Szacuny
23
Napisanych postów
2410
Wiek
33 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
17493
To byłem ja
Chciałem się poprostu upewnić. Czyli myślałem dobrze.
Kolejna kwestia:
mam szpinak w diecie, bede połowę paczki dusił pod przykryciem, tylko trzeba dodać tłuszczu - margaryny lub masła, tak było napisane na opakowaniu. Moje pytanie - mogę użyć oliwy z oliwek do tego, czy nie bardzo?
"Everyone has a plan until they get punched in the face."
Szacuny
5
Napisanych postów
432
Wiek
40 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
11565
siemka krótkie pytanko ost czytałem ,ze ketoza chroni mięsnie:)czy to prawda, jesli tak to czy chodzi o to ,ze organizm nie wykorzystuje glikogenu i dlatego nie siega po rozpad białek. Mówiąc wprost jaki jest mechanizm, tak po krótce:D
Szacuny
23
Napisanych postów
5416
Wiek
32 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
52179
Pytanie małe.
Jeżeli liczy się bilans całodobowy, to jeżeli w jednym posiłku (20 min temu) zjadłem 250 g twarogu chudego + resztka twarogu półtłustego (+/- 70g) + warzywa (taka sałatka) i nic więcej to przejmować się zbyt dużą ilością białka w jednym ? Chciałem jeszcze przed snem wieśniaka wciągnąć, ale już dziś trochę dużo chyba białka .. 300 ml maślanki, 250 g + 70 g twarogu, 150 g ryby, i jakieś 50 g twarogu półtłustego do kanapek ..
EDIT.
Taka ilość nabiału, a mi wyszło 158 gram ... Z ciekawości policzyłem, bo myślałem, że będzie o wiele, wiele za dużo ...
Zmieniony przez - Regenat w dniu 2012-02-01 19:04:36
Szacuny
0
Napisanych postów
1389
Wiek
31 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
36311
Który rodzaj oleju rzepakowego jest lepszy: rafinowany czy nierafinowany? Co myślicie o kolacji typu twarożek półtłusty + trochę orzechów + np. miodu dla smaku (czy cokolwiek, sam twaróg nie brzmi smacznie )?