Vovtynowa, ty masz migreny? Od kiedy? Prowadziłaś kalendarz migren? Aa nie sądzże ze jedząc jaja i sery masz jakiekolwiek braki bo czego? Masz wszystko, ale jedno co widzę, to to ze sie wahasz ze masz watliwości ciagle z którymi walczysz swoimi przekonaniami. Tak sie nie robi. Albo jesteś przekonana i wiesz, albo daj sobie spokój, świata nie [...]
[...] rozwija, dlatego musisz mu dostarczać niezbędnych składników odżywczych, szczególnie wapnia. Wapń znajdziesz w przetworach mlecznych, czyli mleko, jogurty, kefiry, maślanki, sery żółte. Potrzebna Ci będzie też witamina D, co byś krzywicy się nie nabawił. Dla wafli ryżowych dobrym substytutem (zamiennikiem) będą owoce suszone. Mało błonnika [...]
[...] białek są „fałszowane” białkiem kozim. Nikt ich tam na pewno z premedytacją nie dodał, skąd się zatem pojawiły? Z serwatki koziej lub owczej. Obecnie bardzo modne są sery kozie i owcze lub z mieszanki mleka krowiego i owczego (np. portugalski Alentejo) , produkowane analogicznie jak sery z mleka krowiego. W przypadku wyżej wymienionych [...]
[...] Czytałem dużo diet i wielu ludzi ze stażem przyjmuje taką dawke na masie. Ile Wy przyjmujecie gram tłuszczy na kg masy? Z samej oliwy i orzechów wiadomo ze nie, do tego sery, masło orzechowe, jest sporo produktów. Zmieniony przez - Basteri w dniu 2022-06-15 05:25:25 Zmieniony przez - Basteri w dniu 2022-06-15 05:26:38 Tluszczow Bo w [...]
A jak ma się białko z produktów mięsnym do produktów typu jaja, sery, mleko? Nie trzymam się ściśle diety, lubię ją sobie urozmaicać. Stworzyłem sobie tabelki w arkuszu kalkulacyjnym i na bieżąco w ciągu dnia wyliczam sobie po prostu czy spożyłem odpowiednią ilość b, ww i t :) Tak więc nie wiem czy to dobrze czy źle. Wolę sobie urozmaicać dietę, [...]
zamiast szynki używaj wartościowego mięsa bo wędliny nie są najlepszej jakości, sery topione w ogóle wyklucz z diety, masła używaj jedynie 82%, chleb pełnoziarnisty a pszenny nie koniecznie nim jest, warzyw w ogóle nie ma a powinieneś ich dużo jeść ze względu na witaminy, podobnie z owocami śmiało i zgodnie z zapotrzebowaniem wciśnij gdzieś [...]
[...] (nie licząc w tym chips'ów i innych pierdół), ale z tego co słyszałem to takich rzeczy nie należy brac pod uwagę ;) Jadam głównie wędliny (wszelakiego rodzaju), sery i inne produkty mleczne, codziennie wypijam ok. 1 litr mleka. Tak więc nie wiem czy to można nazwac jaką kolwiek dietą. Oprócz tego na obiad, sposiulam dużo makaronu i [...]
DIETA WYSOKOBIAŁKOWA (białko zwierzęce do 2g/1kg masy ciała) - kazdy posiłek musi zawierac produkty bialkowe tj. mieso wedliny jaja sery ryby lub mleko, - duzo kasz, grubych makaronow - chleb wieloziarnisty - do zup powinno sie dosypywac wszelkiego rodzaju platki - tluszcze najlepiej surowe , smietana 18% i wiecej - wszystkie warzywa i owoce, [...]
[...] wędliny dla smaku, od czasu do czasu nic się nie stanie, ale nie traktowałabym wędlin jako żródła białka, tu się lepiej sprawdzi upieczone mięso - do kanapek tez się nadaje sery są zdrowe, o ile są serami, a nie wyrobami seropodobnymi.. Mozarella, sery dojrzewające jak najbardziej, aczkolwiek ser żółty to tez raczej dodatek do diety niz jej baza.
Produkty bogate w dany składnik (źródło J. GAwęcki, "Żywienie człowieka",2008): sód - sól kuchenna, ryby solone (1000mg w 100g), wędliny (700-1000mg w 100g),sery podpuszczkowe(750mg na 100g), pieczywo (350mg na 100g). (zalecane dzienne spożycie: 575mg-625mg, w zależności od aktywności fizycznej)zazwyczaj tego pierwiastka jest nadmiar w [...]
[...] JAKĄ DIETE STOSOWAŁES W POPRZEDNIM MEZOCYKLU: co do mojej diety to staram sie jesc co 3 godziny madre rzeczy czyli mieso tunczyka biale sery zolte sery szynki ryz kasza kotlety sojowe jajka itd (jezeli mozecie to prosze tez o podanie jakis ciekawych dan ktore moge latwo i tanio przyszykowac) PODAZ KALORII: [...]
[...] bialkowe czy moze byc bialko-tluszcze /// Jak najbardziej może a nawet było by wskazane... 2. Czy mozna wpierniczac tez inne, niezdrowe tluscze np zwierzece, poledwice, sery zolte itp /// Sery Żółte jak najbardziej...inne niezdrowe tłuszcze odpadają... 3. Jezeli zapotrzebowanie wyszlo mi 2880 kcal przy wadze 80kg (mam na prawde ostre [...]
[...] samym genotypie" jest nieco przesadzony. Adrian- musisz być w swojej kontestacji konsekwentny. Skoro serwatka to chwyt marketingowy, to złorzecz równie mocno na wino i sery, będące przetworami winogron i mleka. Żeby żyć "w miarę" zdrowo, bo fizycznie niemożliwym jest dostanie 100 % zdrowego jedzenia, musiałbyś wydawać 2-3 tysiące [...]
Twarogu jem mało. Nie lubię go. Jeśli już białe sery, to raczej mozarella i tego tybu sery typu włoskiego. Jeśli chodzi o ilości, to nie dużo. Powiedzmy ze dwa, trzy opakowania tygodniowo.
[...] - 140g bialka,105g tłuszczy,28g węgli,produkty to głównie ryby z puszek:szproty,śledzie,tuńczyki,mrożone:mintaj,morszczuk,szynki głównie z indyka,albo kurcząt,parówki,sery żółte:gouda,salami,morski,sery twarogowe półtłuste,jajka,do tego kawa raz dziennie, herbatka z sesnesem raz dziennie, i zielona herbata,czasami dwa razy [...]
[...] jedzenie które uchodzi tutaj za zdrowe: -chude mięso, raz na jakiś czas wieprz -steki - wołownia/jagnięcinia -wyroby mleczne - jogurt grecki, jogurt naturalny, mozzarella, sery szwajcarskie (mieszkam w Szwajcarii i sery mam od ludzi ze wsi co sami ten ser robią, więc jest ok -ryby 3-4 razy w tygodniu, głównie łosoś, przeważnie wędzony na zimno, [...]
Nabiał niezdrowy czyli wszystkie jogurty, sery biale, sery zolte, serki wiejskie, mleko odpadają, mieso tez niezdrowe ;/ to w takim razie z czego czerpać białko ? ;/ (ryby blee) a rosliny zawieraja bialko ale niepelnowartosciowe. Czyli pozostaja tylko jajka ? Eee.