SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

serwatka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 3333

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 61 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1620
mam pytania odnosnie serwatki która pozostaje po utworzeniu wiecie o co chodzi po zrobieniu swojskiego zostaje tak zwana serwatka może znacie jej skladniki chodzi o btw ile ma i czy jest dobre w diecie na ,mase bo mi brakuje troche bialka a to ma chyba dosc duzo bialka
pzdr zawisza
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 102 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1046
sklad serwatki jest mniej wiecej taki
50% to ww (laktoza)
ponizej 10 % to bialko
czy dobre na mase?
daj sie cos takiego swinia zeby tyly
ale podobno jest to g**** warte i dziala jak srodek na przeczyszczenie
poniewaz czlowiek nie przyswaja takiej ilosci laktozy

oceniaj bliźniego po łapie jego

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 62 Napisanych postów 11895 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 164753
dobrej masy na tym nie zrobisz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 621 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 5247
Serwatka

Serwatka jest to produkt uboczny otrzymywany przy przerobie mleka na sery podpuszczkowe, twarogowe oraz kazeinę.
Zależnie od metody produkcji wyrobu głównego, różny jest skład chemiczny
i kwasowość serwatki. Ogólnie skład chemiczny serwatki jest następujący:
-woda 93÷95%,
-białko 0,8÷1,0%,
-tłuszcz 0,1 ÷0,6%,
-laktoza 3,2÷5,0%,
-kwas mlekowy 0,1÷0,8%,
-popiół 0,5÷0,8%.

Wyróżnia się dwa zasadnicze rodzaje serwatki:
· podpuszczkową (pochodzącą ze skrzepu podpuszczkowego mleka);
· kwasową (ze skrzepu kwasowego).
Serwatka podpuszczkowa zawiera więcej białka i laktozy oraz mniej kwasu mlekowego i wapnia niż serwatka kwasowa.
Pod względem zawartości tłuszczu wyróżnia się serwatkę tłustą i chudą (poniżej 0,1% tłuszczu). Odwirowany tłuszcz z serwatki służy do produkcji masła serwatkowego.
Serwatka chuda może być wykorzystana do produkcji napojów fermentowanych, białek serwatkowych, laktozy, biomasy mikroorganizmów, kwasu mlekowego, alkoholu itd. Serwatka może też być zagęszczana do zawartości 60% s.s. albo suszona.

a dokladnie masz link http://www.sciaga.pl/tekst/49182-50-mleko_i_jego_przetwory
pierwsza strona moze nie kulturystyczna ale jaka byla
powiem tak lepiej jedz nabial sery mleko jogurty podstawa dieta
i jak mozesz to kup sobie bialeczko bo co do tego przetworu to nie sadze zeby mialo to wplyw na bilans bialek

bialko serwatkowe jest produkowane w specjalnych procesach technologicznych wiec picie serwatki to niezbyt dobry pomysl

I'll Show You How Great I AM!!!!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Intensywność na rowerku stacjonarnym

Następny temat

Pomoc w ulozeniu diety redukcyjnej

WHEY premium