[...] musimy dodawać, ale ja w wypiekach bardzo lubię) Mąkę, białko, sól i proszek do pieczenia mieszamy. Dodajemy rozstopione masło, śmietanę i spirytus i mieszamy na jednolite ciasto. Ja dodałem do ciasta jeszcze jedno jajko ale wyszło całkiem rzadkie i musiałem dodac jeszcze odżywki białkowej, ale przelałem na papier, łyżką rozprowadziłem i [...]
[...] - 50 g odżywki białkowej - 1/2 łyżeczki sody - 50 g kefiru - 60 g płatków owsianych zmielonych na mąkę Przygotowanie: 1. Zblendować na gładko i zostawić na 5 minut żeby ciasto się napuszyło. Jak soda przereaguje z kefirem/maślanką, ciasto zacznie przypominać gąbkę, z pęcherzykami powietrza. 2. Patelnię spryskać lub przetrzeć lekko tłuszczem [...]
[...] musimy dodawać, ale ja w wypiekach bardzo lubię) Mąkę, białko, sól i proszek do pieczenia mieszamy. Dodajemy rozstopione masło, śmietanę i spirytus i mieszamy na jednolite ciasto. Ja dodałem do ciasta jeszcze jedno jajko ale wyszło całkiem rzadkie i musiałem dodac jeszcze odżywki białkowej, ale przelałem na papier, łyżką rozprowadziłem i ciasto [...]
[...] 1. W misce wymieszać mleko, drożdże, cukier, sól, wodę i jajko. Dodać mąki i rozpuszczony olej kokosowy i połączyć wszystkie składniki. 2. Następnie dobrze wyrobić ciasto, ręcznie lub za pomocą robota. Ja wyrabiałam ciasto ręcznie przez około 7minut. 3. Uformowane ciasto przełożyć do natłuszczonej miski, przykryć szmatką i odstawić w [...]
[...] tężeć wykładamy ją równo na jedną część ciasta czekoladowego i przykrywamy drugą częścią ciasta. Schładzamy w lodówce przez co najmniej godzinę i pyyyk... :D My kroilismy ciasto po grubosci, ale mozna je pokroic na pol wzdluz szerokosci blachy, bez roznicy. Ciasto dzilimy na 8 czesci 135 kcal / 1 porcję (ok 120 g) Wartości odżywcze na 100 g [...]
[...] kukurydzę, fasolę, kapary i przyprawy. Dusimy pod przykryciem po czym redukujemy na małym ogniu żeby nie było za rzadkie. Pozostawiamy do ostygnięcia. Ciasto: Formujemy ciasto jak na pizze, po odczekaniu aż urośnie wałkujemy dość cienkie placuszki. Kładziemy placek na naoliwionej blasze, posypujemy startym serem (głownie boki) nakładamy [...]
[...] sera żółtego kilka kropel octu jabłkowego 1 średnia cukinia sól ,pieprz, zioła prowansalskie Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski ,połączyć z resztą składników i zagnieść ciasto. Ciasto powinno być miękkie i plastyczne. Zawinąć w folie i odstawić do lodówki na 30 minut. Następnie wyjąc, rozwałkować i ułożyć w foremce w której będziemy piekli [...]
[...] pamiętać o tym fakcie robiąc budyń :-) 2. Kruchy spód: resztę otrębów, 55g owsianych, jajko i pozostałe białko jaja zgnieść. Nie powinniśmy potrzebować dodatku wody. Moje ciasto kleiło się bardzo dobrze i nie kruszyło. Przygotować tortownicę/inną blachę (tj. podsypać odrobiną mąki/owsianej/czymkolwiek). Ciasto rozgnieść rękoma na blaszce, [...]
