Odnośnie jaj: 20x70g=1400g
podobno w 100g jaj jest 12,5g białka i ok. 10g tłuszczu
czyli białka mam 14x12,5=185g a tłuszczu
100g
Białka jest trochę za mało a tłuszczu trochę za dużo (jak na redukcję).
Na szczęście obecnie próbuję robić masę jakościową tzn. marzy mi się powolny spadek tkanki tłuszczowej z poprawieniem jakości mięśni.
Jeśli chodzi o zakwaszenie: czasem mam zgagę i gdy mi dokucza bardzo to zjadam trochę sody oczyszczonej (ale bardzo rzadko). Mam też pokruszone listki pietruszki, kopru, pokrzywy i jak mi się przypomni to zjem 2 łyżeczki na sucho. Oprócz tego mam przecież dżemy czyli owoce - tutaj problemem jest dodatek cukru, który w nadmiarze powoduje u mnie zgagę. Zjadam też kilka płatków (plasterków) suszonych w lecie jabłek.
Wspomagam się Asparginem aby nie mieć skurczy mięśniowych i większej arytmii serca a także witaminami B z apteki. Suplement to gainer MassCore - zdobyty na MP Juniorów i Weteranów w Kielcach ubiegłego roku (jedna porcja dziennie - czyli 4xpo miarce; po miarce przed i po treningu).
Za pół godziny pójdę na aeroby. Spróbuję obecnie brzuch trenować co drugi dzień - może posłuży mi ta odmiana?
Zmieniony przez - ojan w dniu 2014-02-02 18:40:09