"ya*******e NIE Chłopie pomyśl, ile Ty masz lat, że zadajesz takie pytania? Cukier, mąka i sól też nie są zakazanymi produktami" prosze nie wypowiadaj juz się specjalisto od dopingu _______________________________
Mąka nieoczyszczona, z której wypieka się chleby wysokiej jakości różni się od mąki rafinowanej barwą – jest wyraźnie ciemniejsza. Stąd też wydawać by się mogło, że dobre jakościowo pieczywo od tego gorszej jakości rozróżnić można po kolorze. W praktyce jednak sytuacja wygląda inaczej, gdyż piekarnie często dodają do swoich wyrobów składniki [...]
z taka alergia mozesz spokojnie cwiczyc i robic mase - to jeszcze nie tragedia... 1. mleko, ser - zamien te zrodla bialka na drob, ryby, warzywa straczkowe 2. maka pszenna - dowiedz sie czy to alergia na gluten czy tylko na pszenice. jesli to pierwsze to powinienes unikac pszenicy, zyta, owsa i jeczmienia. tak czy siak masz jeszcze ryz, kasze i [...]
Ja tam się tak nie bawie daje 3 , 4 jajka dodaje trochę wody, soli, papryki ostrej i ubijam. Czasami też dodam kiełbaski bo lepiej smakuje. Mąka jest niepotrzebna
Każda mąka ma taką samą ilość kcal i makroskładników. Jak chcesz poznać ilość ich w kromce, to podziel ich ilość na masę chleba. Skoro wiesz, że całość chleba stanowi 800g.
[...] wysokim Indeksie Glikemicznym – Ryż biały lub paraboliczny – aby szybko się wchłonęły w celu odbudowy glikogenu ( szybszej regeneracji organizmu ) ) III Posiłek kcal - 620 - makaron razowy lub spaghetti lub ryż brązowy , basmati – ok. 100gr - filet z kurczaka lub indyka – 150gr (pokrojony w kostkę) - fasola czerwona - 100gr - olej lniany – 10gr [...]
[...] ze tyle to a tyle miarek to jest tyle gramow i bylo dobrze. SP 80 o smaku banana ledwo tym bananem zalatuje. SP 65 ktore kupilem w pafoscanie we wroclawiu (2500g) bylo jak maka, kurz czy co tam jeszcze. W opakowaniu pylilo sie ze hej, nie sposob bylo TO COS nabrac miarka czy lyzka bo sypalo sie przy drgnieciu palcow. Rozpuscic tez sie nijak nie [...]
Celowałbym w chleb z jak najmniejszą ilością składników. Cukier, olej roślinny, kwas mlekowy, słód - to wszystko zbędne. Mąka żytnia, zakwas żytni, woda - u mnie (nie w Krakowie, ale tam na pewno też się znajdzie coś w ten deseń) jest dostępny chleb oparty tylko na tych składnikach, cena: 3,50 zł za pół kg.
A co gorsze, dextroza, mąka pszenna czy odtłuszczone mleko w proszku? Oczywiście możesz pozostawać przy swoim zdaniu, to twoje prawo, ale jeśli ja się z nim nie zgadzam a Ty podważasz jakość moich produktów to ja będę podważał Twoje zdanie. Oczywiście za pomocą argumentów.
Makarony razowe mogą być lub bardziej zjadliwe z mąki durum. Przynajmniej ja taki jem. W biedronce firmy pastani 100% mąka durum. Mieszanka pęczak soczewica jest w Tesco bardzo smaczna Zmieniony przez - PABLO_86 w dniu 2017-02-02 13:35:46
[...] 1 kg mąki wychodzi Ci 2 kg chleba to w tym 2 kg chleba jest tyle węgli, ile w 1 kg mąki. Makaron robi się z ciasta mąka + woda i jaja (z tym że nie zawsze)), ale węgli jest w makaronie więcej niż w chlebie, bo makaron po zrobieniu jest suszony do wilgotności koło 12 %, więc sporo wody ucieka. Zmieniony przez - studensky w dniu 2008-05-14 09:17:36
wziął usunął ... Więc chyba nie byłoby złym pomysłem zakupienia automatu do chleba i wypiekać go samemu. Woda i prąd mnie nie kosztuje (akademik) więc wyjdzie w miarę tanio. Jaka mąka byłaby najlepsza jak uważacie ?? orkiszowa z grubego przemiału podobno jest dobra ...
Retoryczne pytanie. Wiesz jakie jest prawdopodobieństwo,że zachoruje na raka prostaty stosując enan ? Zanim rozpocząłem było ok, a jak będzie ? Ja nie wiem i Ty nie wiesz i naweet Venom nie wie Donio faka maka "...a nolva sra gdzieś tam po krzakach wokół tej przysadki..." by sweter