SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

sery

  • Zapotrzebowanie kaloryczne na redukcji

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! Najlepiej byłoby to obliczyć korzystając ze wzoru -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Jednak jeżeli zaobserwowałaś, że przy 2200kcal waga stoi, to masz dwa wyjścia: - zrobić tygodniową lub dwu tygodniową przerwę od diety i wejść na tak zwane zero kaloryczne, Twój organizm wtedy trochę odpocznie i się zregeneruje, a następnie wejść znów na [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1512 Data: 2021-07-30 07:42:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja tkanki tłuszczowej - jak zacząć?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! Przede wszystkim jak zaczynasz redukcję powinieneś obliczyć odpowiednią podaż kaloryczną, ponieważ to co zauważyłem, to fakt, że masz zbyt ambitny cel i powinieneś rozłożyć redukcję na dłuższy okres, aby była ona bezpieczna dla zdrowia. Przy tak dużym deficycie kalorycznym teraz niedługo będziesz jadł 1500 kcal... Obliczyć kalorie możesz [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 911 Data: 2021-05-14 10:51:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna do oceny [82kg]

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! Na samym początku należy obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, wzór znajdziesz tutaj: http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników:

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 890 Data: 2021-06-10 07:19:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Trening rano, czy wieczorem?

    Post
    Trening dla początkujących
    PRO

    [...] wygląda sensownie. Nie do końca jednak rozumiem, jak mogło się Tobie nie udać trzymać tych założeń. Skoro masz zbyt dużo tłuszczów, to w jakim celu dodajesz kiełbasy, sery topione, czy mieso wieprzowe z łopatki? Dodawaj takie źródła białka, żeby ilość makroskładników zgadzała się. Nie stanowi to żadnego problem. Chyba, że nie masz w [...]

    Odpowiedzi: 38 Ilość wyświetleń: 3317 Data: 2022-01-23 13:15:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja tkanki tłuszczowej [100kg]

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 47 Ilość wyświetleń: 3016 Data: 2021-07-06 14:53:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zapotrzebowanie kaloryczne - wskaźnik aktywności

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] makra dobrze podzielić makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 503 Data: 2021-02-22 07:07:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Prosba porada trening

    Post
    Trening dla początkujących
    PRO

    [...] tempo itd. Czy musisz spożywać białko w prochu? Absolutnie nie. Czy odżywiasz się zdrowo? Nie wiem. Podałeś tylko kilka produktów, a to na pewno nie całość diety. Czy sery i jogurty mają wpływ na siłę? Bezpośrednio nie. Dieta ma wpływ na energię do ćwiczeń, regenerację po nich i budowanie mięśni, więc to całość diety będzie miała wpływ. [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 158 Data: 2024-01-20 12:23:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Prosba porada trening

    Post
    Trening dla początkujących
    PRO

    [...] tempo itd. Czy musisz spożywać białko w prochu? Absolutnie nie. Czy odżywiasz się zdrowo? Nie wiem. Podałeś tylko kilka produktów, a to na pewno nie całość diety. Czy sery i jogurty mają wpływ na siłę? Bezpośrednio nie. Dieta ma wpływ na energię do ćwiczeń, regenerację po nich i budowanie mięśni, więc to całość diety będzie miała wpływ. [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 158 Data: 2024-01-20 12:39:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jakie suplementy na lepszy sen i regenerację?

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 2004 Data: 2020-11-16 06:28:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jaki wybrać cel treningowy?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! Na zdjęciach widać, że już jest dobry poziom tkanki tłuszczowej aby rozpocząć budowanie masy mięśniowej. Zachęcałbym Cię do tego aby przez najbliższe 2 tygodnie być na tzw. zerze kalorycznym i później spokojnie dokładać 200-400kcal co 7-10 dni.

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 1383 Data: 2021-03-01 09:19:53 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna do oceny [80kg]

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! Pierwsze co rzuca się w oczy patrząc się na Twoją dietę jest fakt, że masz bardzo nierównomiernie rozłożone makroskładniki między posiłkami. Ważne jest aby białko było rozbite na mniej więcej równe porcje w ciągu dnia, ponieważ to ono daje "sygnał anaboliczny", natomiast tłuszcze i węglowodany są źródłem energii i je możesz dowolnie [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 1040 Data: 2021-06-19 07:38:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna do oceny [140kg]

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 1440 Data: 2021-04-15 07:43:44 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • odchudzanie czy tycie ??

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 618 Data: 2021-01-23 13:11:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Trening brzucha.

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Cześć! Trening mięśnie brzucha nie musi być ani do tak zwanego "palenia", nie nie musi mieć 10 serii w każdym treningu. Jeżeli wykonujesz ćwiczenia wielostawowe jak: - przysiady ze sztangą, - martwe ciągi, - wyciskania nad głowę, to nie musisz mocno katować brzucha. Wystarczy 5 minut solidnej pracy, osobiście lubię robić deskę z obciążeniem w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1489 Data: 2021-05-07 15:49:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Budowa mięśni - jak policzyć zapotrzebowanie?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Cześć! Najprostszym sposobem aby to ogarnąć jest wyliczyć zapotrzebowanie na okres kiedy nie jeździsz na rowerze, a na przykład tylko trenujesz siłowo. Skorzysta z tego wzoru - http://www.sfd.pl/-t276436.html . Następnie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Gdy podział już będziesz miała, sprawa wygląda następująco. Dodajesz do [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 680 Data: 2021-03-12 07:13:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jem i chudnę

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] produktów należą głównie warzywa. Jeśli chcesz zwiększyć ilość kalorii, niekoniecznie zwiększając wielkość swoich posiłków bazuj na takich produktach jak tłuste mięsa, sery, dodaj do potraw zdrowych tłuszczy takich jak: oliwa z oliwek, olej z pestek dyni, olej lniany, olej rzepakowy i wiele innych. Warto bazować na zdrowych [...]

    Odpowiedzi: 24 Ilość wyświetleń: 5995 Data: 2019-05-24 18:27:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nutrend formline a koktajl Herbalife

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1325 Data: 2020-11-03 09:05:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Stała suplementacja

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 51 Ilość wyświetleń: 3695 Data: 2021-08-26 15:48:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja i mięśnie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] podziel odpowiednio makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 990 Data: 2020-11-16 15:04:46 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Redukcja Waga 108 Wzrost 172cm

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] Następnie odpowiednio podzielić kalorie: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 917 Data: 2020-10-12 13:24:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)