd/pub/dziennik/spis_tresci.html
------------------------------------
http://www.sfd.pl/Pomoc_dla_małego_Igorka__serdecznie_zapraszamy_!-t1022615.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 109 Napisanych postów 3897 Wiek 47 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 76176
Ja w tym roku nie zjem... a pączki to akurat lubię ... :(

Podsumowanie I fazy redukcji: http://www.sfd.pl/Redukcja_ze_105kg__podsumowanie_str._170-t966196-s170.html
Rekordy osobiste w Tri:
1/8 IM: 1h23’30’’: Pszczyna 2014 // 1/4 IM: 2h28’59’’: Radłów 17/07/2016 // 1/2 IM: 4h59'40'Lisbon 2018: IM Kopenhagen 2017: 11h48'
Dystans Olimpijski: 2h32'04’’: 5150 Warszawa 11/06/2017

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 239 Napisanych postów 9129 Wiek 46 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 130480
Marcel_197
Ja w tym roku nie zjem... a pączki to akurat lubię ... :(


nie martw się zjem za Ciebie

KREW POT I ŁZY TYLKO NA TO NAS STAĆ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 109 Napisanych postów 3897 Wiek 47 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 76176
ulżyło mi

Podsumowanie I fazy redukcji: http://www.sfd.pl/Redukcja_ze_105kg__podsumowanie_str._170-t966196-s170.html
Rekordy osobiste w Tri:
1/8 IM: 1h23’30’’: Pszczyna 2014 // 1/4 IM: 2h28’59’’: Radłów 17/07/2016 // 1/2 IM: 4h59'40'Lisbon 2018: IM Kopenhagen 2017: 11h48'
Dystans Olimpijski: 2h32'04’’: 5150 Warszawa 11/06/2017

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 306 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5898
http://dariusz-walus.com/shop/pl/glowna/12-konto-premium.html Chłopaki konto premium do? To taki myk do przyszłego forum?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 964 Napisanych postów 8629 Wiek 12 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 294424
SCHAB

Kładę na desce przed sobą kawał schabu. Wbijam nóż z boku i przebijam go na wylot, w poprzek. Poszerzam "ranę" i upycham w niej dowolny farsz.

Ok,
a jakaś temperatura, czas pieczenia. Pod przykryciem? itd??





Tak?
190stopni, 45min + 30min na ostygnięcie.

Tyle, że robisz otwór na boczek/śliwkę czy co tam się chce.
Dla niektórych to jest oczywiste, że się piecze w rękawie, czy pod przykryciem i przez jaki czas i w jakiej temperaturze.
Mi trzeba to napisać.

Zmieniony przez - panteon w dniu 2014-02-03 14:19:09
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 520 Napisanych postów 10132 Wiek 49 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 68495
kuba_n
nie martw się zjem za Ciebie

Kuba... Chciałem prosić o przysługę. Jakbyś mógł to i za mnie. Możesz nawet dwa
Z drugiej strony, to w czwartek mam ciężki trening + biegi. W bilans by wlazło na luzie

Panteonie - ustawiam temperaturę 170-180 st. i piekę w przeliczeniu 1h/1kg mięsa. Z tym, że schab delikatny jest i wystarczy mu 45 minut. No i zazwyczaj zostaje w ciepłym i w folii do rana.

------------------------------------
Сила это способность
http://www.sfd.pl/Kettlebells_Sztanga_Bieganie_Sila_dla_cierpliwych_By_MaGor_Vol3-t1078817.html
------------------------------------
Spis treści i indeksy:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/69665444/sfd/pub/dziennik/spis_tresci.html
------------------------------------
http://www.sfd.pl/Pomoc_dla_małego_Igorka__serdecznie_zapraszamy_!-t1022615.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 239 Napisanych postów 9129 Wiek 46 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 130480
MaGor - pomyślimy, pomyślimy

KREW POT I ŁZY TYLKO NA TO NAS STAĆ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 964 Napisanych postów 8629 Wiek 12 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 294424
Akurat w lidlu jest promocja na szynkę wieprzową, także ją zrobię - po prostu z przyprawami (jakie znajdę w domu).

Sorki za offtop, ale ten dziennik i prostota przepisów motywuje mnie do spróbowania (i wszyscy są zadowoleni w domu).

Dzięki!

Zmieniony przez - panteon w dniu 2014-02-03 18:30:42
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Super Konkurs-Krata Na Lato 2013

Następny temat

Krata na Lato-według -astry1

WHEY premium