Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Wiadomo, że najzdrowiej kurę gotować/dusić. Ale jak już decyduje się większe temperatury obróbki mięcha to jaka kolejność zabiegów będzie najkorzystniejsza przy redukcji:
-smażenie na teflonie + PAM,
-smażenie na opiekaczu w którym tłuszcz spływa do pojemniczka + PAM,
-grillowanie w grillu elektrycznym,
-pieczenie w piekarniku (właściwie to samo co pozycja z grillem).
I czy codzienne jedzenie mięsa niegotowanego, może szkodzić redukcji?
-smażenie na teflonie + PAM,
-smażenie na opiekaczu w którym tłuszcz spływa do pojemniczka + PAM,
-grillowanie w grillu elektrycznym,
-pieczenie w piekarniku (właściwie to samo co pozycja z grillem).
I czy codzienne jedzenie mięsa niegotowanego, może szkodzić redukcji?
...
Napisał(a)
Każde z w/w się nada, mięso nie musi być gotowane, można spokojnie upiec, czy nawet usmażyć na minimalnej ilości tłuszczu, taka łyżka ma chyba ok 10g tłuszczu, więc to dużo nie jest na teflon, mozesz dać mniej 5g a potem wodą podlać jak się będzie przypalać.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Smażę wyłącznie na PAMie, także ilość tłuszczu jest znikoma. Dzieki wielkie!
...
Napisał(a)
macie jakies fajne przepisy jak przyrzadzic poledwiczki wieprzowe ???
...
Napisał(a)
odzywa18macie jakies fajne przepisy jak przyrzadzic poledwiczki wieprzowe ???
mamy:
dontknowPolędwiczki wieprzowe w szynce parmeńskiej/szwarcwaldzkiej
Czas przygotowania: <10 minut
Składniki:
- polędwiczka wieprzowa
- szynka parmeńska/szwarcwaldzka (wziąć tyle, ile plastrów polędwiczki ukroimy)
- suszone pomidory*
- camembert*
- zioła prowansalskie
- czosnek
- masło klarowane
*dodatki można dobrać wg własnego uznania- kapary, mozarella, ser favita- co nam się nawinie i co nam smakuje
Wykonanie:
- polędwicę pokroić w poprzek na 1-cm paski i rozbić na cienkie fileciki
- natrzeć czosnkiem, posypać pieprzem (soli nie polecam- szynka jest słona)
- na brzegu każdego filetu położyć kawałek pomidora i sera
- zawinąć każdą roladkę w szynkę
- wrzucić na rozgrzane masło klarowane i posypać ziołami
- smażyć po 2-3 minuty z obydwu stron i gotowe
UWAGA!
Fileciki muszą być cienkie i najlepiej unikać podwójnych warstw przy zawijaniu- inaczej mięso może się nie dosmażyć.
Polędwiczki można też piec w piekarniku, wtedy najlepiej posmarować je jeszcze olejem z pomidorów. Piec ok. 15 minut w 200st.
Przepis nie jest mojego autorstwa
...
Napisał(a)
witam szukalem jakiegos sosu do schabu ale ciezko mi to szlo. jestem na redukcji wiec dobrze by bylo jakis lc
...
Napisał(a)
Poddusić pieczarki posiekane w drobną kostkę, dodać przypraw kto jakie lubi i podlać śmietaną, jogurtem naturalnym. Mozna też zrobić sos chrzanowy czy koperkowy.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Czy kasza gryczana pomieszana z serkiem wiejskim to dobre polaczenie?da sie zjesc?
...
Napisał(a)
Ryż z wiejskim jeszcze by uszedł, kaszy bym się bał zaryzykować, ale zawsze próbować można
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Poprzedni temat
Wysokobiałkowe leczo
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
Następny temat
Naleśniki z cycem kuraka
Polecane artykuły