SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

sery

  • Koktajle w diecie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 1736 Data: 2021-07-16 17:10:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Masa czy redukcja

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1439 Data: 2021-07-19 08:09:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ocena sylwetki. 173 cm

    Post
    Ladies SFD
    PRO

    [...] psychotropami etc. Dluga historia...Uprzedzając różne pytania, to robiłam w ubiegłym tygodniu szczegółowe badanie krwi z TSH i B12. Wyszły idealni. Co jem? Serki wiejskie, sery pleśniowe, pieczywo, ryż, zupy, nie unikam słodyczy ale też się nimi nie obżeram codziennie. Kupuję czekoladę gorzką 70% i tak ze 2-3 kostki dziennie kiedy mam ochotę na [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 2348 Data: 2018-01-31 22:24:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rozpoczęcie treningu

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1335 Data: 2021-07-17 16:52:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] pomoże: Następnie podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1623 Data: 2020-10-15 13:50:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja tkanki tłuszczowej

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 839 Data: 2021-02-15 08:36:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Szybkie tycie

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] podziel makroskładniki w poniższy sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1566 Data: 2021-02-04 15:29:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zapotrzebowanie kaloryczne - obliczenia

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 883 Data: 2021-03-24 15:59:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Suplementacja - wybór

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 1430 Data: 2021-08-09 18:31:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 948 Data: 2021-01-04 13:00:11 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Sarm - warto stosować?

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 1314 Data: 2021-04-02 15:49:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ser do pizzy

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    Sery wszystkie możesz wpisać w dietę. Problem z nimi tylko taki, że jednak tłuszczu mają sporo. Jak ktoś siedzi na niskich tłuszczach to musi uważać- ot cały ambaras ;-)

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 5650 Data: 2018-01-05 17:39:38 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • ser do pizzy

    Post
    Kuchnia SFD
    PRO

    [...] sie bardzo duży odsetek populacji. Istnieje bardzo dużo odmian pizzy z różnorakimi dodatkami takimi jak: -cebula -pomidory -pieczarki -oliwki -ananas -owoce morza -mięsa -sery Ile kcal ma pizza ? To już zależy w głównej mierze od jej wielkości i składników z jakich została przyrządzona. Warto tutaj dodać, iż kupna pizza zawiera sporo soli i [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 5650 Data: 2018-02-16 15:08:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Cel treningowy - wybór

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 908 Data: 2021-06-24 07:48:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jaki wybrać cel treningowy?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! Biorąc pod uwagę wszystko co napisałeś, zachęcałbym do spędzenia dwóch tygodni w zerowym bilansie kalorycznym, w trakcie których zrobisz sobie roztrenowanie. Pamiętaj o odpowiednim rozbiciu makroskładników: Poziom tkanki tłuszczowej pozwala na wejście na masę, także możesz spokojnie zacząć budować przez dodanie, po wspomnianych wyżej dwóch [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 857 Data: 2021-03-05 07:45:05 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Zapotrzebowanie kaloryczne - rekonwalescencja

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 796 Data: 2021-03-19 13:46:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odstający brzuch mimo niskiej wagi.

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] rozłożyć kalorie pomiędzy makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2434 Data: 2020-09-27 12:42:14 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Skutki uboczne przy 20 g BCAA + 15 g leucyny dziennie?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Cześć! To są aminokwasy, także nie powinno być skutków ubocznych. Jednak osobiście uważam, że będąc na redukcji lepiej jest dostarczać aminokwasy z pełnowartościowych źródeł jak: mięsa, ryby, jaja, twarogi, sery czy odżywki białkowe.

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1983 Data: 2021-06-06 07:28:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Problem z redukcja

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! W okresie redukcji należy zacząć od obliczenia zapotrzebowania kalorycznego, a następnie odjęcie około 10% kalorii. Zapotrzebowanie obliczysz tutaj:

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 1056 Data: 2021-01-29 11:12:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pierwsza część redukcji i co dalej

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] o odpowiednim podziale na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1053 Data: 2021-09-09 15:37:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)