Zacznij od pozbycia się margaryny. Potem zajmij się makaronami, bułkami tartymi itp. Zastąp je ryżem naturalnym, kaszami itp. No i te miary. 5g jajka do panierki? Twarogi, sery jadam raczej na kolację. Ale to ja.
Trener personalny online - Przemek Kozak Z Przemkiem współpracujemy od połowy lutego. W tym czasie zredukowaliśmy z wagi 82 kg do ok 75 kg (koniec redukcji w połowie października). Redukcja przebiegała spokojnie, bez pośpiechu. Nie chodziłem głodny :) Wykupując konsultacje, mamy do wyboru schemat diety, tudzież gotowa rozpiskę z daniami. Ja [...]
A kojarzy ktoś może gdzie dostanę ser z obniżoną zawartością tłuszczu? możesz kupić w biedronce roladę ustrzycką, ma mniej tłuszczu niż inne sery, możesz w aldi kupić sery białkowe (samo białko w makro) smak jednak dość specyficzny, no i jak anubis wpsomniał o piórku, w żadnej biedrze nie widziałem, w auchanie u mnie też nie ma, a w tesco [...]
Wiadomo ze sery twarogowe robi sie z mleka.Mleko do produkcji wszystkich serow twarogowych czysci sie w wirowkach czyszczaca-odtluszczajacych. W serach niedojrzewajacych kwasowych(zakwaszenie uzyskane w wyniku fermentacji) mleko normalizuje sie(do takiej zawartosci tluszczu jakiego wymaga norma) przez dodanie mleka pelnego lub smietanki. W serach [...]
Źródła białka dla Ladies: -mięsa chude -mięsa tłuste z umiarem -Ryby tłuste -jajka -sery i twarogi (raz dziennie) To już wiesz, że mleko nie jest źródłem białka ;-)
Serwatka Serwatka jest to produkt uboczny otrzymywany przy przerobie mleka na sery podpuszczkowe, twarogowe oraz kazeinę. Zależnie od metody produkcji wyrobu głównego, różny jest skład chemiczny i kwasowość serwatki. Ogólnie skład chemiczny serwatki jest następujący: -woda 93÷95%, -białko 0,8÷1,0%, -tłuszcz 0,1 ÷0,6%, -laktoza [...]
[...] na dłuższą metę. Chodzi o to, że jest kilka dobrych, nadających się gatunków mięsa i dziesiątki sposobów by je przyrządzić. Można ugotować więcej i schować do lodówki lub jak kolega wyżej przygotować mięsa na te kilka porcji, zjeść i zmienić. Oprócz tego masz jaja, sery pleśniowe, twarogi, owoce morza, sery żółte. Kombinować można. /pozdr
sery, ryby i jaja nie są dla mnie nowością. Sery i jajka są nieodłączną częścią mojego jadłospisu. No i do tego właśnie dochodzi pierś z kurczaka i indyka. I szukałem innego źródła białka. Z ryb jadłem łososia, makrele i tuńczyka (tego max 3 razy w tyg). Wołowina odpada absolutnie bo jest za droga. Będę musiał poprzeglądać przepisy kulinarne i [...]
Cichy morderca Mit o białku jest podtrzymywany także przez producentów mleka i nabiału. Mało kto zdaje sobie sprawę, że na świecie jest około 4300 ssaków. Wszystkie spożywają mleko tylko swego gatunku, tylko w okresie po narodzeniu. Bóg tak skonstruował ssaki, w tym także człowieka, że matka produkuje mleko tylko w okresie młodości potomka. [...]
[...] organizmie czyli wapń, magnez, fosfor i potas. Te rzeczy spokojnie dostarczysz z pożywienia, żadne suple nie są potrzebne przy odpowiedniej diecie... Źródłem wapnia są żółte sery - w 100g (3-4 plasterki) masz nawet 70% RDI wapnia, mowa o takich serach jak Gouda, Edamski, Tylżycki, Parmezan... Możesz też po prostu odkładać skorupki po jajkach, [...]
[...] sniadanko. 3.) W szkole jem kromy, w szkole żadnych odżywek 4.) Po powrocie do domu, przed obiadem GAINER 5.) Nastepnie po 30 minutach od gainera jem obiad 6.) Na kolacje sery, jajka, szynka z indyka i juz zadnych odzywek. DNI TRENINGOWE: 1.) Budze sie i wale 5 gram kreatyny + 50 gram carbo 2.) Po 30 minutach, lub jak dojade do szkoły (do [...]
[...] wiem też że twaróg jest najlepszy na noc niby, ale... ale jest takie, że produky mleczne słabo na mnie działają, praktycznie sprawdziłem na sobie kiedyś opierając diete o sery, i słabo było z przyrostami. Poprostu białe sery, serki wiejski i to wszystko jest nie dla mnie. Teraz prawie nie stosuję nabiału, oprócz mleka/maślanki do płatków i [...]
[...] 7200 mg / 100 g Wieprzowina - 151 - Leucyna: 1819 mg / 100 g Jak ktoś chce - proszę bardzo. Polowanie na Leucynę czas rozpocząć. Choćby przyszło soję jadać na trzy posiłki. Ja tak nie zrobię. Wolę mięso, jaja, sery - zjadane z umiarem. Rynek odżywek ciągle ma duży potencjał. Może czysta Leucyna? Może jakiś mix białek sojowych i jajecznych?
[...] dorsz w weekendy czego nie widzicie jest więcej kombinacji, dodatkowo wpadają naleśniory czy placki, mąki ryżowa, gryczana, ostatnio też kasza jaglana, mozarella czy inne sery, tatar, łosoś wędzony, olej z orzechów włoskich w weekendy na masie wpadają też czity ;-) wiem, że i tak w porównaniu do solarosa to lista źródeł jest mega uboga, ale ja [...]
[...] czy czegoś źle nie robię. Odżywiam się dość zdrowo: Posiłki mniej więcej co 3h (już się nie głodzę na siłę); ciemne pieczywo, sałatki własnej roboty (sałata, inne warzywa, sery, oliwa z oliwek, przyprawy), ryż brązowy lub basmati, kasze, musli w większości samodzielnie zestawione z jogurtem naturalny/owocowym lub z musem jabłkowym niesłodzonym [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] w swojej poprzedniej wypowiedzi), filet z piersi kurczaka, udko z kurczaka, mięso z indyka, wołowina, cielęcina, w mniejszym stopniu wieprzowina. Nabiał - serki ziarniste, sery białe półtłuste lub chude, jogurty naturalne, kefiry, sery żółte pełnotłuste (te należy jeść bez pieczywa w przeciwieństwie do serów białych). Łącz białko z [...]
Ok a jogurty sery jaja itp. to sa bialka pochodzenia zwierzęcego tak? Z ryzu bialka nawet nie licze :) Aha i w dni nie treningowe w ciagu dnia mogę zjadać jogurty naturalne jaja i sery? Bo czasem brzydkie już jeśc tą kurę, a na noc i w dzien da sie zjeśc ten ser itp.
[...] na moj problem spozywam duzo kasz gryczanych (4 worki dziennie) do tego 130 g makaronu razowego, no i dorzucilem do tego jaglana kasza 100g. jezeli chodzi o bialko to sery zolte , mieso, ryby, podroby. bialka jem ok 120 140 g zwierz. cczyli ok 2 g. pije mleko po treningu ok pol litra. gdy zaczalem jesc jaglana dopadly mnie zaparcia, [...]