[...] Tutaj znajdziesz wzór który pomoże Ci to obliczyć -> http://www.sfd.pl/-t276436.html . Następnie podział na makro jest również ważny. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Jak widzisz opcji jedzenia masz wiele, jak uzupełnisz białko zależy od Ciebie.
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] 4 posiłki. Dodasz jeszcze po treningu odżywkę białkową to już masz prawie pod 200g białka. ;-) Pamiętaj że najlepszymi źródłami białka są: - chude mięsa, - ryby, - chude sery, - jaja, - nabiał, - nasiona roślin strączkowych (te też polecam, a w szczególności soczewice czerwoną, gdyż jest łatwa do przygotowania i smaczna), - pestki dyni - [...]
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] wystarczy. Wyeliminuj z diety wysoko przetworzone produkty, słodycze, cukier, słodzone napoje. Bazuj głównie na pełnowartościowych produktach takich jak mięso, ryby, jaja, sery, nabiał, owoce i warzywa. Zadbaj o wyższy udział białka w diecie, gdyż jest ono niezbędne podczas redukcji wagi jak i budowania masy mięśniowej. Białko wspiera [...]
[...] sobie makroskładniki w taki sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] zmodyfikowac to, co zjadasz w domu na co dzien tak, aby po rpostu bylo bardziej odzywcze co przelozy sie na wyglad sylwetki wywalic slodycze, slodkie napoje i fast foody a w to miejsce kupic mieso i dobrej jakosci wegle. sam nie raz sie dziwilem ile na glupoty kasy sie wydaje, a mozna z tego polatac nieco diete, jak sery twarogowe, jaja itd
Cześć! Jeżeli chodzi o zapotrzebowanie kaloryczne, to zerknij na poniższy artykuł: Natomiast jeżeli chodzi o trening to na początek najlepszym planem będzie FBW wykonywany 3 razy w tygodniu (Twój wynik w wyciskaniu niewiele mi mówi). Poniżej możesz znaleźć artykuły opisujące ten typ treningu oraz mające przykładowe plany w sobie: [...]
[...] zadbaj o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] z tłuszczów i resztę zapotrzebowania możesz dostarczać z węglowodanów. Pamiętaj by źródła białka pochodziły z grupy produktów takich jak: mięso, ryby, jajka, twarogi, sery, odżywki. Źródłem tłuszczu powinny być: mięsa, ryby, jaja, oliwa z oliwek, masło, smalec, olej kokosowy, orzechy/pestki/nasiona lub masła z orzechów. Natomiast [...]
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] produkty, słone i słodkie przekąski oraz słodzone napoje. Zadbaj by w Twojej diecie nie brakowało białka. Najlepiej dostarczaj je z takich źródeł jak: mięso, ryby, jaja, sery, nabiał oraz odżywki białkowe. Komponuj zdrowe i pełnowartościowe posiłki. Niżej podrzucam Ci kilka ciekawych tematów, które pomogą Ci ułożyć prawidłowo zbilansowaną [...]
Cześć! Bardzo fajnie, że chcesz zacząć trenować w domu i to się bardzo chwali, jednak muszę Cię zmartwić w 3 miesiące, to dużej masy nie zrobisz, a dopiero tak naprawdę rozpoczniesz przygodę ze sportami siłowymi bądź sylwetkowymi. Chcąc zrobić masę mięśniową musisz wiedzieć, że powinieneś spożywać więcej kalorii niż potrzebujesz. Aby obliczyć [...]
[...] Następnie podział ich w następujący sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] dostarczać ok. 2,5g białka na każdy kilogram masy ciała. Zatem bardzo łatwo sobie wyliczysz ile tego białka potrzebujesz. Najlepszymi źródłami białka są: chude mięsa, chude sery, ryby, jaja oraz odżywki takie jak WPC i WPI. Te ostatnie sprawdzą się szczególnie w przygotowaniu lekkostrawnych posiłków i tych, które chcesz przygotować na szybko. [...]
Cześć! Przede wszystkim taki deficyt nie jest zdrowy i szybko przestaniesz się czuć dobrze. Wylicz poprawnie zapotrzebowanie, tutaj masz wzór: http://www.sfd.pl/-t276436.html . Taki skok wagi nie jest normalny, dlatego powinieneś zmniejszyć deficyt i przeprowadzić normalną redukcję.
[...] 80g na dobę to nie jest dużo patrząc na Twoje parametry i to, że jesteś osobą aktywną fizycznie. Umieszczając w swojej diecie produkty takie jak mięso, ryby, jaja, nabiał (sery, jogurty, twarogi itd.), odżywkę białkową, nie powinnaś mieć problemu z dobiciem białka przynajmniej do wartości 120g dziennie. Warto wiedzieć, że białko jest budulcem [...]
[...] wyciskane soki. Jeśli chodzi o białko, to należy je traktować identycznie jak każdy inny produkt spożywczy, który zawiera białko w swoim składzie jak np. chude mięso, chude sery, białka jaja, ryby, owoce morza. Dla organizmu jest to taki sam makroskładnik. Oprócz tego odżywki białkowe wpływają pozytywnie na odporność organizmu, a w dzisiejszych [...]