Naturalnie, że kurczaka zamieniać będę z rybami, wątróbką, wołowiną itp. :p Od jutra spróbuję na takim rozkładzie funkcjonować i zobaczę co z tego będzie. :)
płatki kukurydziane najgorsza opcja z tych 3. w 100g płatków masz koło 10g białka, 70g węgli, i kilka g tłuszczu. Szklanka mleka 3,2% to 8g białka, koło 10 węgli i 8 tłuszczu. wołowina jak najchudsza Zmieniony przez - paramaribo2 w dniu 2013-02-07 15:01:13
@kuba98 jajka to niezbyt dobry pomysl - po treningu unikamy tluszczy , a jak wiadomo jajka je posiadaja , najlepiej mieso zjesc po treningu silowym z jakims dobrym zrodlem ww zlozonych ( juz pisalem ) kasza / ryz/ makaron /ziemniaki + mieso np : piers /wolowina /indyk itp ( Ja tak jem po treningu ~~ jakos 40 min po zakonczonym treningu ) Ja [...]
Mam do was pytanko , mysle ze wielu z was zna odpowiedz . W mojej diecie jem codziennie wiele kurczaka ale z racji ze mi sie powoli przejada mam zamiar zastapic go w pewnym stopniu wolowina ale problem w tym ze jak sie usmazy wolowine to ona staje sie szybko twarda , ciezko sie ja je i nie wyobrazam sobie ze mam brac ja w pojemnik i pozniej jesc [...]
widziałem promocje w lidlu gulaszu wieprzowego i wołowego. Czy wołowina i wieprzowina w postaci gulaszu warto włączyć do diety jako zamiennik czy raczej w całości kupować mięso?
Czy kupował ktos kiedys mieso (wolowina) pod hala mirowską w warszawie ? Pdobno mozna wychaczyc tam dobre miecho w dobrej cenie. Np rostbef za kilkanascie zł/kg. Tak tanio to moze byc pies ? ;p
Witam! Czy posiłek, który jem 2 godziny przed treningiem - kurczak/indyk/wołowina + ryż/makaron + oliwa, powinien zawierać również warzywa? Bo czytałem temat podwieszony i radzono tam, żeby nie dawać warzyw w ogóle. Drugie pytanie - to czy picie własnoręcznie robionego soku z marchwi jest niewskazane czy raczej ok przy redukcji?
Chociażby wołowina. W pewnych ilościach np. szynka, czy łopatka wieprzowa - jest to mięso bardziej tłuste, od w/w, ale nie zmienia to faktu, że przy odpowiedni rozlozeniu b/t/w mozna jak najbardziej uwzglednic każda propozycję. Osobiście nie specjalnie dążyłbym do cięcia tłuszczu w diecie. W ryby, tak, czy owak powinieneś się uzbroić - nie wierze [...]
Drob, wolowina ale dlugo trzeba nad nia stac, ryby Ale w sumie nie musisz gotowac, wystarczy wrzucic mieso lub rybe w rekaw piekarniczy, posmarowac rybe z obu stron oliwa i przyprawic i do piekarnika, szybko, smacznie i zdrowo
w biedronce i w lidlu jest zayebista wołowina - w lidlu rostbef, polędwica, udziec - ale w biedronce mają wyeabane steki z antrykotu. Jak nigdy nie chodziłam do biedronki tak teraz zaczęło mnie tam ciągnąć %-)
A jak zrobic zayebista wołowina ktora nie bd gumowa? Bardzo lubie a rzadko mi wychodzi%-) Zmieniony przez - cvfdbkz w dniu 2012-12-27 21:54:32 powtarzam wszem i wobec, powtórzę tu: Bierzesz stejka, obsmażasz po 30-60 sekund z każdej strony, potem doprawiasz i wrzucasz na 10 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.