[...] W ogole po co ci to? Przeciez to chłam, bez żadnych wartości. Jak już naprawdę nie możesz, to jest wiele przystępnych przepisów dla ludzi na diecie. Kup słodzik i upiecz ciasto z mąki pełnoziarnistej z galaretką np. Nie utuczysz się a przeciwnie, będzie słodko i mięsnie beda łądnie kkorzystały z tego co trzeba:). I bedziesz dobrze się czuł [...]
ale przecież od początku pisałem, że sam przyrządzam sobie ciasta/słodycze. Jedyne co to ciasto z zaufanej cukierni (czyli cukierni dobrych znajomych, gdzie wiem, że oni sami to wszystko pieką)
[...] działu kuchnia. Twaróg i białko w prochu może nie są równie dobrej jakości co mięso, jednak raz dziennie też możesz sobie coś z tym wykombinować. Twaróg z makaronem, albo białko z ryżem zmiksowane, do mikrofali i masz coś jakby ciasto :-D Co do przyswajalności to pewnie szybciej trawi się taka mieszanka, jednak pewności stuprocentowej nie mam.
Soda oczyszczona lub proszek do pieczenia (bez różnicy) dodaje się do ciast w trakcie pieczenia. Dzięki jego właściwościom ciasto bardziej puchnie i ma miękką strukturę. Efekt ten nastąpi również (w trakcie smażenia omletów). W sytuacji takiej warto również pamiętać o prawidłowym smażeniu. Zdecydowanie nie należy tego robić szybko i na dużym [...]
hehe a moja mama(zresztą długo napastowana przeze mnie ( robi teraz pierogi ruskie z chudego sera, a ciasto z ciemnej maki razowej -na wszystko jest sposób a na smaku te pierogi wcale nie straciły Hmm,a co do preferencji smakowych to zanim zostałam wegetarianka to najbardziej lubiłam z mięsem:):):)ooo, i pyszne są z kapustą:)uhhh, rany, [...]
[...] odbiegajacego od diety to ide potem biegac xD! A dodatkowo po treningu aeroby ;) Ale wiadomo, potem wyrzyty sumienia drecza xD! Ostatnio to sie nawet zastanawialem, czy lepiej jak mam ochote to usiasc sobie w spokoju i zjesc jakies ciasto popic kakaem, czy odmawiac sobie wszystkiego i trzymac ostro. Do dzisiaj sobie nie odpowiedzialem na pytanie
Skoro jest napisane, że koniecznie kukurydziana, to chyba nie bez powodu. Nie prościej wydać 5 zł na tą mąkę i mieć pewność, że ciasto wyjdzie, niż kombinować i potem wyrzucić składników za 10zl do kubła?
A jak będzie z owsianą? Mi ciasto na pizze z mieszanki owsiana-pszenna-cieciorka w losowych proporcjach z przewagą owsianej wyszło fajnie chrupkie :-) Ale to mi, nie wiem jak się zachowa solo :-P
ja robiłam w zeszłym roku pieczone faworki: z tych składników poniżej wyszło mi 35szt. 1szt.=30kcal Skład: Mąka pszenna - 200g Jogurt naturalny - 4 łyżki Jajka - (2 żółtka) Rum/koniak - 2 łyżeczki i spirytus 1 łyżeczka Puder z ksylitolu Wykonanie: 1. Łączymy wszystkie składniki 2. Ciasto zagniatamy dobrze i odstawiamy na 20 min do lodówki, 3. [...]
możesz wkomponować w jakiś deser/ciasto albo po prostu dodać shake do posiłku co spowolni wyrzut cukru, a w konserkwencji insuliny i tak Cię "nie zamuli":-))
[...] stylow walki. WSZYSTKO Z TECHNIKA VVD TOTALNA KLAPA jednak nie zapominajmy ze to styl tradycyjny - na efekty (sporo zaznaczam) trzeba troszke poczekac - to nie szybkie ciasto do pieczenia. I ZAKALEC GOTOWY w VVD jest takie gadanie: ty mi chcesz tak a ja ci tak i masz pekniete 3 kregi szyjne, zlamana reke, pekniecie czaszki i zwichniete [...]
https://www.sfd.pl/Brownie_z_coca_cola_zero-t1216323.html Siema, wrzucam mój przepis dość prosty. Prawda jest taka że prawie każde ciasto można zrobić w wersji fir, odchudzonej czy wysoko proteinowej. Wystarczy poszukać i się zainteresować. Ja sam często cos pichcę, możesz zajrzeć na bloga mojego lub kolegów. Polecam opcje szukaj na forum jak i [...]
Ja nie lubie pieczywa z mrożonego ciasta i dla mnie nie jest to wysokojakościowy produkt. Tylko ze ja zwykle mam swoje, może stąd jestem bardziej wymagająca... I chleb żytni robiony w domu się nie rozwala. Nie wiem skąd taka uwaga,ze chleby żytnie tak mają? Ciasto podczas robieni lepi się do rąk i robi sie je łyżką, a nie ręką, ale potem [...]
I chleb żytni robiony w domu się nie rozwala. Nie wiem skąd taka uwaga,ze chleby żytnie tak mają? Ciasto podczas robieni lepi się do rąk i robi sie je łyżką, a nie ręką, ale potem prawidłowo wyrośnięte nadaje się do kanapek bez problemu. Te sklepowe się rozwalają.
[...] mlody_007 co do babć i matek to jakbym czytał o swoich.Gadania typu "tyle się natrudziłąm, a wy nic nie jecie","spróbuj synu zobacz jakie to dobre","ciasto jest dobre na mase " potrafią człowieka załamać psychicznie . Co do słodyczy to tak samo kupią jakieś cherchele zjedzą 1/30 a potem co otworze szafke to one sie [...]
W takim razie ryby (ale raczej nie karp chyba ,że w małych ilościach) , ew. jakieś ciasto z orzechami , same pierogi zrobisz z mąki razowej i już będzie lepiej , groch z kapustą - duża ilość białka (roślinnego ,ale co tam) + witaminy.