poprosze przespis na ostatnie ciasto Bounty prosze :-) 190g kaszy jaglanej ugotowałam w 100g mleka kokosowego z dodatkiem wody, po czym dodałam wiórki kokosowe (170g), płatki migdałowe (80g) i bardzo dużo cukru brzozowego (ksylitolu) do wciąż gorącej masy i przełożyłam do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia gorzką czekoladę [...]
oo tę szarlotkę też robiłem, mi mega podeszła :-) Widziałam właśnie, dlatego się skusiłam :-P A robiłeś może jeszcze jakieś ciasto z FitKuchni, które wyszło Ci takie mięciutkie i łatwozjadalne jak to? Mąż ma zadrukowany dół i górę, także jest tragedia żeby mu coś zrobić dobrego, co jest w stanie zjeść ;-)
Ok. Wrzucam zdjecia konkursowe. Kraty jak nie bylo tak nima. Brzuch pozostawia wiele do zyczenia. Zaakceptowalam juz to ciasto drozdzowe, wiem ze naturalnie nic z tym nie zrobie /SFD/2022/6/24/09b6e17e2294428f8a5b0a6b03fab110.jpg /SFD/2022/6/24/64c82a157f1b41b1a727e2dfd128e466.jpg /SFD/2022/6/24/929259af96ad4798a775714324380063.jpg [...]
opadł ten wulkan pokroiłem i ułożyłem w pudełeczku takim... smak: 3/10 Ochyda, czuć jajko i wogóle myślałem że to mi wyjdzie chrupiące a to takie jak zwykłe ciasto, z batonikiem nie ma nic wspólnego, nie urzywajcie żółtek. pozdr
[...] DO KAWY i rodzynki tak samo , nastepnioe wszystkie produkty dałem do wielkiego naczynia zeby mozna bylo to wymieszac to wszystko wymieszalem razem ulozylem do foremki na ciasto , nastepnie wzialem czekolade roztopilem ja w misce ktora polozylem w garnku i mieszalem (gotowalem wode w garnku) po paru minutach czekolada sie roztopila wiec [...]
[...] uda 60 obw łydki 40 w którym miejscu najszybciej tyjesz- brzuch , uda , przedramiona w którym miejscu najszybciej chudniesz brzuch co lubisz jeść na śniadanie: chleb razowy , jajka , twaróg i kawa parzona co lubisz jeśc na obiad:,: drób , kasze, makarony, surówki co lubisz jeść na przekąske owoce, jogurty co jako deser słodycze(ciasto do kawy
hej Magosa fajno fajno, ale co to za ciasto drożdżowe ? wiesz, my tu czytamy jednak wypiski i jogurt to nie jest dobra opcja na cały posiłek, twaróg lepszy
[...] Piekarnik wcześniej rozgrzany na 200stopni. Blachę na pizze obkładamy papierem do pieczenia. Wykładamy całą masę i rozprowadzamy równo po blaszce (nie brać zbyt wielkiej, bo ciasto będzie zbyt cienkie i może się nie trzymać) - u mnie blacha miała 31cm/21cm. Wkładamy do piekarnika na 30-50min w zależności od piekarnika (u mnie około 45min). [...]
[...] najlepiej nie ruszać (tzn. nie wstrząsać) i nie chłodzić w czasie pieczenia (tzn. nawet nie otwierać drzwiczek piekarnika), bo mogą przez to opaść. Im lepiej wyrośnięte ciasto, tym łatwiej "siądzie"... Sorry za te uwagi, ale właśnie już próbowałam robić coś podobnego na zakwasie i wyszło super (w sensie świetnie wyrosło), tylko za mało [...]
[...] najlepiej nie ruszać (tzn. nie wstrząsać) i nie chłodzić w czasie pieczenia (tzn. nawet nie otwierać drzwiczek piekarnika), bo mogą przez to opaść. Im lepiej wyrośnięte ciasto, tym łatwiej "siądzie"... Sorry za te uwagi, ale właśnie już próbowałam robić coś podobnego na zakwasie i wyszło super (w sensie świetnie wyrosło), tylko za mało [...]
[...] 110/125/50 Dzisiaj DNT no i nie zrobiłam nic, nawet spaceru z gumkami ;-) Za to szalałam w kuchni: pierś indyka upieczona serniczek sfd upieczony no i zło, czyli murzynek i ciasto z kajmakiem, ale to do pracy :-) Przyznam się, że trochę pooblizywałam paluchy /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/363b809fb5d14dbdbaac7eaae37e3b0b.png Krewetko trening poszedł [...]
jak byście opisali smak tego tiramisu? jak mrożona kawa? dla mnie tiramisu to ciasto na biszkopcie z kremem śmietanowo-kawowym albo deser lodowy capucino na biszkoptach/siasteczkach... jest w tym coś z tego ?
25-01-2015r. DT DIETA: cheat dał, weszło ciasto bo młody miał urodziny. za to białko zliczone 210 g, zakładam że zamiast 3,2 weszło 3,5 kkcal TRENING: w innym klubie 1. Wyciskanie sztangielek na skośnej ławce 3 x 15/12/8 --> 18,32,40 2. Rozpiętki na ławce płaskiej 3x15/12/8 --> 16,18,20 3. Wyprosty nóg w siadzie na maszynie 3 x 20/15/10 --> [...]
[...] pojadłam ale takie uroki redu... Użyłam soczewicy czerwonej aczkolwiek pierwszy raz, zawsze była to zielona i bez mąki pszennej :-) Polecam spróbować. Taka rada: być może ciasto średnio urosło ze względu na jednak za bardzo zbitą konsystencję. Możecie dodać odrobinę wody czy mleka i rozprowadzić placka łyżką :) Dam znać jeśli najdzie mnie w [...]