pzdr zawisza
...
Napisał(a)
mam pytania odnosnie serwatki która pozostaje po utworzeniu wiecie o co chodzi po zrobieniu swojskiego zostaje tak zwana serwatka może znacie jej skladniki chodzi o btw ile ma i czy jest dobre w diecie na ,mase bo mi brakuje troche bialka a to ma chyba dosc duzo bialka
pzdr zawisza
pzdr zawisza
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
sklad serwatki jest mniej wiecej taki
50% to ww (laktoza)
ponizej 10 % to bialko
czy dobre na mase?
daj sie cos takiego swinia zeby tyly
ale podobno jest to g**** warte i dziala jak srodek na przeczyszczenie
poniewaz czlowiek nie przyswaja takiej ilosci laktozy
50% to ww (laktoza)
ponizej 10 % to bialko
czy dobre na mase?
daj sie cos takiego swinia zeby tyly
ale podobno jest to g**** warte i dziala jak srodek na przeczyszczenie
poniewaz czlowiek nie przyswaja takiej ilosci laktozy
oceniaj bliźniego po łapie jego
...
Napisał(a)
dobrej masy na tym nie zrobisz
http://www.sfd.pl/chucknoris_/masa_z_półobrotem-t424885.html DZIENNIK TRENINGOWY ZAPRASZAM
http://www.sfd.pl/BLOG_Nawet_parówka_dęta_raz_w_roku_ma_swoje_święta_by_chucknorris-t484710.html
BLOG TREC ZAPRASZAM
NIE POPRAWIAM DIET I TRENINGÓW NIE ZNAM SIĘ NA TYM
...
Napisał(a)
Serwatka
Serwatka jest to produkt uboczny otrzymywany przy przerobie mleka na sery podpuszczkowe, twarogowe oraz kazeinę.
Zależnie od metody produkcji wyrobu głównego, różny jest skład chemiczny
i kwasowość serwatki. Ogólnie skład chemiczny serwatki jest następujący:
-woda 93÷95%,
-białko 0,8÷1,0%,
-tłuszcz 0,1 ÷0,6%,
-laktoza 3,2÷5,0%,
-kwas mlekowy 0,1÷0,8%,
-popiół 0,5÷0,8%.
Wyróżnia się dwa zasadnicze rodzaje serwatki:
· podpuszczkową (pochodzącą ze skrzepu podpuszczkowego mleka);
· kwasową (ze skrzepu kwasowego).
Serwatka podpuszczkowa zawiera więcej białka i laktozy oraz mniej kwasu mlekowego i wapnia niż serwatka kwasowa.
Pod względem zawartości tłuszczu wyróżnia się serwatkę tłustą i chudą (poniżej 0,1% tłuszczu). Odwirowany tłuszcz z serwatki służy do produkcji masła serwatkowego.
Serwatka chuda może być wykorzystana do produkcji napojów fermentowanych, białek serwatkowych, laktozy, biomasy mikroorganizmów, kwasu mlekowego, alkoholu itd. Serwatka może też być zagęszczana do zawartości 60% s.s. albo suszona.
a dokladnie masz link http://www.sciaga.pl/tekst/49182-50-mleko_i_jego_przetwory
pierwsza strona moze nie kulturystyczna ale jaka byla
powiem tak lepiej jedz nabial sery mleko jogurty podstawa dieta
i jak mozesz to kup sobie bialeczko bo co do tego przetworu to nie sadze zeby mialo to wplyw na bilans bialek
bialko serwatkowe jest produkowane w specjalnych procesach technologicznych wiec picie serwatki to niezbyt dobry pomysl
Serwatka jest to produkt uboczny otrzymywany przy przerobie mleka na sery podpuszczkowe, twarogowe oraz kazeinę.
Zależnie od metody produkcji wyrobu głównego, różny jest skład chemiczny
i kwasowość serwatki. Ogólnie skład chemiczny serwatki jest następujący:
-woda 93÷95%,
-białko 0,8÷1,0%,
-tłuszcz 0,1 ÷0,6%,
-laktoza 3,2÷5,0%,
-kwas mlekowy 0,1÷0,8%,
-popiół 0,5÷0,8%.
Wyróżnia się dwa zasadnicze rodzaje serwatki:
· podpuszczkową (pochodzącą ze skrzepu podpuszczkowego mleka);
· kwasową (ze skrzepu kwasowego).
Serwatka podpuszczkowa zawiera więcej białka i laktozy oraz mniej kwasu mlekowego i wapnia niż serwatka kwasowa.
Pod względem zawartości tłuszczu wyróżnia się serwatkę tłustą i chudą (poniżej 0,1% tłuszczu). Odwirowany tłuszcz z serwatki służy do produkcji masła serwatkowego.
Serwatka chuda może być wykorzystana do produkcji napojów fermentowanych, białek serwatkowych, laktozy, biomasy mikroorganizmów, kwasu mlekowego, alkoholu itd. Serwatka może też być zagęszczana do zawartości 60% s.s. albo suszona.
a dokladnie masz link http://www.sciaga.pl/tekst/49182-50-mleko_i_jego_przetwory
pierwsza strona moze nie kulturystyczna ale jaka byla
powiem tak lepiej jedz nabial sery mleko jogurty podstawa dieta
i jak mozesz to kup sobie bialeczko bo co do tego przetworu to nie sadze zeby mialo to wplyw na bilans bialek
bialko serwatkowe jest produkowane w specjalnych procesach technologicznych wiec picie serwatki to niezbyt dobry pomysl
I'll Show You How Great I AM!!!!
Poprzedni temat
Intensywność na rowerku stacjonarnym
Następny temat
Pomoc w ulozeniu diety redukcyjnej
Polecane artykuły