SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA volume 9!

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 247041

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 2410 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 17493
To byłem ja

Chciałem się poprostu upewnić. Czyli myślałem dobrze.

Kolejna kwestia:

mam szpinak w diecie, bede połowę paczki dusił pod przykryciem, tylko trzeba dodać tłuszczu - margaryny lub masła, tak było napisane na opakowaniu. Moje pytanie - mogę użyć oliwy z oliwek do tego, czy nie bardzo?

"Everyone has a plan until they get punched in the face."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
daj smietany nic sie nie stanie możesz też oliwy ale z ziołami i śmietaną smakuje najlepiej

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
sprawdz tez przepisy na necie

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 432 Wiek 40 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11565
siemka krótkie pytanko ost czytałem ,ze ketoza chroni mięsnie:)czy to prawda, jesli tak to czy chodzi o to ,ze organizm nie wykorzystuje glikogenu i dlatego nie siega po rozpad białek. Mówiąc wprost jaki jest mechanizm, tak po krótce:D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 2410 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 17493
Dzięki za pomoc, ale już więcej tego zielonego gówna nie zjem

Jaki jest substytut szpinaku? Brokuły chyba mogą być, coś jeszcze?

"Everyone has a plan until they get punched in the face."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 638 Wiek 48 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 10832
Ponawiam moje pytanie ze strony wcześniejszej

Grajcie pięknie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
brokuły brukselka inne zilone warzywa

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 5416 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 52179
Pytanie małe.

Jeżeli liczy się bilans całodobowy, to jeżeli w jednym posiłku (20 min temu) zjadłem 250 g twarogu chudego + resztka twarogu półtłustego (+/- 70g) + warzywa (taka sałatka) i nic więcej to przejmować się zbyt dużą ilością białka w jednym ? Chciałem jeszcze przed snem wieśniaka wciągnąć, ale już dziś trochę dużo chyba białka .. 300 ml maślanki, 250 g + 70 g twarogu, 150 g ryby, i jakieś 50 g twarogu półtłustego do kanapek ..

EDIT.

Taka ilość nabiału, a mi wyszło 158 gram ... Z ciekawości policzyłem, bo myślałem, że będzie o wiele, wiele za dużo ...

Zmieniony przez - Regenat w dniu 2012-02-01 19:04:36
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1389 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 36311
Który rodzaj oleju rzepakowego jest lepszy: rafinowany czy nierafinowany?
Co myślicie o kolacji typu twarożek półtłusty + trochę orzechów + np. miodu dla smaku (czy cokolwiek, sam twaróg nie brzmi smacznie )?

miejsce-na-nowy-dziennik

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6301 Napisanych postów 76187 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755773
Zawsze olej z pierwszego tloczenia bedzie lepszy do rafinowanego.

Do smaku to dodaj sobie warzyw, przypraw a nie miodu.

Zmieniony przez - domer w dniu 2012-02-01 20:13:12

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Dieta do oceny POMOCY

Następny temat

problem..

forma lato