[...] vitafita; trochę więcej. Kilogram cyca kosztuje 16-18PLN (u mnie na bazarze, w markecie będzie po 13). Z proporcji wychodzi: 16PLN*150g/1000g=2,4PLN za porcję białka. Dla piersi kurczaka 30g białka będzie to jakieś 140g mięsa po 11PLN/kg 11PLN*140g/1000g=1,5PLN Czyli jest lepiej, ale nadal zostaje otwarta kwestia jakości tego mięsa (nie ufam [...]
Ale ja wiem, jak powstaje wpc. Jest to produkt uboczny mleka (które po wydojeniu poddawane jest mocnej obróbce...), filet z piersi kurczaka nie jest takim produktem. Ale chcesz możemy sobie tak pisać, aż ktoś nie dostanie bana. Ja niczego nie neguję, zauważam tylko fakty. Ale zacietrzewienie doprowadza Cię już do skrajnych i niegrzecznych uwag. [...]
jak sie podaje ilosc produktu w dzienniku potreningu.pl to jest to przed ugotowaniem czy przed? Mieso z piersi kurczaka mozna robic w panierce smarzac czy obowiazkowo gotowac? Bo gotowane smakuje mi tak troche "sucho".
[...] byłby problem finansowo ale przy 50 kg... Ja ważę prawie raz tyle jak Ty i daję radę z dietą. Przy twojej wadze zapotrzebowanie na białko to ok 17 g na posiłek więc ok 80 g piersi kurczaka Twaróg jest też tanim i dobrym żródłem białka w 100g jest 20g białka i koszt takiej porcji to ok 80gr... W domu na pewno masz jajka więc nie będziesz musiał [...]
[...] :P Nie musisz tych wszystkich warzyw wliczać, tym bardziej tak małych ilości jak poniżej 100 g. Z grubsza dieta wydaje się ok, choć możesz trochę obniżyć białko a dodać tłuszczy, np. tłusta ryba czy tłustsze od piersi kurczaka mięso. Poza tym urozmaicaj menu, żeby dieta Ci nie zbrzydła i żebyś dostarczał wszystkich mikro i makroskładników.
Mozesz brac w pojemnikach co zechcesz. A jak nie to chleb razowy pelnoriaznicy np z szynka z piersi kurczaka do tego orzechy i np kefir, lub z makrelą i jakies warzywo.
Zamiast piersi kurczaka możesz dać chude czerwone mięso np: wołowinę, ewentualnie parowaną/gotowaną rybę. Oliwę z ostatnigo posiłku dałbym wcześniej, w posiłku przed treningiem daj owoc. Po trening lepszy będzie gainer niż carbo, dbaj o wyznaczoną kaloryczność, jak się nie zgadza to dopracuj to, po kilku tygodniach będziesz wiedział czy trzeba [...]
Bialko nalezy dostarczac najlepiej w kazdym posilu w zaleznosci od bilansu. Bialko z piersi kurczaka ma wysoka bv wiec mozna dac do posilku przed jak rowniez i po trenignu.
WITAMINY A,D,E,K rozpuszczaja sie tylko w tluszczach wiec jak np chcesz przyswoic wit A z marchewki to musisz dodac oliwe. Wybieraj raczej tluste miesa (wolowina, boczek domowy) niz faszerowane hormonami piersi kurczaka. Jedz orzechy, oliwki, awokafo, makrele, sledzie. Im bardziej roznorodnie tym lepiej
Wielu kulturystów je 30 minut przed treningiem, najlepszym przykładem jest nawet Robert Burneika, który wypija stacka przedtreningowego na pusty żołądek, po czym zjada posiłek złożony np, z ryżu, piersi kurczaka i warzyw. Jak sam twierdzi nie lubi być głodny na treningu, ja także, dlatego też jem około 30-40 min przed.
No właśnie priorytetowym daniem kulturysty jest pierś kurczaka!!Jeżeli ktoś mieszka na wśi to wie co jje!A co z tymi którzy zaopatrują się w piersi w supermarketach, lub choćby nawet zwykłych sklepikach!!Przecięż to może być taki sam syf jak w nieszczęsnym gyrosie o którego pytałem!!
"Jak podzialala i jakie byly efekty ??!!" To tak jakbys zapytał o działanie piersi kurczaka z dodatkiem ryżu na kogoś i jakie mial po tym efekty.To jest odzywka czyli uzupelnienie diety(takie żarcie w prochu).Osobiscie omijam to szerokim łukiem.
[...] i mam 4 treningi w tygodniu. A tutuj przedstawiam swój ostatni plan, którym ćwiczyłem w czerwcu i przez połowę lipca, bo robiłem siłę. Przed każdym terenigiem jem 100g piersi kurczaka i 125g ryżu oprócz tego biorę jeszcze masówkę, kreatynę, białko i taurynę. Teraz sytuacja się znacznie zmieniła i raczej trudno będzie mi oczekiwać zmiany bo [...]
Jakby sie uprzec po wymieszaniu odrobiny mleka lub jogurtu naturalnego, lyzeczki musztardy, lyzki oliwy i sporej ilosci pieprzu i szczypty soli wychodzi cos jak majonez. A pozatym ja robie np zupe z piersi kurczaka i po ugotowaniu dolewam do niej oliwy. Zmieniony przez - Gruby17 w dniu 2010-04-11 11:37:00
[...] podczas obróbki mało co tracą czy nabierają wody, wrzucisz 300g i praktycznie tyle wyjmujesz Co do ryzu j/w po ugotowaniu nadal jest to 100g ryżu i 150g woady. Znowu z mięsem jest na odwrót np pierś kurczaka podczas obróbki traci masę bo ucieka woda, i np 100g piersi to po zrobieniu ok 70 g jest ale nadal ma takie samo BTW tylko straciła wodę.
[...] to podstawa oliwa z oliwek - tez ok ale oleje roslinne maja duzo kwasow tluszczowych wieloninasyconych a podczas smazenia (szczegolnie dluzszego - a tak smazysz np piersi kurczaka) wystepuje duze ryzyko pojawienia sie tluszczy typu trans - ktore sa dla nas niezdrowa trucizna pozdrawiam Jak jesz - tak zyjesz Wiedza to podstawa Doradca [...]
heh widzisz - ja nie mam problemu z mieszczeniem sie wlasnie w 10zl choc nie powiem ze dla mnie to za duzo niekiedy kupuje piersi kurczaka tunczyka i nabial i starcza mi bezproblemowo na dostarczenie okolo 170g bialka Kupuj w hipermarketach Jak jesz - tak zyjesz Wiedza to podstawa Doradca w dziale Alternatywna Droga [...]