[...] bazie mleka krowiego (przynajmniej w Europie), ale generalnie w Europie dość popularne są również sery kozie i owcze. Wtedy do przerobu na preparaty białkowe trafia również serwatka pochodzenia koziego i owczego. W jednym z artykułów zasugerowano, że fakt iż w odżywce stwierdzono występowanie białek pochodzenia owczego lub koziego jest [...]
[...] , produkowane analogicznie jak sery z mleka krowiego. W przypadku wyżej wymienionych serów również mamy do czynienia z serwatką, z której można izolować białka. I taka serwatka również trafia do przerobu, jest mieszana w tankach o objętości tysięcy litrów, razem z serwatką z mleka krowiego, i stąd obecność białek koziego pochodzenia w [...]
Jezu... na allegro lepiej nie kopuj zadnych "bialek serwatkowych" ani nic bo te "bialko" to na 99 zwykla serwatka z mleczarni...kosztuje ona okolo 60 zl 25 kg :] wiec zastanow sie czy opyla sie kupic pewnie z 3 kg na 30 zeta :]... a jeszcze jedno bialko serwatkowe to jest BIALKO a w tej serwatce ktora pewnie chce ci wcisnanc [...]
[...] aminokwasy. Zawartość metioniny nie jest zbyt duża, ale białko serwatkowe niema wcale niewiadomo ile więcej tego essencialnego aminokwasu. Jeżeli porównamy właściwości soi z serwatka o wchłanianie białka przez organizm, czyli ile aminokwasów z białka zostanie prawidłowo strawione, przetransportowane aminokwasy do komórek mięśniowych gdzie zostaną [...]
[...] skrzepu podpuszczkowego mleka); · kwasową (ze skrzepu kwasowego). Serwatka podpuszczkowa zawiera więcej białka i laktozy oraz mniej kwasu mlekowego i wapnia niż serwatka kwasowa. Pod względem zawartości tłuszczu wyróżnia się serwatkę tłustą i chudą (poniżej 0,1% tłuszczu). Odwirowany tłuszcz z serwatki służy do produkcji masła [...]
[...] nastapi na ladowaniu nie rozumiem tego minusa - chodzi czy ze masz skoki poziomu cukru itd? ogromy wyrzut insuliny na ladowaniu? <-- jesli o to chodzi, to laduj sie weglami o malym ig - kasze, ryze itd. i problem z glowy. dieta ckd jest zdrowa! serwatka ci nie zaszkodzi, o ile tylko nie powoduje ze zaduzo bialka dziennie nie spozywasz
[...] up to bylo(podzielone na kilka posilkow oczywiscie): 75g carbo z kretka 200g makaronu 100g pomaranczy (przy okazji ile to ma fruktozy?) 20g czekolady z orzechami reszta to serwatka, tunczyk, wedlina z indyka, kilka jajek Dobrze tak? Bo teraz czytam na 1.str tego postu ze 6-10g ww na kg ciala , to w moim przypadku byloby 500-700g ww,przeciez to [...]
[...] jako energia. # Casein Najważniejsze białko znalazło w mleku, wraz z serwatką białko. Kazeina jest nierozpuszczalnym ułamkiem białka mleka. To jest wchłonięte powoli niż serwatka i dostarcza treści aminokwasy przez powiększoną fazę choroby w porównaniu do białka serwatki, rozpuszczalnego ułamka białka w mleku. # Catabolic Metaboliczny [...]
[...] mniejwiecej 1 do 1? ,bo ja tak mam w kazdym posilku ze ok.30 gram bialka,30-35 gram tluszczy i jakies 5 gram wegla z warzyw,otreb,orzechow,w sumie szesc takich posilkow+serwatka po treningu i przed spaniem sam twarog 100 gram.wiem ze troche duzo bialka ale niedlugo najwyzej zmniejsze jak zobacze ze miecha nietrace,wiec jak z tymi [...]