[...] łyżkę cukru, żeby drożdże wyrosły), ciepłą wodę- nie za dużo- ma być konsystencja ciasta i wszystko wymieszać. Na koniec dodać roztopiony olej kokosowy i dokładnie wyrobić ciasto. 3. Ciasto uformować w kulkę i zostawić w miseczce przykrytej ściereczką na ok. godzinę- powinno podwoić swoją objętość. 4. Po wyrośnięciu ciasto jeszcze raz wyrobić [...]
[...] Mąkę wysypujemy na stolnice robimy w środku dziurę w która wlewamy masę z żółtek. Wyrabiamy całość, najpierw mieszając widelcem. Dodajemy w razie potrzeby odrobinę wody aby ciasto nabrało odpowiedniej konsystencji. Może to potrwać około 10-15 minut. Po wyrobieniu wkładamy je na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu z ciasto wałkujemy na grubość około [...]
[...] razowej niepełną łyżeczkę soli 20 g świeżych drożdży 1,5 łyżki miodu 1/2 łyżeczki cynamonu Składniki wymieszać mikserem lub ręcznie - ja wymieszałam hakiem. Powstanie ciasto dosyć gęste, jak plastelina. Miskę przykryć folią i odstawić na 45-60 minut - ciasto podwoi objętość. Ciasto rozwałkować na kwadrat o boku 20 cm i grubości 1,5 cm. [...]
[...] 20 dag śmietanki kremówki 30% 8 dag cukru pudru dżem z pomarańczy sok z pomarańczy do nasączenia ciasta makowego 6 kosteczek czekolady do dekoracji Przepis na ciasto makowe: Mleko zagotować, zalać mak i parzyć przez 4 godziny. Następnie mak osączyć na siteczku i zmielić 2 razy w maszynce do mielenia. Dodać bułkę tartą, proszek do [...]
[...] 1.Kroimy drobno składniki farszu(gruszkę trzemy), mieszamy ze sobą, przyprawiamy do smaku. 2.Mąkę mieszamy z odrobiną wody, stopniowo dodając kolejne porcje, tak by ciasto nie było zbyt lepiące. 3.Gotowe ciasto rozwałkowujemy dość cienko i wycinamy z niego krążki dużym kubkiem. 4.Powstałe krążki napełniamy farszem i zalepiamy boki. [...]
[...] sklepie. Nie wliczam białka z mąki z racji jego niskiej biodostępności. Baza pozostaje ta sama ale mięso i dodatki można dobierać według upodobań. Dla większej prostoty daję ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Składniki: Baza: 75 gramów mąki chlebowej typ 750 - 257 kcal (12g białka) 100g jogurtu greckiego skyr - 64 kcal 12g białka 2 [...]
[...] ten oszukany posiłek??? Na pewno nie może być to próba typu „ile uda nam się zjeść w jednym posiłku?". To może być mały kawałek ciasta, pizzy czy czekolady, ale całe ciasto i cała czekolada to niestety nie jest rozwiązanie i nie można tego nazwać „oszukanym posiłkiem" ale po prostu obżarstwem i oszukiwaniem siebie samego. Kilka rad dla [...]
[...] 3 równe placki. 5. Twaróg wrzucamy do miski i dodajemy pokruszony słodzik/stevie i miksujemy próbując czy akurat ta słodycz nam wystarczy. 6. Nakładamy łyżka masę na nasze ciasto warstwę tak 1,5 cm i przekładamy placki. http://img826.imageshack.us/img826/9585/81667996.jpg 7. To po bokach to pozostałoś po właśnie kawałku ciasta które za duże [...]
[...] -sos czosnkowy na bazie kefiu, czosnku, ziół -ketchup Przygotowanie: Białka ucieramy na sztywno. Żółtka przyprawiamy przeprawami. Mieszamy wszystkie składniki. Ciasto pieczemy na mały ogniu. Rozkładamy folię, na to ostygnięte ciasto i nasze dodatki. Polewamy sosami jak kto lubi. Wskazówki Żeby ciasto się lepiej zwijało należ je zwilżyć wodą.