[...] to zwykły ODPAD który jest pochodną mleka, a ściślej produktem ubocznym powstającym przy produkcji serów. Jest płynem składającym się w 1% z białek i 93% z wody. Naturalna serwatka w proszku powstaje w procesie odseparowania wody dzięki czemu pozyskany proszek zawiera zawiera na 100g - 13 gram białka, 1 gram tłuszczy, 71gram węglowodanów [...]
[...] jako energia. # Casein Najważniejsze białko znalazło w mleku, wraz z serwatką białko. Kazeina jest nierozpuszczalnym ułamkiem białka mleka. To jest wchłonięte powoli niż serwatka i dostarcza treści aminokwasy przez powiększoną fazę choroby w porównaniu do białka serwatki, rozpuszczalnego ułamka białka w mleku. # Catabolic Metaboliczny [...]
[...] dbać nie tylko o jego ilość, ale i o jakość. Które białko jest najlepsze? Kazeina i soja mają swoje niewątpliwe zalety, ale w świetle najnowszych badań najlepsza jest serwatka. Nie tylko pomaga ona budować mięśnie, ale również zarówno bezpośrednio, jak i pośrednio - poprawia wydolność fizyczną. Badacze Mc Gill University w Kanadzie przez [...]
[...] , produkowane analogicznie jak sery z mleka krowiego. W przypadku wyżej wymienionych serów również mamy do czynienia z serwatką, z której można izolować białka. I taka serwatka również trafia do przerobu, jest mieszana w tankach o objętości tysięcy litrów, razem z serwatką z mleka krowiego, i stąd obecność białek koziego pochodzenia w [...]
Serwatka jest wytwarzana z mleka i to jest pochodne kefirowi czy tam maślance....to nie jest odrzywka, bo jest jeszcze serwatka w proszku, ale to co innego!!! strangeman
Swietlik --> polecane są serwatka Trec`a - Whey Protein Concentrate (bardziej bezsmakowe), a takze Hi-Tec Protein. Obydwa dobre, choc na noc bardziej wskazana bylaby serwatka i tą tez najczesciej ludzie zakupują. Tez sie przymierzam do kupna dobrego bialeczka i mysle ze WPC 80% Treca to b. dobry wybór Idąc ciemną uliczką nigdy się nie [...]
SCD: skumaj, że kretka jest bardzo popularna... Yarek: "kup zwykle bialko serwatkowe " zwykłe białko - to nie serwatka buhehehe Serwatka to mercedes wśród BIAŁEK... Hefek: nie można określić kiedy... czy za rok, czy za półroku... to zależy od twojego organizmu... Psyhu: "hitec protein 90% 159zł 2,5kg " gdzie po tyle masz to [...]
[...] sa rozne. Ale wiem, nie da sie idealnie. Ale zastanawiam sie nad ostatnim posilkiem ktory powinien zawierac samo bialko. Coi to moze byc? Tunczyk, piers z kurczaka, serwatka. Ale... 1. Tunczyk jest strasznie slony, nie da sie go zjesc samego (chce mi sie wymiotowac). Nie cierpie soli. czy da sie cos z tym z robic? Ja dodaje troche [...]
[...] którzy Ci chętnie pomogą. To czy chcesz/musisz kupić kazeinę to się dowiesz jak rozpiszesz dietę. Proch ma być w ostateczności uzupełnieniem diety a nie ma ją zastępować. Ja też tak kiedyś myślałem i mam w domu 3 wielkie puszki białka w 3/4 pełne :-) Czemu sojowy? I czemu izolat? To ma być dieta super low carb? Jak nie to każda serwatka się nada.
[...] homogenizowane smakowe, jogurty owocowe, desery na bezie nabiału, produkty mleczne z dodatkiem tłuszczów roślinnych, produkty mleczne odtłuszczone i opisane jako „light”, serwatka w proszku (suszona / słodka serwatka) Dobre: Pełnotłusty nabiał, zwłaszcza sery podpuszczkowe miękkie takie jak mozzarella, gouda, fermentowane przetwory mleczne bez [...]